Práčka so sušičkou

denisse1311
17. jún 2015

ahojte, chceme si kupiť práčku so sušičkou, len sa obavam či bude prádlo voňať a či nebude priliš pokrčené. Ďakujem za všetky skúsenosti 🙂

janickacrazy
17. jún 2015

@denisse1311 Ja som používala sušičku, ked som žila v zahraničí, mne to prádlo teda rozhodne nevonalo tak ako ked sa suší vonku na vzduchu a tiež sa mi zdalo, že napr. také tenšie blúzky alebo citlivejšie veci normálne zostali také divné, asi tam bolo na ne moc horúco. Niektorí si ju nevedia vynachváliť, ale pokiaľ nemáš 5 detí, tak podľa mna zbytočnosť, ja mám rada vonavé prádlo vonku sušené.

ichbinich
17. jún 2015

@denisse1311
Pracka so susickou je vzdy iba kompromis. Ale ked nie je miesto, tak nie je miesto 😉

Pradlo bude pokrcene vtedy, ked ho nevyberies co najskor po skonceni programu 😉 Ked ho vyberies este teple a pekne si ho poskladas, nemusis ani zehlit. Staci "prezehlit" rukami pri skladani... 🙂

Preco by malo menej vonat? Nema sa davat avivaz, to ano. Ale ak budes davat susit extra a nie prat a susit v jendom bez prerusenia, mozes pridat tie vonne obrusky do susicky a pod., ak teda chces, aby pradlo extra vonalo.

Ja mam AEG/Electrolus Lavamat neviem cislo, ale susiaca funkcia sa pokaziloa - nehreje. Ako pracka ide super dalej (a dufam, ze pojde este nejaky ten rok 😉). Kupila som si extra susicku na nudzove susenia a na zimu.

mawka
17. jún 2015

@denisse1311 ja susim tu v zahranici len v zime alebo len ak je skarede a potrebujem mat napriklad rifle rychlo ususene. viac zboznujem vonu pradla uschnuteho na slnku. davam aj avivaz lebo som na nu uchylna aj ked davam do susicky pradlo a voni vzdy krasne aj tak. teple pradlo staci vyhladit rukami, to je fakt. a ked je aj pokrcene, tak tym, ze je makke zo susicky a "odprasene" sa velmi lahko zehli. ja som tiez uvazovala domov ze 2v1, ale som si to rozmyslela. zerie to vela energie pokial si zrovna nekupis namakany stroj A++ a na druhej strane je to o organizacii casu, kedy viem, ze mam prat aby to uschlo dovtedy, kym to budem potrebovat 🙂

ichbinich
17. jún 2015

@janickacrazy
@mawka
Suhlasim, ze pradlo susene vonku a navyse na slnku vonia super a uuuplne inak. Ja to mam tiez rada.
Ale zakladatelka sa bala, ze jej pradlo nebude vobec voniat. A to pravda nie je. Len bude voniat inak 🙂

janickacrazy
17. jún 2015

@ichbinich No ja neviem už aká to bola značka tá naša sušička zahraničná, ale mne tam to prádlo skor smrdelo ako vonalo, proste malo taký divný zápach, ale až ked si si k nemu vyslovene privonala. Inak to nebolo cítiť. Možno už bola stará alebo niečo, netuším.

ichbinich
17. jún 2015

@janickacrazy
Neviem, od coho to zavisi, ale vsimla som si par diskusii o nevonavom az smradlavom pradle zo susicky. Moja susicka to nastastie nerobi.
Moje vonia neutralne, ale ja aj pouzivam slabo parfemovane prasky. Niekedy pouzijem taky obrusok, a to mi vonia zase az prilis 😉

denisse1311
autor
17. jún 2015

@ichbinich jej to som ani nevedela že su nejaké vonné obrúsky do sušičky? nikdy sme susičku nemali a pretom som o takomto oniečom nevedela. smiem sa spýtať kedy sa tam davaju tie vonné obrúsky? a ked budem dávať prať tak bez aviváže????

ichbinich
18. jún 2015

@denisse1311
Ano, odporuca sa prat bez avivaze, ked pradlo ide nasledne do susicky - mohli by sa zaniest tie seonzory.
Tie vonne uteirky maju v drogeriach, niekde pri avivazach. Urcite ma DMko vlastnu znacku DenkMit.

guinevre
18. jún 2015

Mame pracku so susickou, a maximalna spokojnost. Myslela som, ze susicku budem pouzivat iba obcas, ale pouzivam ju skoro vzdy.

denisse1311
autor
18. jún 2015

@guinevre pradlo nesmrdi?

guinevre
18. jún 2015

@denisse1311 Nie, vobec.

rienok
26. okt 2015

@guinevre ahoj prosim ta aku znacku a model mas? Dakujem

guinevre
27. okt 2015

@rienok Hot Point, mozem ti poslat aj model ked nebudem v praci 🙂 Mala som pochybnosti, lebo tu znacku moc nepoznam, ale zatial je vyborna.

rienok
27. okt 2015

@guinevre dakujem ja zvazujem akurat LG s parnym pranim ...ale posli mi mozno sa budem inspirovat
😉