Ahojte, na bielu bielizeň používate prášok či gél /kapsule.... Neviem prečo ale keď aj vyberám oblečenie vyprané v prášku tak to tak divne zapácha a oblečenie je po usušení dosť tvrdé a to aj keď dávkujem podľa návodu .... Ďalšia vec, keď čítam štítky tak je tam preškrtnuté akékoľvek bielenie 🤕 tak už neviem čo mám používať 🤷♀️ gély mi prídu na biele dosť slabé... Skúste mi poradiť ako sa s tým pasujete vy. Ďakujem za každú radu
Ja davam na biele ken práškový ariel a k tomu malu odmerku z gelu sódy kryštalickej, striedam s octom , na farebné dávam len tekuté gely. Kapsule nechcem lebo mi to ostavalo okolo dvierok niekedy nerozpustene a oradlo sa mi zdalo nie celkom dobre vypraté.
Na všetko okrem vlny používam gély a kapsule Dash. Krásne vyperú všetko, nádherne voňajú a majú v sebe zložky, čo dokážu odstrániť zápach z manželovho pracovného oblečenia. To nezvládli ani veľké dávky arielu a aviváže.
Ja pouzivam na vsetko kapsule,obcas dam asi deci octu do prania. Este sa mi nestalo,ze by mi nerozpustilo kapsulu alebo zeby zle vyprala pracka. Obcas periem s praskom,ale uz som zvyknuta na vonu kapsul,prasok preto nepouzivam. Pridavam aj trosku avivaze. Ak ti smrdi pradlo,nesmrdi aj pracka? Obcas ju treba pustit prazdnu na 90°C s trochou octu alebo ineho prostriedku na odstranenie kamena a usadenin z gelov a prasku.
Na biele iba prášok.na farebne gel.do kazdeho prania dam cca 1dcl octu
Práčku si vycisti octom.
Daj liter a nastav pranie 90°C a oper na prazdno.najskor vyčisti nadobku