Prach v prádle

iwonna
23. mar 2013

Ahojte maminy aj vy mate v čerstvo vypranom prádle prach.. pradlo mam čiste krasne vonave ale ked ho strasiem alebo len zbieram zo sušiaka vidim a najviac to je vidno ked krasne svieti sliečko oproti slnku ako mi lietak okolo neho prach..
Alebo ked is beriem vyskladane pradlo zo skrine obliekam na seba a vidim jak sa z neho praši..

Je chyba v pračke či ako mam tomu rozumiet.. dosť ma to štve.. MAte aj vy taku skúsenosť ? Nejake rady čo sa stym da robit. 😒

reanda
23. mar 2013

to je normalne, prach je vsade, nesmies sa pozerat proti svetlu 😀 .. ja, ked je pekne a susim na balkone, tak pri zvesovani kazdy kusok trochu vyprasim, aspon pre lepsi pocit 🙂 .. a nepodarilo sa ti nahodou oprat s pradlom zabludenu servitku? vtedy byva pradlo riadne "zaprasene", ked sa ten papier v pracke rozpadne.. a ked ti tam pozostavaju zvysky servitky, tak to zvykne znecistit este aj par dalsich davok pradla.. dobre je pustit vtedy pracku na nejaky kratky program naprazdno, aby sa precistila.. alebo aj niektore kusky oblecenia, co viac "pustaju chlpy" vedia 'zaprasit' celu davku pradla.. tak nekupovat chlpate veci 🙂 , alebo ich prat zvlast v ruke.. nic ine ti neviem poradit 😉

mirka1611
23. mar 2013

@iwonna proti tomuto perfektne pomaha sušička pradla. Vyfuka z neho všetku špinu, ktora ostane po opraní - vlasy, chlpy, prach... Inac sa toho nezbavíš, prach je všade na všetkom, nasadá na prádlo aj za tú chvílku, kym je na sušiaku.

janinah
23. mar 2013

@mirka1611 aj ja som kvôli tomu "odprašneniu" zo sušičky nadšená,mám dieťa alergika a keď si predstavím,že by toto všetko dýchal....a tak to ostane v sušičke vo filtri 😉

iwonna
autor
23. mar 2013

hm no počula som že sušička to dostrani ale ked ju nemam? a zase si neviem predtsavit žeby som všetko pradlo sušila v suščke :( takže nč no ako pišete nepozerat sa je asi naj rada :D

mirka1611
23. mar 2013

@janinah presne tak... kym sme ju nemali, ani som netušila čo na sebe nosíme a dýchame. Suším preto všetko čo sa dá, síce sa mi sem tam niečo zrazí ale malému už podla toho kupujem už veci - trošku väčšie, a ratam s tym ze sa to zrazí 🙂

@iwonna ja si zas neviem predstaviť, že by som všetko čo suším , nesušila 🙂

ichbinich
24. mar 2013

okrem uz horespominanych moznosti je aj ta, ze je to praskom, ktory pouzivas.
mne sa napr. strasne prasilo po klasickom persile. bola som rada, ked som ho minula... normalne pod vesiakom az ako piesok a prach. a to som ten prasok pouzivala iba na 60 stupnoch a mam aj tak nastavene o jedno plakanie navyse...
teraz mam z dmka vlastnu znacku denkmit, a z toho nemam ten akoby piesok vsade. ale proti slnku sa prasi zo vsetkeho, to je pravda 😉

dididudu
19. feb 2024

@iwonna prečo si to nevieš predstaviť?? Ja mám sušičku susim tam všetko okrem svetrov a je to paráda, mám omnoho menej prachu v byte keďže sa u nás perie 2x za deň a vždy keď som zvesila prádlo vesala som ďalšie takto nemám vôbec vlhko v byte.

minenkak
19. feb 2024

@iwonna sušička a robotický vysávač veľmi pomôžu,my sme mali všade kopec prachu,ma išlo drbnut,úplne chuchvalce a teraz už fakt máličko.V sušičky môžeš sušiť fakt všetko bežné oblečenie

lukbe
19. feb 2024

Dobrá otázka. Periem s gelom, pracku nám čistú, suším na balkone, ktory sa snažím priebezne umyvat a tiež vidím ten prach. No tak vyprášim. A nie, žiadna sušička nie je lepsia ako slnko, vietor a čerstvý vzduch, podľa mňa.

minenkak
19. feb 2024

@lukbe len to slnko, vietor a čerstvý vzduch na sušenie prádla je naozaj len v lete

lukbe
19. feb 2024

@minenkak ale nie, aj častejšie, ak práve neprší a nie sú celkom mrazy😉

saxana000
19. feb 2024

Ja uplne vsetko davam do sussicky.a prestala.som zrazu kychat smoklit mam doma menej prachu pradlo je maksie nadychanejsie nikde ziadne susiaky a nepotrebujem mat doma tolko veci..je to.parada