Pozor! Podvodník sa ozýva na predaj telefónov

azrax
1. nov 2019

Zdravím ľudia má niekto skúsenosť s chlapom z Košic? Okráda telefóny príde pre vás telefón z inzerátu dohodnete sa na platbe na účet ktorú akože uskutoční jeho šéf tvrdí že pre neho skupuje telefóny. Na mail Vám hneď pošle že platba bola uskutočnená ako potvrdenie z banky aj SMS správu pošle že peniaze odišli na vás účet a následne peniaze neprídu všetko je sfalšované !!!!! Má s ním ešte niekto takúto skúsenosť ???

klarissa25
1. nov 2019

To vážne niekto na toto skočí? Však keď príde pre telefón tak môže rovno zaplatiť nie?

azrax
autor
1. nov 2019

@klarissa25 prehovorí vás tak že ani neviete ako! Verte mi veľa ľudí už ojebal viem to už som si to zisťoval chcem skúsiť nájsť tých ľudí !!

tosomja
1. nov 2019

Ak raz chce, aby som mobil dala z ruky do ruky, tak aj peniaze. 😉 nikto by ma neprehovoril o opaku.

tosomja
1. nov 2019

@azrax treba ho nahlasit, ist na policiu a dat cislo uctu, minimalne to preveria, musi byt nejaka suma, aby sa to bralo ako ttestny cin, ale aspon zistit, komu patri ucet, jedine cez policiu.

kopytko03
1. nov 2019

Mňa strašne pobavila identifikácia podvodníka, že "chlap z Košíc" 😂😂😂

azrax
autor
1. nov 2019

@tosomja pozrite viem bola to z časti aj moja chyba no stalo sa ja teraz nechcem vedieť čo by ste robili vy ale nájsť niekoho komu to urobil tiež

azrax
autor
1. nov 2019

@kopytko03 tu nič nieje zábavné ide o podvodníka ktorý ojebava aj tam a veľa !

tosomja
1. nov 2019

@azrax urobila by som to, co som pisala vyssie, sla na policiu a nahlasila, ze predaj neprebehol, urcite nie ste jedina. Omiela sa to vsade, ci v telke, ci na fb, treba to hlasit. Mozno budete policii nasmiech, a mozno vypatraju toho dilina z Ke, ci vobec je z ke. 😉

azrax
autor
1. nov 2019

@tosomja už sú podklady všetky na kriminalke idu to riešiť je to trestný čin ide o 850 € a preverili ho má toho veľmi veľa na rovaši vraj najvecsi podvodnik z kosic má veľa záznamov a robí to ďalej preto chcem zistiť koho ešte takto oklamal

lula313
1. nov 2019

@azrax keď ho máš stotozneneho, tak zverejní aj jeho meno..

tosomja
1. nov 2019

@azrax to co za mobil za 850e pouzivany? 😮

maca1984
1. nov 2019

ked sa nechas takto nezmyselne odzubat,co uz.Kym nemam peniaze na ucte,ani ma nehne nieco poslat.Kym nemam peniaze v ruke,ani ma nehne nieco odovzdat.Moze posielat neviem ake potvrdenia.

azrax
autor
1. nov 2019

@tosomja nie Samsung galaxy note 10 + nový nerozbaleny mám jeho občiansky mi dal ešte odfotiť všetko v pohode

evittam
1. nov 2019

@azrax Ojebe len toho kto sa da ojebat-a to su hlupi ludia. Proste kym nemam peniaze nic nikomu nedam. Hotovo.

tosomja
1. nov 2019

Suhlasim s
@maca1984
Kym nemam peniaze realne na ucte, nedam nic, nic neposlem, nic nedam z ruk. Si sa poucila.

azrax
autor
1. nov 2019

@tosomja už aj ja som sa poučil !

moonlight1210
1. nov 2019

@azrax myslis, ze najvacsi podvodnik v kosiciach je tak sprosty, ze rozdava foto svojho praveho obcianskeho?
Ako dlho by asi takto vydrzal fungovat?

Si si isty, ze nemas len malu rybku? Nastrcenu figurku nejakeho nestastnika, ktoreho ten chlap zamestnal, nech ide, tie mobily “poskupuje”, ze sa budu potom platit. A ten nestastnik (mozno tiez rovnako naivny) v dobrej viere vsetko vybavil, telefony odovzdal a jeho sef uz len rozposielal sfalsovane potvrdenia z vypisu banky na maily?

evittam
1. nov 2019

@azrax Inak aj v obchode zaplatis a odides bez nakupu?

azrax
autor
1. nov 2019

@moonlight1210 moze to byt tak ale tento chalan má na polícii register že sa špecializuje na toto ojebavanie z telefónny že má tam toho veľa ! Mne je jedno kto to je čo to je ale čo ešte hľadá vonku a robí to ďalej keď má po kkt už zápisov a oznámení

maca1984
1. nov 2019

a este pri sume 850 eur,sa mi rozum pozastavuje.Chlape,(teda pises v muzskom rode)si nevazis vlastne peniaze.

tosomja
1. nov 2019

@azrax a tebe nedoslo nelogicke, ze ti poslal prefoteny op? No naco by mi to bolo, prosim ta? Chcem vidiet peniaze, ci je to farar z puchova, ci babka z popradu...mne je jedno, komu predam, ale za peniaze, nie fotku op 😉 ach jaaaj. Podla mna vymysleny pribeh.

azrax
autor
1. nov 2019

@tosomja ja som si fotil jeho op normálny op on mi ho dal do ruky normálne a tak som ho fotil !!!!

tosomja
1. nov 2019

@azrax este viac "logicke" je toto tvoje fotenie 😁

janinka007
1. nov 2019

@tosomja tieto praktiky sa pouzivaju velice dlho a furt sa da niekto ojekabatit🤦‍♀️

tosomja
1. nov 2019

@janinka007 ved si vsimam. 😁

azrax
autor
1. nov 2019

@tosomja stadiaľto ešte išiel do spišskej mal tam rozpísané správy iPhone xr názov a o 2 dni ani nevedel komu píše mne napísal že je v spišskej že kde som zavadzal že donesie peniaze osobne no ojebavaj !!!

black_olive
1. nov 2019

z netu: ,,Bez spôsobenia malej škody sa skutok nepovažuje za trestný čin, v tých prípadoch môže ísť buď o priestupok alebo o skutok, ktorý nie je trestným činom ani priestupkom. Trestný zákon definuje malú škodu ako škodu prevyšujúcu sumu 266,- €. Tzn. aby mohol byť skutok považovaný za trestný čin je potrebné, aby spôsobená škoda predstavovala sumu aspoň 266,01 €.,,

Považujem za dôležité ešte upozorniť na trestný čin krádeže, ktorý v druhom odseku § 212 nevyžaduje spôsobenie škody, ale špecifický spôsob konania. Bez ohľadu na výšku spôsobenej škody (môže byť spôsobená škoda i 10,- €) sa za trestný čin považuje napr. ak páchateľ spácha čin vlámaním, čin spácha na veci, ktorú ma iný na sebe alebo pri sebe, bol za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý (v priestupkovom konaní)... (všetky nájdete v § 212 ods. 2 TZ)

@azrax Výpisom z účtu vieš dokázať, že žiadne peniaze ti neprišli na účet, dávať niekomu niečo za OP to je holub na streche, otázka je, či vieš dokázať, že si mu svoj telefón dal...vieš to dokázať polícii, že prevzal od teba mobil?

azrax
autor
1. nov 2019

@black_olive mám 2 svedkov mojich kamarátov ktorý tam boli samozrejme že viem má smsky veľa snim písané keď bude treba kamerový záznam z parkoviska kde sa to odohrávalo mám dôkazy mám všetko

black_olive
1. nov 2019

@azrax Tak hor sa na to, ale ak chceš iných varovať, daj to radšej na FB, jeho identitu, inak nepomôžeš. Alebo rovno napíš do joj, nech ho vidí celá SR.

azrax
autor
1. nov 2019

@black_olive určite to nenechám tak kriminálka to už ide riešiť ako som spomínal. Chcel som len skúsiť či sa tu niekto nenájde čo má snim skúsenosť normálne má že je z Vranova nad Topľou na op ale aj záznamy na polícii ze v KE TO ROBÍ !