Ukrajinci, Nigercania, Rusi a iný. Veľký boom ohľadom okradania ľudí na internete. Osobná skúsenosť s MARCELA MATEJKOVA - UKRAJINA. Budem rada ak prispejete svojimi informáciami .
Ozvala sa ako kupujuci ktorý ma zaujem o môj inzerát (topanky) za 190e. Dohodli sme sa ze spraví prevod na moj účet. O dva dni sa mi ozvala akože "banka" ze mám poslať balik a spätne na email oskenovat potvrdenie o odoslani....inak mi nemôžu uvolnit peniaze na moj bankový účet. Tak ja sprosta som aj tak spravila..Neskor mi prisiel zasa z banky dalsi mail kde bolo uvedene ze zo zahranicia je mozne poslat minimalnu ciastku 200 eur...a kedze martina matejkova poslala 190 e za penale musim poslat 500eur. ktore sa mi potom vratia. Mali byt poslane niakemu zastupcovi banky pani Matejkovej. Uz sa mi to nepacilo preco by som mala posielat ja peniaze..a este 500 eur? Zacala na mna naliehat aby to bolo co najskôr a bla bla bla.... Po precitani na fore žive.sk som zistila ze je to povodnicka... A ako pisu ostatny ludia na menovanom fóre je podvodnikov vela. Takže ľudia pozor!!
@monikasel nuž keby si použila zdravý sedliacky rozum, tak by sa táto story končila už tam, kde po tebe chcela potvrdenie o odoslaní balíka. Ešte ako tak pochopím, že si niekto na UA objednáva topánky zo SVK za 190€, síce tam majú takých dosť, ale budiž, asi to bol exkluzívny a nezohnateľný zberateľský kúsok 😒 Ale ten zvyšok?? Ja to dávno hovorím, že s ľudstvom to ide dolu vodou, máme smartfony, internet, počítače, ale zdravý rozum chýba.
ešte ma napadlo,mohla si balík stopnúť,kým bol v preprave..
tento podvod zabera uz skoro 10 rokov, nie je to ziadna novinka
na toto dnes naleti len niekto so znizenym IQ . podobne , ako "nigerijske dedictvo" - "priatel, zdedil so 1 000 000 $ a ked mi posles 5000 tak ja to poslem 1000 000 " 😀
Na toto este niekto naleti? 🤔
Toto presne sme mali aj my..
@monikasel presne tak.... každý je omylny....bohužiaľ tu je to o tomto....inak je dokázané , že inteligentný myslím nadpriemerne IQ má sklon naletiet.
@larisalarisa to som teda este nepocula 🙂 a velmi sa mi to teda nazda
@monikasel nechcem sa ťa dotknúť, ale toto je naozaj veľmi starý podvod a múdry človek sa učí na chybách cudzích, nepotrebuje to testovať aj na sebe... Len bohužiaľ, ľudia doslova v sekunde osprostejú, ak im niekto sľúbi trochu peňazí. Chápem, že 190€ by ťa pred vianocami potešilo, ale ozaj treba rozmýšľať, stačí trošku...
@kiwi3 skúste naštudovať.....boli by ste milo prekvapená
@monikasel nuž to nie je len na internete, pravidelne o tom informujú aj v správach v tv, aj v novinách... ale keby aj nie - zdravý sedliacky rozum ti musí aspoň pošepkať, že to zaváňa podvodom. Na ukrajine majú topánok na vagóny, dokonca ich dovážajú aj na slovensko... naozaj boli tie tvoje také jedinečné, že ich potreboval niekto za každú cenu? určite si niekedy platila cez IB - obmedzovala ťa niekedy banka v tom, akú minimálnu čiastku môžeš poslať alebo pýtala si od teba niekedy banka potvrdenie o odoslaní balíka? veď banke je úplne u prdele komu kto za čo platí, kým to nie je extrémne vysoká čiastka a podozrenie na pranie špinavých peňazí (nech sa ti zdá 190€ akokoľvek veľa, tak pre banku to nie je nič extra). Od prvého momentu to nebolo ok, len sa ti proste zatmelo pred očami. Našťastie ak som dobre pochopila, tak to pre teba dopadlo ešte dobre 🙂 Buď príkladom svojim deťom a používaj rozum. A myslím to naozaj v dobrom.
Dobre ľudia. Ďakujem za odpovede. Keďže ste su všetci múdry a nikdy živote ste nikomu nenaleteli ruším tému. Ved ste dostatočne informovaný. Dovidenia. Ja Vaše pripomienky a blbé urážky nepotrebujem.
@monikasel vôbec si ich nepripustajte k telu....väčšinou sa tu chodia ventilovať frustrované osoby. ... každý raz naleti....a každá z nás sa popravde učí na vlastných chybách....na cudzích sa neučí nikto....taká je realita
Ja urážky vidím tiež , a je smutné , že vy nie ....odsudit- odcudziť......vo vašom príspevku veci kolujú teda koliju.....a nikto Vás neopravil
@larisalarisa Ďakujem
@monikasel tak čo si jej topánky poslala?