Dobrý deň mamičky aj nemamicky...dávajte si pozor na podvodníkov...s jedným som mala tu cest ...písala z mailu 3.300milenabaresovamilena@gmail.com...(Milena Baresova)...mala záujem o tovar s tým ,ze o odvoz a poštovné sa postará ona.Mne len príde mail,kde mam potvrdiť predaj a zadať svoje prihlasovacie meno a heslo do banky......,............na internete je toto vyhlásenie firmy Packeta.....
Upozorňujeme: Packeta neponúka službu prevodu peňazí inému užívateľovi prostredníctvom platobnej brány ani prostredníctvom bankomatov, či iných automatov.
@danapollakova Super, že si na to upozornila. Obávam sa ale, že ona si nájde iné spôsoby. Sú čoraz prefíkanejší a nebezpečnejší.
@danapollakova fajn, ze chces upozornit, ale tento typ podvodu bezi uz roky, snad sa uz nenajde nikto kto o tom este nevie
@danapollakova mne sa toto stava na FB na Marketplace. Bud je to Packeta, alebo aj DPD. Zo zaciatku to boli profily s kadejakymi plastikovymi damami, teraz zmenili taktiku a su to akoze mamicky s detmi. Spolocne maju to, ze pisu odkial akoze su "som z Ostravy, Medzilaboriec... a chcu e-mail na poslanie cez Packetu, DPD. Hned nahlasujem pokus o podvod.
@nelca84 roky možno,ale nie každý sedu na internete...chvalabohu, že mi zaplo skôr a nenaletela...a teraz je aj horšia doba co sa týka financií,čiže každý je rád keď sa niečoho zbaví aj za malo peňazí...akonáhle niekto prejaví záujem o jeho tovar,poteší sa (lebo i tu ich je nespočetné vela)a koná...
@nelca84 to by si sa divila, kazdy den na fcb stranke Policie niekto pride o prachy
@mandzula
@karolinakr tak na to uz naozaj nemam slov 🤦♀️
@nelca84 pozri si hned prispevok nad tymto, baba piše, že sa dala oklamať
@karolinakr mne to rozum neberie ako na toto moze niekto skocit, naozaj sme financne negramotny narod
@nelca84...gramotni ľudia,riešte pointu...a negramotni ju riešte tiež....
@danapollakova vsak to je pointa, ze sme financne negramotni, inak by k tomu nedochadzalo
@nelca84 pointu upozornenia....ci si negramotna?
@danapollakova normalne diskutujeme, nemusis byt hned podrazdena, si predsa na verejnom fore
finančne gramotný človek predsa vie, že keď niečo predáva, tak jedine čo zadáva je adresa, resp. IBAN.
pointa upozornenia v prípade " podvodnej novinky" nie niečoho čo tu už fičí cez rok.
Stačí pozrieť aj tu koľko podvodov sa deje.
https://www.banky.cz/poradna/podvod/
@karolinakr myslíš ten príspevok o Pandore. Nuž ale treba aj premýšľať a nie si myslieť, že niekto ozaj predáva Pandoru za 2 eurá.
@nelca84 presne tak, ide o to, prečo sa to deje. Pretože sú ľudia, ktorí veria, že si kúpia Pandoru za 2 eurá a zverejnia údaje o svojej karte. To je len hlúposť ľudí.
@nelca84 pretoze sa medzi nami najdu hlupi a naivni ludia. S tym vsak nic nespravime, mozeme im len pomoct aspon takymto sposobom, ze ich na to upozornime. Alebo len mozeme skonstatovat, ze su negramotni a nechat ich machat sa v srackach. Ak tento prispevok pomoze aspon jednemu z nich, mal vyznam.
Čerstvý podvod v hodnote 6000€
Dobrý deň, tu vaša banka, Váš účet bol napadnutý. Vyberte všetky peniaze a pošlite ich na "chránený účet".
https://slovacky.denik.cz/zlociny-a-soudy/z-oba...
Babička požičiate peniaze?
Už som vám požičala všetky peniaze, ale mám doma zlato a vyberiem si pre vás aj pôžičku.
https://www.eprogram.cz/magazin/31-krimi/3691-b...
@maranco teraz nejaka babka 69r odovzdala 100 000 cudziemu človeku !!
@danapollakova "Zadat prihlasivacie meno a heslo do banky"
V tomto momente (ak uz nie predtym) blikaju vsetky kontrolky - co povedali v banke a vzdy na to upozornuju? Nedavajte nikomu svoje udaje, to heslo zadavas len do svojho IB a iba vtedy ak ty chces previest peniaze niekam.
Nikdy nikto kto ide platit tebe nepotrebuje tieto udaje.
A čo poviete na toto - inzerat hladaju do Rakuska. poslala som životopis..Telefonat ano možem nastupit v pondelok o 7.00 ale vždy si na pohovor vola ludi, len teraz potrebuje uz od pondelka, adresu ani miesto mi nepovedal, len rychlo do jednej nech mu pošlem prefoteny občiansky a čislo učtu prefotene z bankoveho vypisu. ! Potom mi pošle do sms, kde mam prisť.. Magor !! A na tomto sa ludia môžu popalit, že niekto prijima do prace ako veduci sa predstavil, rakuske čislo, len rychlo nech prefoteny občiansky pošlem !! Účtovnička odchadza o jednej, rýchlo! A kam ma chcel prihlasit akože v piatok poobede s čislom účtu? Kolkych ludi takto nachytal! Katastrofa..Že mi pošle v sms, kde mam rano o 7.00 vo Viedni nastupiť..Tak je kompletny tento?
😨 🤡
Treba si davat pozor na každom fronte, ludom sa nechce robit, tak podvodnici sa vyrojili hojne !
@danapollakova ahoj, áno ďakujem, volala som do banky a oni že je to podvod, mala som šťastie že som sa nevedela prihlásiť do banky , ….. tak isto jak ty píšeš…. nikomu sa už veriť nedá…
@danapollakova Aj mne pisala z tohto mailu milenabaresova439@gmail.com , od zaciatku som vedela, ze je to podvod.