Pozor na podvodníkov

danapollakova
26. apr 2023

Dobrý deň mamičky aj nemamicky...dávajte si pozor na podvodníkov...s jedným som mala tu cest ...písala z mailu 3.300milenabaresovamilena@gmail.com...(Milena Baresova)...mala záujem o tovar s tým ,ze o odvoz a poštovné sa postará ona.Mne len príde mail,kde mam potvrdiť predaj a zadať svoje prihlasovacie meno a heslo do banky......,............na internete je toto vyhlásenie firmy Packeta.....
Upozorňujeme: Packeta neponúka službu prevodu peňazí inému užívateľovi prostredníctvom platobnej brány ani prostredníctvom bankomatov, či iných automatov.

bela30
26. apr 2023

@danapollakova Aj mne pisala z tohto mailu milenabaresova439@gmail.com , od zaciatku som vedela, ze je to podvod.

bloger
26. apr 2023

@danapollakova Super, že si na to upozornila. Obávam sa ale, že ona si nájde iné spôsoby. Sú čoraz prefíkanejší a nebezpečnejší.

nelca84
26. apr 2023

@danapollakova fajn, ze chces upozornit, ale tento typ podvodu bezi uz roky, snad sa uz nenajde nikto kto o tom este nevie

mandzula
26. apr 2023

@danapollakova mne sa toto stava na FB na Marketplace. Bud je to Packeta, alebo aj DPD. Zo zaciatku to boli profily s kadejakymi plastikovymi damami, teraz zmenili taktiku a su to akoze mamicky s detmi. Spolocne maju to, ze pisu odkial akoze su "som z Ostravy, Medzilaboriec... a chcu e-mail na poslanie cez Packetu, DPD. Hned nahlasujem pokus o podvod.

mandzula
26. apr 2023

@nelca84 never tomu. Keby to nefungovalo, neskusaju, vzdy sa najde niekto, kto naleti. Radsej to tu treba 100x zopakovat.

danapollakova
autor
26. apr 2023

@nelca84 roky možno,ale nie každý sedu na internete...chvalabohu, že mi zaplo skôr a nenaletela...a teraz je aj horšia doba co sa týka financií,čiže každý je rád keď sa niečoho zbaví aj za malo peňazí...akonáhle niekto prejaví záujem o jeho tovar,poteší sa (lebo i tu ich je nespočetné vela)a koná...

karolinakr
26. apr 2023

@nelca84 to by si sa divila, kazdy den na fcb stranke Policie niekto pride o prachy

nelca84
26. apr 2023

@mandzula
@karolinakr tak na to uz naozaj nemam slov 🤦‍♀️

karolinakr
26. apr 2023

@nelca84 pozri si hned prispevok nad tymto, baba piše, že sa dala oklamať

nelca84
26. apr 2023

@karolinakr mne to rozum neberie ako na toto moze niekto skocit, naozaj sme financne negramotny narod

mandzula
26. apr 2023

@nelca84 si zober, kolko ludi stale kupi predrazene hrnce a "ovcie" prikryvky od smejdov. A aj taki, co by si nepovedala, ze naletia. Fakt je dobre sirit osvetu vsade, kde sa da.

danapollakova
autor
26. apr 2023

@nelca84...gramotni ľudia,riešte pointu...a negramotni ju riešte tiež....

nelca84
26. apr 2023

@danapollakova vsak to je pointa, ze sme financne negramotni, inak by k tomu nedochadzalo

danapollakova
autor
26. apr 2023

@nelca84 pointu upozornenia....ci si negramotna?

nelca84
26. apr 2023

@danapollakova normalne diskutujeme, nemusis byt hned podrazdena, si predsa na verejnom fore

maranco
26. apr 2023

@nelca84 ľudí na podvod je dosť, stačí pozrieť koľko ľudí verí, že za slovo "hotovo" dostanú auto, záhradný nábytok, novú telku a pomáhajú podvodníkom šíriť ich podvodné súťaže.

mondolina
26. apr 2023

finančne gramotný človek predsa vie, že keď niečo predáva, tak jedine čo zadáva je adresa, resp. IBAN.
pointa upozornenia v prípade " podvodnej novinky" nie niečoho čo tu už fičí cez rok.

maranco
26. apr 2023

Stačí pozrieť aj tu koľko podvodov sa deje.
https://www.banky.cz/poradna/podvod/

nelca84
26. apr 2023

@maranco nikto netvrdi, ze sa to nedeje, skor ide o to, preco sa to deje

melanta
26. apr 2023

@karolinakr myslíš ten príspevok o Pandore. Nuž ale treba aj premýšľať a nie si myslieť, že niekto ozaj predáva Pandoru za 2 eurá.
@nelca84 presne tak, ide o to, prečo sa to deje. Pretože sú ľudia, ktorí veria, že si kúpia Pandoru za 2 eurá a zverejnia údaje o svojej karte. To je len hlúposť ľudí.

mandzula
26. apr 2023

@nelca84 pretoze sa medzi nami najdu hlupi a naivni ludia. S tym vsak nic nespravime, mozeme im len pomoct aspon takymto sposobom, ze ich na to upozornime. Alebo len mozeme skonstatovat, ze su negramotni a nechat ich machat sa v srackach. Ak tento prispevok pomoze aspon jednemu z nich, mal vyznam.

nelca84
26. apr 2023

@mandzula na jednej strane mas mozno pravdu, no na druhej strane - to by sa tu muselo davat potom kazdy den, lebo co ak prave pozajtra to niekomu pomoze...

mandzula
26. apr 2023

@nelca84 to je trosku zvlastna logika.

maranco
27. apr 2023

Čerstvý podvod v hodnote 6000€
Dobrý deň, tu vaša banka, Váš účet bol napadnutý. Vyberte všetky peniaze a pošlite ich na "chránený účet".
https://slovacky.denik.cz/zlociny-a-soudy/z-oba...

Babička požičiate peniaze?
Už som vám požičala všetky peniaze, ale mám doma zlato a vyberiem si pre vás aj pôžičku.
https://www.eprogram.cz/magazin/31-krimi/3691-b...

karolinakr
27. apr 2023

@maranco teraz nejaka babka 69r odovzdala 100 000 cudziemu človeku !!

nafka0483
27. apr 2023

@danapollakova "Zadat prihlasivacie meno a heslo do banky"
V tomto momente (ak uz nie predtym) blikaju vsetky kontrolky - co povedali v banke a vzdy na to upozornuju? Nedavajte nikomu svoje udaje, to heslo zadavas len do svojho IB a iba vtedy ak ty chces previest peniaze niekam.

Nikdy nikto kto ide platit tebe nepotrebuje tieto udaje.

karolinakr
5. máj 2023

A čo poviete na toto - inzerat hladaju do Rakuska. poslala som životopis..Telefonat ano možem nastupit v pondelok o 7.00 ale vždy si na pohovor vola ludi, len teraz potrebuje uz od pondelka, adresu ani miesto mi nepovedal, len rychlo do jednej nech mu pošlem prefoteny občiansky a čislo učtu prefotene z bankoveho vypisu. ! Potom mi pošle do sms, kde mam prisť.. Magor !! A na tomto sa ludia môžu popalit, že niekto prijima do prace ako veduci sa predstavil, rakuske čislo, len rychlo nech prefoteny občiansky pošlem !! Účtovnička odchadza o jednej, rýchlo! A kam ma chcel prihlasit akože v piatok poobede s čislom účtu? Kolkych ludi takto nachytal! Katastrofa..Že mi pošle v sms, kde mam rano o 7.00 vo Viedni nastupiť..Tak je kompletny tento?
😨 🤡
Treba si davat pozor na každom fronte, ludom sa nechce robit, tak podvodnici sa vyrojili hojne !

linaaa5529
15. máj 2023

@danapollakova ahoj, áno ďakujem, volala som do banky a oni že je to podvod, mala som šťastie že som sa nevedela prihlásiť do banky , ….. tak isto jak ty píšeš…. nikomu sa už veriť nedá…