Urcite si neskor najdu nieco ine, ale aby Vas neoklamali.
Ja som si našťastie overila túto "výhodnú ponuku" a je to podvod. Taktiež jednemu panovi našťastie neprešla platba a banka ho upozornila.
Na socialne siete pridavaju do skupin súvisiacich s hľadaním práce inzerát: ,,JEDINEČNÁ VIANOČNÁ PONUKA PRÁCE NA DOMA BALENIE BALÍČKOV NA DOHODU
píšte nonstop len na caganovatea@gmail.com
zárobok až 600€ mesačne, ponuka platí len do konca januára práce máme veľa, jednoduchá práca pre každého na doma od 15 rokov pre občanov ČR a SR"
Žiadaju 20e ako zabespeku, a nepoužívajú svoje údaje.
Podpisuju sa ako:
,,Majiteľ Účtu: Mária Mészárosová
IBAN: GB02PRTC00998500094992
BIC/SWIFT: PRTCGB21
S pekným pozdravom Mgr. Mária Mészárosová
Converso s.r.o.
Trnovec nad
Váhom 107, 92571
IČO: 46251600"
Samozrejme neposkytnu vela informacii, len poslite a uvidite.
P.s. sorry za chybajucu diakritiku.
Davajte si pozor!!!
@marina447 za 1 poskladany balicek(caj+salka) ponukaju 1e, na gmaili vystupuju ako elena caganova a podpisu sa ako uplne ina firma. Pritom pani caganova, co predava caje o nicom nevie, a ked si prejdete orsr(converso), zistite ze converso nema nic spolocne s cajovinami (iba do r 2015 mali, ale nic z toho uz nefunguje), a ked si ziadate viac info-navod na skladanie, pre ake spolocnosti a pod sa skladaju balicky odpovedia vam ze poslite peniaze taky je postup. A utvrdil ma v tom jeden pan, ktory poslal a banka mu nepustila platbu- ma to zverejnene aj na fb.
Podla mna zakazdym ak najdkor ziadaju nejake peniaze, tak to budelen podvod a zarabaju len a tom
@tatiana_84 to je hrozné že sa vydávajú za niekoho !!!! Otras čo sa tu deje.
@marina447 a prave preto som to aj tu napisala, lebo ak sa vydavaju aj za pani mezsarosovu mozno sa to k nej dostane a moze sa branit.
Ja som im tiez naletela pred par rokmi a boli to najprv 2eura ze uctom nemozem len do obalky a potom este 15eur pytali za balenie balickov a nikdy som ziadnu pracu nevidela ani uz tie peniaze.
Ked si to zoberete tak ked len niekto posle priemere za tyzden 15eurx10ludi je 150 eur celkom slusne.
ja neviem, ako si vobec niekto moze mysliet, ze z toho bude realny zarobok... uplna hovadina. ak by nejaky takyto "biznis" vobec existoval, tak by to urcite neponukali na fejsbuku, ale nasli by si dohodara atd. odmena tiez nerealna. a za sprostredkovanie prace sa nikdy neplati dopredu, strhava sa to zo mzdy.
Aspoň základne všímavému človeku dôjde, že platba 1€ za jeden poskladaný balíček je nezmysel. Za nekvalifikovanú prácu, ktorú môže robiť prakticky každý, nikto nezaplatí viac než cca. 5 € čistého za hodinu, čo je v nákladoch dajme tomu 10 €, keď to preženiem. To koľko by trvalo to skladanie? 6 až 12 minút jeden kus?
Aby malo zmysel robiť nejakú činnosť s fyzickými objektami "z domu", muselo by ísť o takú činnosť, kde sú náklady na ručnú prácu vysoké v porovnaní s nákladmi na logistiku (doprava, balenie, rozdeľovanie materiálu a výrobkov,...). Čo ja viem napr. nejaké zložité vyšívanie, kde jeden kus trvá hodinu alebo viac (ale pri väčších objemoch to zas spravia lacnejšie ženy v Bangladéši, Indii či Vietname).
Doparoma, ženy (ale aj muži), majte súdnosť!
Ano clovek so sedliackym rozumom hned pride na to ze to je nerealne aby to bola pravda, ale aj tak sa najdu. Ide tu aj o ine, o zneuzivanie mena, firmy, a pod. Neviem ci vam uz niekto zneuzil vase udaje, ale neni prijemne ked podnikate a niekto sa za vas vydava na nete a tym vam pokazi meno-co je dnes najvacsia reklama. Preto som to napisala tu, nech sa moze clovek aspon branit. A chranit si svoje udaje.
balenie VIANOČNÝCH balíčkov do konca JANUÁRA...no ked už toto nikoho netrkne okrem tých 20€, tak nikoho netreba lutovať, kto naletí...
je to podvod, neplatte prosím nič dopredu. Kolovala podobná ponuka na internete, tam bolo potrebné skladať štipce, poslať nejaký poplatok dopredu a až ta pošlú tie štipce na skladanie. Potom písali ženy, že poslali peniažky a potom sa im neozvali.
@tatiana_84
IBAN: GB02PRTC00998500094992
BIC/SWIFT: PRTCGB21
ten ucet vyzera ako ucet banky, kde si zriaduju docasny ucet ludia pracujuci v zahranici.
banka monese. nie je to klasicka banka.
@moonlight1210 neviem, nevyznam sa v zahranicnych bankach. Ale keby zmenili strategiu, tak mozno ich nenapadne zmenit ucet.
Ahojja som sa tiež stretla už s takýmto podvodom vtedy to bolo lepenie hračiek bolo treba zaplatiť 10 eur zábezpeku ale tu som nezaplatila pretože som si aj myslela ze to bude podvod no priateľ sa chcel presvedčiť a mne pani ktorú túto ponuku nukala poslala mne iné číslo účtu kam bolo treba poslať peniaze a priateľovi tiež tak priateľ poslal 10 eur a tie drevené hračky ktoré mali prísť chodia už od novembra minulého roka 😁
@tatiana_84 jasné posielať slovenskej sro peniaze predom na zahraničný účet bez podpísania prác. Zmluvy či dohody je úplne logické..........Ja sa divím čím fakt niektorí ľudia myslia.......
Môžem len potvrdiť, bohužiaľ som poslala 20€.Teraz majú novú obeť z Banskej Bystryce,kvetinárstvo pani Ing.Demečkova.
@igo69 mrzi ma, ze vas oklamali. Treba si vzdy vsetko preverit. Hlavne lakave ponuky. Obcas staci ked si pozriete len zivnostensky register a obchodny register na internete a pytat si viac informacii od nich, potom vam uz samozrejme neodpisu, alebo napisu uhradte a dozviete sa viac.
Ahoj všem podvedený. Jsem sice z CZ ale i mi s ženou jsme platbu poslali dnes jsem požádal banku o platbu storno a hodlám jít na policii a podat trestní oznámení . Bylo by fajn kdyby se nás sešlo víc abychom je dostaly a nemohli dále škodit . Prosím vás na jakou emailovou adresu jste psaly ?
Bohužiaľ, som to ja, ktorej niekto zneužil údaje. Bola som s tým už 2 x na polícii, ale ich odpoveď bola taká, že mne sa nič nestalo a nemôžem podať trestné oznámenie. Nie je to vraj ani zneužitie osobných údajov, pretože údaje mojej sro sú verejne dostupné a nie je to ani poškodenie dobrého mena, s čím osobne nesúhlasím. Vraj by to v takejto podobe vyšetrovateľ nezačal ani riešiť. Doporučili mi, aby som sa spojila s finančne poškodenými, ktorí by podali trestné oznámenie (ale malo by ich byť viac) a tým pádom by možno začali konať. Ja som sa naivne domnievala, že hneď ako to ohlásim na polícii, tak kontaktujú príslušnú banku a vyžiadajú si číslo účtu, kto ho založil a hneď ho nájdu a potrestajú. Ale u nás to asi tak nefunguje, to iba vo filmoch. Viete si predstaviť, ako sa cítim, moje meno a adresa kolujú po internete a ľudia, čo ma poznajú sa pýtajú, či je to pravda, niektorí tomu aj uveria, niektorí našťastie nie. Do akého svetla a akú dôveryhodnosť dostáva moja firma, s ktorou riadne vykonávam činnosť - úplne inú ako balenie nejakých balíčkov. Mrzí ma, ak niekto naletel na túto ponuku, ale vedzte, že ja s tým skutočne nemám nič spoločné a najradšej by som bola, keby sa táto situácia už konečne uzatvorila. Neviem, čo je horšie, prísť o 20 euro alebo prísť o dobré meno....
@meszarosovamaria dobrý den chtělo by to spojit se a podat trestní oznámení klidně ho podám je potřeba ale víc lidí můj email. t.miroslav1983@gmail.com
@nomadik Ano, budem rada, ak sa to začne riešiť. Podajte oznámenie, len mi dajte vedieť údaje, aby som mohla na polícii zadať mená všetkých tých ľudí, ktorí podali oznámenie, aby to spojili do jedného prípadu. Povedali mi, že to nemusia podať ľudia na jednom okrsku, oni si to potom podľa mena vyžiadajú.
Tiez mi poslali email a je to podvod na 100% ...cislo učtu kde chceli aby som poslala peniaze je z anglicka .
@meszarosovamaria
Dáte sem na vás email nech vám môžem poslať tie údaje a nech sa môže spýtať tá zapisnica
@tatiana_84 a ako si na to prišla, že je to podvod?