Prišiel mi email od Michaeli Alusikovej(misulka291@gmail.com), udajne z USA, hne´d mi bolo divné, že niekto kto žije v USA a vraj nevie po slovensky má takýto nick... Chcela odo mňa kúpiť westernové sedlo, ktoré ponúkam za 420e a ponúkla mi zaň 650e. Má vymyslený nick na Scotia Bank v Toronte a údjane už poslala penaize, vraj čakajú v banke na sledovacie číslo zásielky, ktoré som mala poslať na tej uvedený email. Hneď mi to bolo celé divné, tak som šla na stránku Scotia Bank a čuduj sa svete, je tam uvedený iba jeden email s tým, že ľudia majú kontaktovať banku, keby sa stretli s iným emailom. Čiže to nebol prvý podvod. Tak som slečne napísala, nech mi pošle poštovné dopredu a zvyšok pošlem na dobierku. samozrejme odvtedy nekomunikuje,. Banku som upovedomila, a chcem upovedomiť aj vás, pokiaľ vám takýto niekto napíše, nenaleťte. Šťastie, že som si to preverila.. Píše dlhé eseje a pôsobí celkom dôveryhodne, až na pár detailov 😉
Ja sa fakt čudujem, že niekto na toto dokáže ešte naletieť. Tieto podvody "fungujú" už dobrých pár rokov 😝
Ludia by si mali uvedomiť, že v USA nepotrebujú veci zo Slovenska! Tovar je tam ovela lacnejší ako u nás.
@seemani Ja som predávala trenčkot jeden, raz použítý takže tiež bol cca za 300 EUR tak mi táto pani napísala, presne ako pises Alusiková a pod., ked som jej napísala, že peniaze cez PAYPAL a ani táketo čakačky v banke neberiem proste buď mi pošlem polovicu na účet a zbytok dobierkou prestala reagovať. Potom mi prišli ešte cca dva maily ale s presne na vlas rovnakým textom takže som pani napísala že sme síce Európania ale nie tupáci a rozhodne sme boli skôr ako oni v USA než vyvraždili Indiánov 😀
Som tiež nútená zdieľať informácie o podvodných kupujúcich, predávam cez Bazoš bicykel, 2-krát ma kontaktovali cez sms a ďalej sme konverzáciu viedli cez emaily v anglickom jazyku, chceli mi previesť peniaze na Paypal účet s tým, že mi tam poslali 500e aj za poštovné, ktoré som od nich ani nežiadala, ale háčik bol v tom, že som poštovné mala vopred uhradiť cez Western Union v sume 155e a odoslať doklad o zaplatení na paypal, po čom sa mi mala suma 500e uhradiť, no to už mi začalo poriadne smrdieť a napísala som im nato, čo si o tom myslím, po čom ma už viac krát nekontaktovali. Aby ste si mohli dať aj vy na nich pozor, zdieľam tu ich emaily: Marvin Eastmond Marvin.Eastmond@hotmail.com a Katherine Jamm katherinejamm@outlook.com katherinejamm@gmail.com. Zásielku chceli poslať na adresu do Ameriky. Dávajte pozor na takéto rôzne zahraničné emaily a smsky, bolo by veľmi jednoduché naletieť im!!!
Nemate skúsenosť napr. s pani PATRICK Michel Pierot. Ze vraj je z Belgicka, chce odo mna poslat tovar. Platbu zevraj poslala cez ScotiBank a banka caka na potvrdenku od dorucovatela, ze som zasielku poslala. Ze pokial to potvrdenie nedostane banka, tak peniaze mi neuvolni. Asi sa na to vykaslem, a jej nech banka vráti jej peniaze. Či, isli by ste do toho? Ďakujem za nazory
ano , v TV novinach upozornovali na tieto praktiky a plno ludi im vzdy naleti
a ked sa konecne poucime,tak zmenia taktiku a vymyslia nieco nove