Pozor na izbové rastliny

caramelka555
1. máj 2015

Dobry den, pred niekolkými dnami som si prezerala kvetinu co mam doma nejako sa my nezdala zacala hnednut a tak som si ju vyhladala na internete a skoro ma porazilo co som tam nasla. Zistila som ze je velmi nebezpecna pre deti a zvierata ze je jedovata a dalsie tri kvety co mam doma su ties jedovate ako bola som dost nahnevana ze ma na to nikto neupozornil ani v obchode ani kvetinarka. Podla mna je to strasne ze na to vobec neupozornuju. Mam male dietatko ktore za chvilu bude lozit ani si nechcem predstavit co vsetko sa mohlo stat, preto chcem vsetky mamicky upozornit aby si davali pozor na izbove kvety.

janinah
1. máj 2015

keď bude loziť,tak toho spratáš z dosahu oveľa viac ako len kvety 😉

sissy27
1. máj 2015

@caramelka555 ja osobne nevidím dôvod, prečo by ťa mala kvetinárka upozorniť, že kvety sú jedovaté... ani v potravinách ťa nikto neupozorní, že kupuješ niečo vyrobené z umelín alebo kopou cukru a pritom na obale žiari nápis "light" ... tie kvety sú jedovaté v prípade, že ich niekto bude jesť a s tým sa podľa mňa bežne neráta... inak máš doma určite aj nebezpečné ostré hrany, sklo, chemikálie a kopu ďalších vecí, ktoré sa bežne vyskytujú v domácnosti a nikto ťa neupozornil, že pri nesprávnom použití môžu byť nebezpečné... takže nepodliehaj panike a kvety odstráň z dosahu a hotovo...

caramelka555
autor
1. máj 2015

Ja si myslim opak kvetinarka by ma mala upozornit vzdy lebo tu nejde o to ze kvetina je jedovata ked sa zie nie som blba viem ze sa kvety nejedia ale niektore kvety staci zaliat a uz ta voda sa stava jedovata a tak isto aj pri dotyku niektorych casti alebo napr. Narcis je ties jedovaty aspon ta tekutina ktora z neho vyteka a tuto diskusiu som pisala hlavne pre mamicky ktore ani nevedia ake maju kvety aby boli obozretnejsie a co sa tyka chemikalili vsetko je na bezpecnom mieste a tie kvety su palmy su vysoke a tazke tie asi na skrinu nedam 😝