Ahojte. Prosim Vas, chodim na spaninu, a mam problem s literaturou. Potrebovala by som zohnat knihu,alebo nieco podobne, kde bude zoznam nepravidelnych slovies. Bola som v Phanta rey, v Martinuse,a nikde mi nevedia poradit, iba prelistujem, co maju,ale ziadna z knih neobsahuje nepravidelne slovicka. Co som si stiahla nepravidelne slovicka z internetu, tak to bola sama chyba. Neviete mi odporucit, bud nejaku dobru knihu, ktora sa da objednat,alebo kupit, pripadne overenu net stranku bez chyb? Nejde mi teda o gramatiku, prip. moze byt,ale hlavne zoznam nepravidelnych slovies, nie vsak iba niektorych, najlepsie vsetkych,alebo vacsinu....Dakujem.
@ciatko dakujem. Ono prave slovniky ktore vydavaju vydavatelstva, prechadzaju cenzurou,t.j. nezvyknu tam byt chyby, net stranku si moze zalozit "kdekdo", takze tam cenzura nie je,preto sa nespolieham uz. Kazde slovicko je ine, zmeni sa hlaska a uz je to nespravne,takze sa bojim pozerat to na nete,nie je to presne... Skusim sa teda popytat na slovnik Lingea, aspon viem ktorym smerom sa uberat. Ja mam stary slovnik,lenze prave stranky,kde su nepravidelne slovesa su vytrhnute 😠 . Ano presne tu kartu by som potrebovala, ale tiez som ju nikde nezohnala . Knizky,co su k dispozicii v knihkupectvach som prelistovala odpredu odzadu,ale vacsinou je to pre samoukou a zameriavaju sa na gramatiku zakladnu, nenasla som tam tie slovesa...
ahoj, ja pouzivam na nepravidelne slovesa vacsinou elektronicky slovnik, no ale na kurz si ho vziat nemozem 😀 mam vreckovy slovnik Lingea, je tam aj zoznam, neviem, ci vsetkych, ale je ich tam dost, nasla som vsetko, co som potrebovala, len je to trosku na sebe nahustene, ale chyby som nenasla. pozri v knihkupectve, slovesa su na konci knihy, pri kazdom je cislo, ktore odkazuje na uz vycasovane vzorove sloveso.
http://www.martinus.sk/?uItem=45843
mozno by sa ti zisla taka karta len so slovesami, ale taku som v spanielcine veru nevidela 😒