Poznáte strašidelné miesta a iné záhady?

monkula
3. jan 2010

Poznáte dom, o ktorom sa hovorí, že v ňom straší? Vyhýbate sa oblúkom určitým miestam?
Poďme sa báť...

ja pridám, nie poveru, ale fakt, z ktorého mrazí.. Viete o maďarskom skladateľovi, ktorý sa vola Seress Rezso a zložil pieseň s názvom Szomorú vasárnap (Smutná nedeľa)? Po vypočutí tejto skladby stovky ľudí spáchalo samovraždu, vrátane samotného skladateľa a jeho ženy. Dokonca je to sfilmované, film sa premieta pod názvom Gloomy Sunday.
Ja som si ju včera vypočula, aj s textom, je ozaj depresívny, a temný, ale neviem si predstaviť, aký musí byť človek slabý duchovne, aby sa po vypočutí tejto skladby zabil... 😅 😅 😅
Aj so sestrou čakáme na vaše príbehy 😀 😀

frisbee
3. jan 2010

monkula 😀 ...Gloomy Sunday poznám...tam mali dokonca problémy aj skupiny,ktoré ju nahrali v modernom prevedení,zvláštne..a keď chceš strašidelný dom...poď k nám 20.teho januára....už som to popisovala v téme vidia deti duchov? 😉

emanka
3. jan 2010

Monk, takže, keď nebudeme dlho o tebe počuť, vieme prečo 😀

monkula
autor
3. jan 2010

fris a aké problémy? Napíš..
Eman, neboj, ja som silná... 😀

lenkavano
3. jan 2010

mon ahoj no tak já bych se to bála i poslechnout ,natož koukat na film.jsem hrozná srábotka. 😉

monkula
autor
3. jan 2010

ja som včera videla film Paranormal Activity.. Najpv som sa nudila, ale potom.... 😝

lenkavano
3. jan 2010

to je film nebo dokument?a o čem?

frisbee
3. jan 2010

ja iba v skratke...som racionálny človek,furt to pripisujem fyzike a zákonu o zachovaní energie...nejakú vyžarujeme a tá tu po nás ostane...ale pred 15.timi rokmi sme kúpili tento dom a až potom sme zistili,že tu žila nešťastná rodina,najprv im zabil 17.ročnú dcéru bývalý frajer cestou zo zábavy a v podstate nebol za to potrestaný,bol to syn nejakého komunistického papaláša,odsedel si minimum,matka v tej dobe umierala s v nemocnici,takže sa to ani nedozvedela a otec so synom sa stali alkoholikmi a strieľali tu v dome po sebe vzduchovkou a tak.
Väčšinu času som tu bola sama s dcérkou,pretože mm pracoval týždňovky alebo jazdil von,raz a naposledy vtedy k nám prišla na návštevu moja matka.Spala na druhom konci domu a ja s mladou v spálni.
Bola strašná zima a ešte sme nemali zateplený vjazd,tak sme si dali vankúše k nohám postele,aby nám od tej steny netiahlo na čelo.V noci som sa zobudila na strašný krik,myslela som si,že to je mladá a nevie nájsť cestu do postele zo záchodu,to sa jej často stávalo.Pozrela som na posteľ,ona spala ako zabitá,nado mnou stála žena s dlhými vlasmi a kričala:"Oni se otočili,oni se otočili!!Zakryla som si hlavu perinou,skrížila nohy a držala perinu...ráno vyšla moja matka z izby celá bledá,že jej v noci niekto klopal na okno a nejaká žena strašne kričala.Potom už sa roky opakujú iba zvuky alebo svetlo,ale minulý rok v októbri,ked prišli na návštevu moje dve mladé a moderné priateĺky a jedna z nich vyliezla ráno z izby celá bledá,že čakala na svitanie,aby mohla zaspať,že celú noc počula kroky,ženský hlas,ktorý kričal "Oni mají psa!"..to sme mali nové šteňa,oranžové svetlo,ktoré presvietilo celé drevené dvere...tak sme chodili po baráku a zistili sme,že máme všetky obrázky nakrivo...no a určite u nás neboli zlodeji,mali sme tri psy a ten veĺký spal v predizbe nalepený na dvere.Moja kamarátka celú dobu opakovala,že:"Já tomu nevěřím,já chci logické vysvětlení,ale já to viděla..."
Takže asi tak,opakujem,som racionálna a pragmatická osoba...ale ja som to videla a počula.

monkula
autor
3. jan 2010

Fris, no teda, asi by som sa vieš čo... 😝 skúšali ste niečo proti tomu robiť?
Leni, je to kvázi dokument, mladý pár si kúpi kameru, pretože sa v ich dome ozývajú čudné zvuky, asi ako u fris... 😅
Dosť ťažko sa to popisuje, musela by si to vidieť..

frisbee
3. jan 2010

no mne sa s tým nejde vyrovnať už roky, po tom poslednom zážitku som bola doma úplne sama,tak som si našla stránky paranormálnych javov a objednala nílsky kríž Anch....je to egyptský kríž,ktorí používajú aj liečitelia..hodinu sa hojdal ako blázon,aj keď bol podopretý a od tej doby je pokoj..ale hovorím,uvidím zase 20.teho januára...a opakujem,je mi tažko o tom hovoriť,pretože som vždy za logické vysvetlenia a beriem to ako fyziku..ale je to nepríjemné.

zuzka1.
3. jan 2010

kokos hotovo, fris to je sila. len tak sa nezlaknem ,ale bavia ma taketo pribehy 😉

kluara
3. jan 2010

ja mám z takýchto príbehov strach, nič také nepozerám, nečítam 😅 😅 😅 😅
pri frisbee príbehu som mala zimomriavky, ale zaujímalo by ma, prečo frisbee spomína 20.1. 😕

erikasadek
3. jan 2010

ahojte, monkula, ty si sa nudila na zaciatku ja pocas celeho filmu, moj muz doslova v krcoch od strachu.. 😀

a on ze co je nebojis sa, a ja , take a horsiesom mala kazdu noc od 4 rokov. 😀 😀
frees. 😉

osobne odpoved na otazku, je nie nevyhybam, skor chcem vediet vaic ale je pravda take zamky a kostoly su dost neprijemne niekedy ver mi. 😉

frisbee
3. jan 2010

klura,pretože 20.1.zabili tú kočku z toho našeho domu a vtedy som ju videla a počula..zvuky sú vždy 20.1.

angyalok
3. jan 2010

Pekny vecer

Monkula naozaj fajn tema 🙂

Ja doslova milujem horory aj dnes si pozrieme z manzelom nejaky taky film,ale.........
Keby som mala v noci zostat doma sama tak sa zblaznim 😀 neviem ja mam vzdy taky pocit ako keby somnou bol niekto v izbe
Manzel ked chodil na nocnu do roboty tak ja som vtedy nemohla zaspat,celu noc som mala zasvietene svetlo a v druhej izbe spala mama ale aj tak 😀

kluara
3. jan 2010

aha, tak to už bude o pár dní 😖 no ja by som sa od strachu asi pototo 😔

expertka8
3. jan 2010

....neblaznite.....ak sa zacnete zaujimat "o nix"...zacnu sa aj oni o vas 😔
...zaujem ix pritahuje 😔

mywiel
3. jan 2010

Pozri si na Zone reality vecer vola sa to ghost hunters alebo haunted homes 😉

monkula
autor
3. jan 2010

expi, ja som skôr mala záujem o nejaké povery, viažuce sa k nejakému miestu, domu.... ale zatiaľ je to to duchárčina 😀 😀 😅 😔

erikasadek
3. jan 2010

mywiel ja uz posielam.. 😉

monkula no ghost hunters su prave na takychto miestach po celmom svete.. zamok v cachticiach ked tam boli , tak to bola sila;. 😉

miluska.h
3. jan 2010

ahojte 🙂
monkula: prave hovorim manzelovi, aku temu si zalozila, aj o tom skladatelovi... ja som z toho trosku sokovana a nechapem, ako moze niekto spachat samovrazdu po vypocuti nejakej skladby...ale muz vobec nie je prekvapeny, hovori, ze existuju urcite kombinacie zvukovych frekvencii, ktore mozu v mozgu sposobit depresiu... takze to vobec nemusi byt tym textom... no je to sila v kazdom pripade....

frisbee: no to ti nezavidim, ja mam z takychto veci hrozny strach ☹ takze egyptsky kriz pomohol? ozaj a bolo uz odvtedy, co si ho priniesla do domu 20.1.?

frisbee
3. jan 2010

miluska..teraz to po sebe čítam,neuvedomila som si,že už je nový rok,takže to s kamarátkami bolo v októbri 2008,potom v tom januári bol pokoj,no a teraz som zvedavá.V podstate je to iba v tom januári,alebo keď u nás spí niekto cudzí,keby nebol ten hluk,tak tomu nik neverí,ale fakt neviem prísť na nejaké racionálne riešenie 😒

sisi.v
3. jan 2010

ahoj moni, pěkné téma 🙂. jsem zvědavá, co se tady dozvím.
já znám některá pozitivně (a negativně) nabitá místa, občas tam jezdím, a některé paranormální jevy (telepatie např.) uznávám.
doma tedy zůstávám sama s malou v noci dost často, ale zapínám alarm i kamery 😉, a preventivně se nikdy nedívám na horory 🙂, vadí mi celkově jako žánr. kdysi jsem jeden viděla a dodnes si ho pamatuju...
v domě u frisbee by mě ovšem asi kleplo, a dávno bych se odstěhovala, a jsem zvědavá co bude 20.1. 😉

miluska.h
3. jan 2010

frisbee: budem ti drzat palce, aby si mala v dome pokoj. neviem, ako by som to znasala ja... som na tieto veci hakliva a bojazliva... na druhej strane ma to strasne zaujima... 😉

mywiel
3. jan 2010

monkula tak v dome mojej svagrinej sa raz v noci zobudili na to ze pocuju hrozny hluk ako blacia kravy, mraucia macky, strasny rachot na streche zobudilo to aj deti. Trvalo to vraj skoro celu noc, boli riadne vystraseni lebo to poculi vsetci cela rodina. Zacali sa viac zaujimat a vypytovat komu ten dom patril a kto tam byval a zistili, ze ked ten dom kupili stary rodicia bola to vlastne predtym farma kde boli zvierata a najvacia sila bola uz si to pamatali v dedine len stary ludia ze ta farma davno predtym ako ju kupili vyhorela a zhorelo tam par zvierat, kravy, macky atd. Odvtedy sa to neopakovalo ale je to divny jav a preco sa odohral v tu noc?

emanka
3. jan 2010

frisbee, tak ako budem čakať tento rok na 20.1., tak som ešte nečakala...normálne sa neviem dočkať, že čo sa udeje vo vašom dome 😉

frisbee
3. jan 2010

emanka...no nestraš 😀 😀 ...ja pevne dúfam,že už nič 😉

emanka
3. jan 2010

no to ti aj prajem, aby sa už nič neudialo!
a to normálne si toho dvadsiateho pôjdete ľahnúť a spať? Alebo od strachu, či zvedavosti? ani nezaspíte? Býva tam ešte aj tvoja dcéra?

frisbee
3. jan 2010

emanka,dcéra už je dospelá,žije v Londýne,ale muž bude našťastie doma a v posteli so mnou spí psík a mačka a vedla postele ďaľší pes..normálne ochranka 😀 😀 😀 😀

emanka
3. jan 2010

😀 no ale dúfam, že tí psi stoja za to 😲 aké sú to plemená?

frisbee
3. jan 2010

🙂 kavalier a border kólia,ten veľký český horský nám pred necelým mesiacom umrel ☹ ,ale v tú noc teda nohu z postele nevystrčím ani na záchod 😉