Poznáte prosím takéhoto chrobáka?

xjakubikovak
22. feb 2020

Zdravím, objavila som doma par takychto chrobacikov, vyzeraju neskodne ale kedze dnes som objavila dalsieho tak ma to uz celkom zacalo znepokojovat. Vyzera uplne jak ľanove semienko. Fotka nieke uplne idealna ale hadam postaci

vikusjk
22. feb 2020

@xjakubikovak to su take male potvory, ktore sa hodia vacsinou do otvorených potravin (muka, strukoviny, alebo aj caje napríklad) a potom ich je plna kuchyna. Urcite ich vyzabijaj a ked tak sleduj, kde sa objavuju, aby sa nepremnozili.

xjakubikovak
autor
22. feb 2020

@vikusjk tohto som sa bála 😭😭 zatial boli vzdy len na kuch. linke nikde inde som si ich nevsimla tak som dúfala ze to nebude ziadna takato potvora

vikusjk
22. feb 2020

@xjakubikovak akoze nezjedia vas 😀 len to treba rozpucit vzdy, ked ho najdes. Oni su potvorky take chrustikovite, ze musis zatlacit, aby sa rozpucil. Ked tak nakukni do otvorených muk, struhanky, cajikov, ci sa tam neuhniezdili. Ak sa rozsiria, tak vsetko otvorene vyhod a sprav si inventuru linky s tym, ze ju aj vyutieras ;)

xjakubikovak
autor
22. feb 2020

@vikusjk ved nie len taketo "inventury" neznasam 🙄 ale dakujem 😊

lenzas
22. feb 2020

@xjakubikovak
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Červotoč_chlebový
Na fotke nevidim dobre, ale predo mnou baba pisala o tomto. Ked je to ono, a uz si nasla na linke viac, tak treba hladat kde sa uz usadili a sa mnozia. Cim skor najdes tym lepsie, lebo za chvilu bude ich viac. My sme museli vsetko vyhodit, co nebolo zatvorene a teraz vsetky potraviny davam do nadob. Maju najradsie koreniny, kakao, bilinky, caje, bujony. Ale aj cestony, ked uz nebudu mat nic lepsie.

xjakubikovak
autor
22. feb 2020

@lenzas ano to je ono, dufala som ze si ušetrím robotu na vecer😒

lenka2710
22. feb 2020

@xjakubikovak aj u nás su, teda boli, vždy som ráno nasla na linke tak zo 2-3, vždy som ich rozpucila, ale teraz veru už dlhšiu dobu o nich nechyrujem

lenzas
22. feb 2020

@xjakubikovak Ked ich este malo, tak to tak rychlo nenajdes. Ja by som koreniny, caje, kakao dala do zatvorenych nadob, najlepsie vzduchotesnych, a ked uz ich uvidis neskor tam, tak radsie vyhodit. Aj ked mas niekde v satniku vrecuska s levandulou, to rovno vyhod. Lebo u nas z kuchyni prelezli potom do satniku a liekov. Ale mali sme toho uz viac, kedze sme nemohli dlhsie najst odkial stale lezu.

janka54321
22. feb 2020

Ak to vyzerá ako kmín, teda podľa fotky áno...tak ja som to doma nasla v ovsených vlockach, ale ze naozaj moc a to som ich mala v skrinke asi dva týždne otvorené, ale najskôr som si všimla dvoch troch na linke.Vsetko otvorené skontroluj, ja som to potom mala aj v zatvorenom čaji, to sa dokáže aj cez ten priesvitný obal dostať a vyumyvaj všetko. Ja som potom ešte dva týždne všetko kontrolovala a umývala, ale už sa neobjavili.

jasminet
22. feb 2020

Vyhod všetko - aj zatvorené - ja som ich mala v zatvorenej múke, takže ešte z obchodu....

xjakubikovak
autor
22. feb 2020

vsetko som popozerala, vyumyvala, nasla som dvoch v cestovinach a čaji tie isli do kosa a este zopar veci a uvidim, ked tak povyhadzujem vsetko.
Ďakujem vám 🙂