Poznáte firmu Utylis s.r.o?

sisi78
27. mar 2013

..teraz chodia tí "poradcovia", ktorí ponúkajú akože dodanie elektriny a plynu za tú istú cenu ako ju máte doteraz, napr. ja mám z ZSE Energia a.s., len na konci roka, ak bude vyúčtovanie, by som mala dostať -7% zľavu z nedoplatku a z plynu 5% zľavu, takže nakoniec by som napr neplatila 25,- ale -7% z toho, ak je to pravda,lebo vôbec tomu nejak neverím. Chcem sa spýtať, či vlastne niekto pozná túto firmu a aké máte s nimi skúsenosti..

simonka865
12. apr 2013

Ahoj to je energeticke centrum premenovane 😒

tinka81
16. apr 2013

moja krsna robi v zapadoslovenskej energetike na zakazniuckom a hovorila, ze oni v tychto malych obchodnikoch s energiou, ze funguju ako lowcost – maju male naklady, male platy a preto mozu dat nizsie ceny. To mas ako Lidl alebo kaufland – nemaju krasne naaranzovane regale a nalestene ovocie a kedze neplatia ludi, ktori musia lestit ovocie, tak mozu dat nizsie ceny.
V telke chodi stale energticke centrum a ze ho predali svajciarom, ale nehovorili, ze by sa to premenovalo na utilis, tak toto asi nebude energ centrum.

angel888
22. máj 2013

Energeticke Centrum dnes vlastni de facto Bohemia Energy ( na sk znama ako Slovakia Energy ), svajciarska firma je krasna nalepka. Za Utylisom su ludia z povodneho Energetickeho Centra. Kazdy nech sa rozhodne sam, mame predsa liberalizovany trh s energiami. Pribehy o malych platoch, malych nakladoch su trosku ucelne, ale dohodnime sa tak, ze im staci mensia obchodna marza 🙂 ak ju z vas nedostanu na nejakych inych poplatkoch.. Zmena dodavatela je skvela vec, len treba dokladne zvazit, koho si vyberiete. Je to ako so vsetkym.

angel888
22. máj 2013

Sisi, slusny dodavatel by ti mal zalohove platby znizit hned, po tom co od neho zacnes odoberat.. Pretoze ti ponuka nizsie ceny ele a plynu.. Tak vie, ze budes platit menej, nez u povodneho.. nema dovod preco zalohy neznizit. Ak ti necha zalohy v rovnakej vyske, tak mu v zasade poskytujes bezurocnu pozicku.. Ma ich od teba zadara cely rok a potom ti ich vrati az pri vyuctovani. Slusny dodavatel ak vie, aku mas spotrebu, tak ti vysku zalohy prisposobi podla toho, kolko budes platit u neho, tj mal by ti ju ponizit.. Pre pripad, ak nemavas samozrejme nedoplatky 🙂

jozo991
12. jún 2013

Má niekto konkrétne skúsenosti s firmou UTYLIS ?

zavu
13. jún 2013

Je to seriozna spolocnost. Chvalabohu ze si v dnesnej dobe uz konecne mozme slobodne vybrat svojho dodavatela. Skratka oproti byvalemu monopolu - eonu maju z Uradu pre regulaciu sietovych odvetvi garantovanu nizsiu cenu. Tiez nas navstivili, seriozny pan, spisal si udaje a uz to mame pod nimi, mame to lacnejsie, nerobili ziadne prietahy a to co slubili aj splnili, takze sme s nimi spokojni, skusenost dobra.

miky39
20. jún 2013

Zavu nechapem ako mozes tvrdit, ze je to seriozna spolocnost ked je na trhu iba od 09.11.2012. Predpokladam, ze vyuctovanie zatial este nikomu nerobila a skutocnu pravdu sa dozvieme az pri vyuctovani za tento rok.
Sisi78 mozno som nedaval dobry pozor, ale mne ponukali nizsiu cenu o 5-7% a nie zniženie nedoplatkov o 5-7%. Ak by to boli nedoplatky tak, vzhladom na to, ze platime iba 11 mesiacov, ich ma kazda domacnost. Je to vlastne jeden nezaplateny mesiac, resp. u plynu stvrtrok. U 25,-eur je to 1,75,.eur. Nieje to malo ale ci sa koli tomu oplati riskovat zmenu neviem.

vlad9
7. aug 2013

U mňa bol takýto poradca tiež. V niektorých veciach mi nevedel poradiť a vlastne ma zavádzal, keď tvrdil, že spoločnosť je slovenská. Len konateľ je slovenský, spoločníkom je kanadská firma. Pre byty sú spomínané úspory zanedbateľné a preto nevidím dôvod meniť dodávateľa.

jirinka11
16. aug 2013

@angel888
Ved su toho plne noviny - zakaznikov Energetického centra kupila Slovakia Energy. Energeticke centrum bolo před krachom a tito ich zachranili. Vsetci ludia z Energetického centra odisli, niektori prave do UTYLIS.
Nevidim dovod obavat sa zmeny dodavatela, ale je potrebne dat si pozor na jeho ponuku. Nedavno som sa stretla so zastupcom ZSE, vraj mi daju zlavu 4 %, ale uz mi nepovedal, ze len prve 3 mesiace - ze aka to seriozna firma ☹ .

angel888
16. aug 2013

@jirinka11 - a komu myslis, ze patri svajciarska firma Cromicron????? tito ich zachranili? my nie sme v rozpravke ale v biznise, kde sa tocia miliardy. To nie je o zachrane, ale o investicii, ktora priniesie profit. Ja podporujem zmenu dodavatela, ale vyhradne za jasnych podmienok. Ak niekomu staci uspora 4% na 3 mesiace, a tuto informaciu korektne dodavatel komunikuje, tak preco nie. Ak niekto chce usporu zaujimavu a trvalejsiu, tak nesiaha hned po ponukach Utylisu, ECka, ZSE a podobne, ale poctivo hlada a najde ponuky dodavatelov, ktorych su sice neni plne stranky novin, ale su slusni a seriozni, mozno viac, nez ti, ktorych notoricky poznate ( jedno, ci v dobrom alebo zlom ). AK niekto chce doverovat firme, ktoru vlastni subjekt, ktory pred par rokmi zivil stranky novin ako neseriozny dodavatel, ktory nezvlada obsluhu zakaznikov a ziskava ich nekalymi sposobmi, kludne. Mozete si skusit na vlastnej kozi, ci sa ta firma zlepsila, alebo je beznadejna. Nenadarmo sa vsak hovori, ze zo psa slanina nebude nikdy. Ja odoberam energie od menej znameho dodavatela, ale nemam najmensi problem. K tradicnemu dodavatelovi sa urcite nevratim.

majj77
4. sep 2013

Poznám túto firmu, mám skúsenosti, musím povedať, že zatiaľ pozitívne...určite to Energetické centrum nemôže byť, tá spoločnosť len zmenila majiteľa a funguje ďalej...

wizardko
8. nov 2013

Tak pre ujasnenie jedna sa o byvale Enereticke Centrum. Je tam komplet cele vedenie a manazment. Takze nejake zazraky by som necakal. Co som pocuk ajtak sa im moc nedari. Do zmluvy snimi by som urcite nesiel ani zo srandy. Nemyslim ze sa v ponimani biznisu vedenia byvaleho EC teraz Utylisu nieco mohlo zmenit.

tomaki
10. nov 2013

Do kedy platí splnomocnenie na zmenu dodávateľa keď tam nie je dátum platnosti ?

totka12
8. feb 2014

Kto sa nevie rozhodnúť, kto je aký dodávateľ a je mu to v podstate jedno, tak nech si porovná ceny a vyberie si toho najlacnejšieho dodávateľa.
Firma UTYLIS tu asi nie je preto, že je to klon Energetického centra
http://www.vyhodnaenergia.sk/domele

sovicka333
2. jún 2014

takze moja skusenost z minuleho tyzdna s firmou UTYLIS. Keby tych panov co nam to podvodom dali podpisat chytim tak budu utekat kade lahsie. Vacsich podvodnikou som nevidela. Pani prisli a predstavili sa ako spolocnost ČEZ. A ze nam idu ponuknut dodadocnu zlavu 5 percent lebo mame staru zmluvu. Nezabudli podotknut ze firma ČEZ meni obchodne meno a prebera to firma UTYLIS. Samozrejme legitimizovat sa nechceli vzali nam original zmluvy ze si ich prefotia. Podpisali sme a zistili sme nakoniec ze to bol cele len podvod a ze fima ČEZ nezmenila nazov a ze sme uzavreli s inou firmou. Moje prve kroky viedli na obecny urad tam mi ukazali papiere na zaklade ktorych si pani dali vyhlasit do rozhlasu ze budu uzatvarat zmluvy. Na preukaze s fotkou bol jeden s panou ktory bol u nas. A vsak certifikat a tiez na preukaze nebola uvedena firma ČEZ ale ani UTYLIS ale firma SLOVAK ENERGIE. Takze velky podvodnici cela firma UTYLIS. Neverym im nic vsetko som urychlene zrusila a zavolala im do spolocnosti a oznamila im ze su podvodnici a ze podam trestne oznamenie na nich. Takze pokial je to slusna firma preco klame vsetkych. Dakujem

totka12
23. sep 2014

@sovicka333 Neviem čo si o tom mám myslieť. Či sú tak kreatívni dodávatelia, alebo ich externí predajcovia?

sovicka333
14. okt 2014

@totka12 vazne neviem ale myslim ze to normalne nie je.

totka12
15. okt 2014

@sovicka333
súhlasím