Poznámky od okolia

29. aug 2022

ahojte som tu nova a rada by som sa opytala tych z vas ktore ste sa rozhodli nejest maso ( nech uz je dovod akykolvek, u mna zdravotny) ci pocuvate na to nejake neprijemne reakcie z okolia..ja to mavam dost casto od svagra (manzela muzovej sestry) a uz to dost presahuje unosnu mieru..alebo mozno si to len ja tak pripustam..v sobotu bola u svokrovcov grilovacka ked sme prisli svagor uz obracal maso na roste a ako ma zbadal hned po mne zhucal ze co chce akoze vegetarianka na grilovacke..normalne sa zacal smiat a poznamky typu ci mi nema natrhat nejake pupavove listy a hodit na gril..dost ma to uraza taketo reci..aj ked on sa tvari ze to mysli zo srandy..

janetinka27
29. aug 2022

vsak mu povedz, nech ti da pokoj.

autor
29. aug 2022

@janetinka27 to uz bolo par krat..on vzdy povie ze ci nepoznam srandu

heln
29. aug 2022

ahoj, svagor je magor, v dnesnej dobe ze toto niekto riesi.... my ked sa zideme so svokrovcami a svagrovcami, tak ta nemoze sladke lebo cukrovka, ten nemoze mlieko, tamta nemoze lepok, tamto dieta nemoze oriesky a dalsie citrusy.... nikto nikoho neriesi, nevysmieva sa, respektujeme sa navzajom kto co je a snazime sa navzajom prisposobit.
nabuduce prid a skor ako nieco povie tak sa ho spytaj ze kde je pupava.

heln
29. aug 2022

a keby bol normalny tak ti ogriluje cuketu alebo nejaku zeleninu.

zuzana9393
29. aug 2022

Moj priatel si tiez tak strielal z mojej sestri. Nie tak drzo, ze co chces na grilovacke, skor sposob ci nema niekedy chut na rezen, alebo vyprazit si aspon salat. Ale povedala som mu, ze jej to hovori vela ludi, ze to pocuva stale a on sam hovori: ,, Opakovana sranda uz nie je sranda". Takzs prestal

sense
29. aug 2022

Povedz ze ďakuje ale tie si mala na obed alebo včera, a ešte sa ne vypracoval na takého gril majstra aby ti ich vedel spraviť tak ako treba

nykkushka
29. aug 2022

Ja nie som úplný vegetarián, ale veci na grilovanie, slaninky, klobásky, klasickú veľkonočnú šunku, mastné mäso nejem (v podstate jeme len 🐥a🐠) , pretože mi to nechuti. Takže si tiež vypočujem debilne reči typu "rukola ti chuti? Čo zerieš len korienky a klíčky. Veď hybaj na lúku a tam sa najedz..." ale už to neriešim. Pre mňa ľudia s takýmito poznámkami majú IQ hupaci koník a ešte menej, čiže nemôžu rozumieť prečo to nejem. Takže keď niekto niečo povie, odpoveď je-ďakujem, budeš zlatý ak prinesieš a ugrilujes púpavu, ale cuketa, kukurica alebo sampiony su chutnejšie... Jednoducho neukazat, že ta to serie, lebo to je u blbcov spúšťač akože "srandy" =debilne urážky...

banalu
29. aug 2022

Jeeemineny to je buran 🤣🙈
Moj brat je vegetarian a najviac mu nakladaju muzi - ale on vie kazdemu hned na rozum povedat takym elegantnym stylom, ze potom mu uz kazdy da pokoj - a to je vegetarian od 12tich 😂
Svagrina je veganka a najviac jej naklada jej brat (nie moj muz) - polovnik, ale k mojmu bratovi si zas on nedovoli 😂
Takze pokial mu normalne ako debilovi nenalozis tak asi ta bude sikanovat.

tora23
29. aug 2022

..normalne sa zacal smiat a poznamky typu ci mi nema natrhat nejake pupavove listy a hodit na gril..
Ja: "...keď vidím ako si pos**l to mäso, tak od teba by som ani tie pupavove listy nejedla..." 🤢🤚🏼
Darmo, švagor je sedlak so zaostalym humorom. Ignorovať akoby ani zvuk nevydal. Ani na postihnutých ľudí a malé deti sa nehnevame keď povedia hlúposť, každý podľa svojich limitov 🤷🏻‍♀️

eeffka
29. aug 2022

@tora23 u nas sa hovori : I glupota je bozi dar 🤣

tora23
29. aug 2022

@eeffka njn, pre tých co sú ňou postihnutí. Len okolie potom trpí 😬

elizabet173
29. aug 2022

@autorka v ktorom roku sa švagor zasekol? Nereagovala by som na to absolútne, akoby sa ma to ani netýkalo. Keď by to presiahlo únosné medze, tak by som na neho na tej grilovačke nahúkala pred všetkými tak, že by začal tie púpavové listy jesť sám.
To sa ťa tam nikto nezastane?

elizabet173
29. aug 2022

@banalu možno keby brat povedal tým mužom, že jedenie mäsa znižuje potenciu, tak by sa zhamovali 😂

ckocka
29. aug 2022

Maso mám tak 3x za mesiac, chodím na návštevy, do reštaurácií, nosím si jedlo so sebou ak viem že bude k dispozícii prevážne maso a nikdy som nepočula nič nepríjemné. Max. povedia čo to máš, to vyzerá dobre.

banalu
29. aug 2022

@elizabet173 🤣🤣🤣

simsalabim
29. aug 2022

Ja som vege vyse 30 rokov. Vsetci to uz akceptuju, a popravde si spominam na minimum nemiestnych poznamok. A to som zila v casoch, ked vegetarian na Slovensku bol znamy z minulosti snad iba osobny lekar Tolstoja Dusan Makovicky…
Inak na grilovavky u cudzich si ja vzdy nosim daco svoje. Takze ak by na mna niekto siel s pupavovym listom, podam mu Halloumi.

black_
29. aug 2022

Na začiatku som takéto reči brala osobne ale už to neriešim. Buď sa na tom smejem a vravím si v duchu kecaj si čo chceš alebo ignorujem alebo hrám ich hru "ale kde ty púpavové listy, ja jem len čerstvo pokosenú trávičku / napásť som sa bola ráno"
Môj otec zvykol mať blbé poznámky a od kedy som na ne reagovala preháňaním, tak s tým prestal. Dokonca sám od seba niekedy chce jesť to čo ja. Minule som mala náhradu kuracieho mäsa a tak mu to rozvoniavalo. Ak švagrovci na grilovačke pre teba nič nepripravia, tak dones so sebou niečo.

sense
29. aug 2022

I ak k tým pupavovym listom, tu kde žijem sa naozaj mladé listy pridávajú aj do šalátov, dokonca v obchode sa dá kúpiť zmes šalátový h listov a sú medzi nimi aj pupavove listy, alebo aj na trhoch

mikadooo
29. aug 2022

To nie je o tebe. To je o ňom. Myslím si, že každý pozná alebo má takého "vtipalka". Takého, čo sa na jeho "vtipoch" smeje len on sám. Treba to vziať s humorom, odosobniť sa. Mne sa to podarilo, až keď som mu začala potvrdzovať jeho úžasné ftipky, napríklad ráno o ôsmej čo my ešte spíme, on už stihol to a hento, mrdnem plecom, že heeeeej my sme hrozne leniví.... Twist tomu tvojmu by som povedala, jasné, šup šup utekaj trhať tú trávičku, ale bacha, chcem len tú najčerstvejšiu. Je jedno či si vegetariánka, alebo ne/fajčiar, alebo nespĺňaš akékoľvek JEHO predstavy. Ešte že nie si jeho frajerka/žena/dieťa 😉.

monuska112
29. aug 2022

a uplne top je ked ti zacne niekto nadavat, ze nezeres a ze vyzeras jak "vyserek" no lebo spenat s vajcom a zemiakmi nieje obed, nic nieje obed pokial to nieje smazeny rezen alebo kacica s mastnou knedlou... uz sa s takymi ludmi nestretavam (ale u nas sa ani nepredstieralo ze by to bola sranda)

monuska112
29. aug 2022

@sense a su vraj velmi zdrave 🙂

sarahh09
29. aug 2022

V prvom rade ľutujem jeho ženu.
Ako sa asi musí správať ku nej keď je hnusný k príbuznému.
Ignorovať taku osobu.

selest
29. aug 2022

Asi by som mu s kludom a samozrejmostou povedala nieco v zmysle ze si sice sem tam maso dam ale len ked ho pripravi niekto kto tk ozaj vie. A ze dakujem teraz si neprosim a potom uz otocila zaujem k inej osobe aby uz na mna nerozpraval. Asi chce byt velmi vtipny a nevie odhadnut kedy uz je trapny. Kazdy ma urcite v okoli podobnu osobu..

kitycat
29. aug 2022

Pokial sa smeje on sam na svojich vtipoch tak je to v pohode... Ostatni mlcia lebo im je trapne za takeho cloveka 🤣🤣

oli18
29. aug 2022

Nemyslím, že sa máš nad tým tak zamýšľať, že zakladáš diskusiu. Už vôbec nie urážať. Myslel to zo žartu a ty evidentne zmysel pre humor nemáš. Tak sa nauč rozumieť vtipom, budeš mať jednoduchší život. Ja si viem urobiť žart aj sama zo seba, aj z blbých rečí na moju adresu.

juliasb
29. aug 2022

Jojoooj ja sa toho nepočúvam a je mi to srdečne jedno. Prevratim očami a vybavene. Alebo poviem "niekto tu zjedol vtipnú kašu". A väčšinou ešte dodám, že vegetariánov je 300 miliónov a štatistický sa dožívajú o 9,6 rokov dlhšie (muzi) a o 6,1 (zeny). Keďže sa chcem dožiť 120, zvyšuje mi to šance. A dvakrát prevratim očami

renab
29. aug 2022

V triede mojho syna sa profesor spytal synovej spoluziacky ked vonku kosili, ci sa teraz citi ako on, ked griluje 🤦‍♀️

0silvia0
29. aug 2022

To tito "vtipni" ujcovia este nevymreli? Som uz dlho nepocula tieto trapne zaparacske reci🤣

ndrag
29. aug 2022

Ja preferujem vegansku stravu (aj ked maso si obcas dam), moj muz je vegetarian a este aj aktivne zijeme a nepijeme alkohol (!!!) a sme sa uz napocuvali takych reci az az :D. Najradsej mam poznamky od ludi v nasom veku co vyzeraju o 10 rokov starsie a uz teraz maju alkoholovy pupok. Obmedz navstevy na nutne minimum a mas pokoj. Nemusis sa socializovat s kazdym...

tykat
29. aug 2022

Mu nevies odpovedat? "..Sak bud rad, aspon ti ostane viac tych mrtvol co grilujes..." a tiez povedz ze ved sranda.