Ahojte. Som tu na MK pod inym nickom. Tento som si urobila pre anonymitu..Prosim neporadite ohladom pozicky pozickomat? Som sama so synom. Mam nieco nasetrene ale potrebujem si pomoct tou pozickou na otvorenie obchodiku. Tu pozicku davaju v telke tak zaujala ma. 500 € na mesiac za celkovo 510 € tak velky urok tam nieje. Nema mi kto pomoct. Tak baby mate osobnu skusenost ohladom tejto pozicky?
@bambulka190 sa mi zda ze to do mesiaca musis vratit cele. Aspon manzel spominal, ze to tam pisu malymi pismenkami 🙄
myslíš to že si požičiaš 500€ a za 31 DNÍ vrátiš 510€ ??? 😲 To nie sú mesiace ale dni !!! A ešte RPMN je 29,1%. Nooo keď chceš prísť o dom tak do toho.
Neviem, koľko ste si chceli požičať, ale radšej skúste v banke.... dnes sú celkom dobre úroky napr aj v Tatra banke, cca 6 %, to už je celkom pekne
Baby dakujem vam. Ja viem ze do 31 dni sa to zaplatit musi. Ja teraz zhanam pracu u nas v meste ako pomocna kucharka. Takto v kuchyni sa pracuje od rana do obeda. Do obchodiku by som sla od obeda do piatej. Tak prijem z prace budem mat. Len si potrebujem pomoct tak pri otvoreni 🙂
@bambulka190 a čo budeš mať v obchodíku?
@bambulka190 podľa mňa úplne zlý nápad, určite by som radšej vydržala v práci o pár mesiacov dlhšie, nasporila si a potom rozbiehala podnikanie. je malá šanca, že to môže vyjsť, ale skôr sa dostaneš do parádnych finančných problémov. Takéto spoločnosti sú posledná inštancia, kde si treba ísť požičať. Skús banky, fakt...
@bambulka190 a to čo chceš v tom obchodíku také zázračné predávať, že by si za mesiac vedela všetko zaplatiť? Ono je to tak, kto nemá problémy, tak si ich ide vyrobiť - zoberie si od nebankovky peniaze a potom ľudia nariekajú. Naivne si myslíš, že otvoríš si obchod s hocičím a ľudia budú stáť v zástupe, aby u teba nakúpili. Po mesiaci prídeš na to, že nemáš žiadnu tržbu alebo minimálnu a čo budeš robiť? Potom sa ti bude zdať výplata, ktorú dostávaš teraz ako pomoc. kuchárka ako raj. Nič nezarobíš, budeš mať dlžoby. Ak toto je tvoj strategický plán, tak pusť sa do podnikania. Niektorí ľudia sú nepoučiteľní.
@3009 ahoj. Ja som uz davnejsie (6 rokov dozadu podnikala) mala som second hand to iste chcem mat aj teraz. Darilo sa. Vies ale osud mne tak zariadil zivot. Bola som na dne postupne. Uz byvaly priatel mi precistil ucty. Zrazu som nemala ako zaplatit najom. Vobec nic. Obabral ma o dost penazi ktore uz neuvidim. Jednoducho zmizol. Tak asi ma uz chapes..Mne sa darilo ale v priebehu roka som uz nemala nic. Preto zvazujem zacat znova.
@bambulka190 so starými handrami dnes už dieru do sveta nespraviš, za 6 rokov vzniklo toľko obchodov, kde za podobnú cenu človek kúpi nové veci, že si nemyslím, že by ľudia húfne navštevovali sekáče. Je pár "skalných", ktorí tam kupujú zo zásady, alebo pár vychytených sekáčov s vecami veľkých značiek, kam chodí zasa iná klientela, ale bežný sekáč dnes už podľa mňa nemá šancu na prežitie. Aj u nás v meste ich bolo veľa a už to všetko pozatvárali, resp. predávajú nové oblečenie z Číny alebo Poľska.
Za mesuac na to nezarobíš tak, aby si mohla zaplatiť nájom + náklady na otvorenie prevádzky + odvody za seba + celú pôžičku. neviem, kde máš bežný účet, no skús v svojej banke. Aj mBank dáva stále pôžičku s nulovým úrokom a splatnosťou 1 rok, skús TESCO pôžičku, HomeCredit ... proste hocičo, kde je dlhšia splatnosť a vieš sa dohodnúť na nejakých vyhovujúcich splátkach.
A začala by som predajom cez internet .... teraz letia ale skôr homemade veci, alebo prírodná kozmetika.
@hettinka Ahoj tak kazdy mame svoj nazor..ja ked som mala obchod brala som veci oulet takze skoro vsetko malo visacku. A handry boli len znackove u nas take znacky ani niesu. Sme chodobnejsi narod..Ale predavala som to za velmi dobru cenu zo second hand skladu preto som trzby mala velmi dobre. Co ja viem tak u nas sa cinancom atd. Uz nedari handry maju predrazene uz len romovia tam chodia. Pred polkom rokom si jeden pan u nas v meste otvoril sekac na sidlisku. Kazdy den ma inu cenu. V sobotu pride novy tovar ludia cakaju pred otvorenim von :D mala som moznost to vidiet 🙂. Prave klasicke obchodaky idu menej. Kazdy sa chce obliect tak ako nikto iny nieje. Sama tam na sidlisku niekedy zajdem na novy tovar a par podnikateliek atd. Som tam uz videla 🙂
ale sekáč a outlet sú dva úplne odlišné obchody
ja za seba, nakupujem výlučne vo veľkých obchodných domoch + internet, do malých zablúdim len ak nezoženiem nejaký špecifický tovar.
no o tom táto diskusia nie je ... nechápem, prečo sa nechceš obrátiť na klasickú banku, ak máš nejaké aj úspory (na účte???), tak by nemal byť problém zobrať pôžičku 500 eur. A za "normálnych" podmienok, s dlhšou splatnosťou. Prípadne si skús vybaviť možnosť ísť na účte do mínusu, ta suma nie je taká veľká, mohlo by sa to dať aj pri nižšom pravidelnom prijme. Ale tiež t treba do mesiaca vrátiť, lebo inak su tam veľké úroky.
V tých pôžičkomatoch si podľa mňa požičiavajú naivní ľudia a ľudia, ktorým žiadna banka už nepožičia ( a asi vedia prečo...). A na nich potom zarábajú svojími nekresťanskými úrokmi ... boli už predsa prípady, ked ludia pre "par eur" takejto pôžičky prišli aj o byt.
Praveze ja si myslím že sekáče sú čím ďalej tým obľúbenejšie,akože čiňaky kde sú handry drahšie ako v značkovom upadnu ako prvé.v sekaci nájdeš aj kvalitu za dobrú cenu.ale zas súhlasím s tým že pôžička je zlý nápad,za mesiac nezarobis tolko aby si všetko splatila,a myslím že s tými nebankovkami nie je dobré sa zahrávať .ale držím v palce v podnikaní 🙂
@bambulka190 určite by som nebrala žiadnu pôžičku na rozbeh podnikania od nebankovky.Ak chceš podnikať a ako píšeš už si aj pred tým podnikala pravdepodobne máš živnosť.Co tak skúsiť podnikateľský úver v banke? Ale najlepšie by bolo vôbec sa nezadlzit.Odkladaj si každý mesiac nejaku čiastku a z toho si kup tovar,ktory ponuknes cez internet a to čo budeš mať zisk si odkladaj.Po čase si nasporis na otvorenie vlastného obchodíku s čistým štítom bez zadlženia.Osobne si myslím ,že keď si požičať cez pozickomat nebudeš mať ako vrátiť do mesiaca tu sumu a bude sa ti to len a len nabaľovať a skončí to exekúciou.Ja tiež podnikám a nikdy som si na podnikanie nebrala žiadnu pôžičku.Zacinala som s investíciou 50€ .A všetko čo som zarobila som si odkladala ,aby som mohla nakúpiť vždy viac a viac tovaru.
Ty tomu naozaj veris?