Požičiavanie hračiek vonku

25. apr 2022

Ahojte baby , ako to máte vy? Keď ste vonku , nie som za nepozicavanie hračiek , učím deti podeliť sa ,ale keď je napr odrážadlo do 15 kg výsadne na to 25kg dieťa poviete niečo? Alebo ste ticho ? Tak isto keď si iné dieťa požičia hračku vášho a začne na ňom skákať pritom to vôbec nie je na skákanie. ..neviem možno som Haklivá len ja ale mne to vadí a rodičia toho daného dieťaťa sa len prizerajú ..poviete niečo alebo ste ticho?

bozenas
25. apr 2022

Ja sa slušne vždy ozvem ak sa mi niečo nepáči/nepozdáva. Pekne poprosím aby nám hračku vrátili, že je to pre menšie deti, že sa na tom neskáče, nehádže sa tým a pod. Hračku jemne dieťaťu vezmem, netrhám mu ich z rúk, ale určite sa ozvem.

saxana000
25. apr 2022

Ved normalne poviem pod dolu ze je to pre male deticky .. Preco by mali cudzie deti nicit hracky mojho dietata?ze mater je hnila zobrat odrazadlo pod pazuchu? No to urcite..

autor
25. apr 2022

@bozenas ja som sa raz ozvala na kamarátku že to je nová hračka a jej dieťa s ňou narážalo schválne a povedala mi že mám deťom kupovať lacnejšie hračky keď som taká Haklivá

autor
25. apr 2022

@saxana000 áno pravda

kleopatra114
25. apr 2022

Požičiavam veci, aj drahé , aj lacné . Predpokladám, že matky dotyčných deti sú dosť inteligentne na to, že vedia ako s cudzími hračkami zaobchádzať . Ak nie, tak vec hneď beriem, so slovami , že takto sa k našim veciam chovať nesmie.

syslik81
25. apr 2022

my sme nikdy npoziciavali ale ani mala si nepoziciavala oddruhych .. pokial sa nejednalo o nase kamaratky .. nikdy dom toto poziciavanie veci nepochopila a nepochopim .. tu v anglicku sa to ani nerobi tak ako na sk .. tam to deti doslova z ruk trhajua rodicia sa tvaria ako je to super vychova naucit si poziciavat veci-ja ju ucim chranit si svoje veci ... ma sa hrat s tym co a a co nema nepotrebuje

mogaa
25. apr 2022

nuž ak to bola kamarátka mala si jej na rovinu povedať že ty kupuješ dieťaťu hračky ktoré uznáš za vhodné. ale že tvoje dieťa sa s nimi aj vie hrať a nie ich ničiť.....ono je to o výchove, nie o cene hračky

simona92101
25. apr 2022

To nie je o haklivosti,ale o tom,ze to raz stalo peniaze,a ma to este posluzit,takze ak to niekto cudzi znici,tak to vie nastvat.my sme pozicali zopar x,ale vacsinou sa vratilo pokazene,alebo ma este niekto presviedcal ze to nieje nase😃 odvtedy som hracky von nebrala.

bozenas
25. apr 2022

@autor na to by som len odpovedala, že je to jej názor, a je jedno či kúpim hračku z bazáru používanú za 1€ alebo novú za 50€ sú to tak či tak moje peniaze, ktoré mi nikto len tak nedá do ruky. Sama keď vidím, že sa moje dieťa nehrá vhodne s cudzou hračkou, zakročím a hračku vrátim majiteľovi. Vôbec to nie je o peniazoch....

mogaa
25. apr 2022

@syslik81 tu na Slovensku je to skôr o tom že na verejných ihriskách prinesú mamičky nepotrebné hračky a tie tam potom nechajú a shrajú sa s nimi všetky deti(tie čo chcú)....takže nie sú ani tak konkrétneho dieťaťa...ale samozrejme ak sa s tým hrá iné dieťa je slušné si hračku vypýtať či ju požičia alebo si deti hračky vymenia....čiže niečo podobné ako hračky v škôlke-....čo sa týka súkromných hračiek je to skôr o mamičkách ako učia svoje deti.....ak dieťa chce malo by si hračku vypýtať ale dieťa sa nenúti aby ju požičalo ak ju požičať nechce

euka210
25. apr 2022

Nikdy som s tym nemala problem pozicat, ale jasne ze ked sa nesprava adekvatne tak upozornim a ked pokracuje, tak hracku beriem. Su to nase hracky a mam na to pravo.

ckatka
25. apr 2022

Zásadne nenosíme na ihrisko svoje hračky. Načo aj?
Chodíme tam, kde sú erarne.
A keď prídeme s bicyklom-odparkujeme ho medzi bicykle a nikomu nenapadne brat cudzí (lebo je to mimo hracieho priestoru).
Ale teda - k téme- ja sa ozvem VŽDY, keď mám pocit, že treba.

danyelia
25. apr 2022

Ahoj, určite by som sa ozvala, ak by nejaké deti ničili naše veci...stalo sa nám, že kamarát si požičal synovu novú detskú elektrickú kolobežku, (boli sme ju vonku 1 x vyskúšať) zdrhol s ňou za roh, normálne sme ho museli hľadať, po 15 minútach sa na nej vynoril asi 60 kg chlapec, veselo si jazdil, lebo frajer ,,kamarát,, mu ju stihol požičať, aj ďalším deťom bez nášho dovolenia...samozrejme tam niečo prestavili...Takže ozvala by som sa určite, narovinu a rázne. Ale bežné hračky do piesku a pod., a hračky, ak nám nikto vyslovene neničí, nemám problém požičať.

mamamasama
25. apr 2022

Sme montessori...nepožičiavame... Ty by si požičala cudziemu človeku svoju kabelku, alebo auto?

autor
25. apr 2022

@mamamasama určite nie

paciko9
25. apr 2022

Ja osobne stym problem nemam, poziciame. Skor mi vadi pristup tych deti a mamiciek. Minule si mala zobrala podotykam vlastnu formicku a mila mala slecna do nej sotila. Mamicka ju ani neupozornila, ked to spravila 2 krat zbalila som veci a isli sme prec. V naleve hnevu som som si neodpustila poznamku: Pod zlatko ideme domov lebo dievcatko sa nevie spravat🙂

mamamasama
25. apr 2022

A práve preto by sme to nemali robiť ani našim deťom... To nie je o slušnom vychovaní...pre tie detičky je tá hračka ich majetok...

floren
25. apr 2022

Ja som už tiež alergická na to. Minule som držala malému autíčko, došlo dievča a vytrhlo mi ho z ruky. Tak som išla za ňou, že nech mi ho vráti, že ideme už domov a matka toho dievčata, že mi zahlásil,no to určite. Tak som mu ju nadrzovku vzala a odišli sme.

floren
25. apr 2022

@kleopatra114 väčšina čumí do mobilu

diamond007
25. apr 2022

Nepoziciavame, ak sa nás spýtajú a dcérka povie áno, nemám problém ale cudzím nehovorí áno. Skôr sa snažíme, aby sa vedela podeliť erarnymi hračkami 😀
Samozrejme ak príde kamoška, dcéra svoju naj naj obľúbenú hračku schová do skrine, to odmieta požičiat (vadilo jej ak jej chytajú a berú jednu bábiku naj) a ostatné sa snažím korigovať aby požičala, zväčša kamošku poprosím nech si donesú 1-2 menšie hračky aj oni a požičajú si navzájom.

nikpa
25. apr 2022

Áno poviem, práve mám čerstvú skúsenost s tým čo si uviedla. Na synovu motokáru si dnes na ihrisku sadol asi 10 ročný obézny chlapec. Syn má 4 roky, motokara do 25kg. Matka chlapca pri ňom stala a pozerala na neho so založenými rukami. Tak som sa postavila z lavičky a povedala som chlapcovi, že to je motokára pre malé deti, pochopil a zliezol. Jeho mama sa tvárila, že nepočuje a nevidí. Tiež keď niekto nosí synove autíčka do piesku, poviem, že to autíčko nie je do piesku ale môže sa s ním hrať mimo neho. Neviem ako to vnímajú ostane mamy na ihrisku keď sa ohradim. Ale deti sú dnes nevychovane a lakome, niektoré mamy chodia na ihrisko len kecať a deti ani nesledujú. Takže keď treba, ozvem sa.

floren
25. apr 2022

@nikpa som rada,že nemám ten pocit len ja. Minule začal jeden malému lámať bager,tak som mu povedala, že to nie je jeho.

andreatytler
26. apr 2022

@mamamasama Dobry clanok. Dakujem.
Mna to naucili ucitelky z jasiel hned na zaciatku ze nie poziciavat ale cakat na to kym pride na teba rada. Syn ma 2 roky a krasne spolupracuje ked ho poziadame cakat.

tiika
25. júl 2022

@andreatytler síce to je staršia diskusia, no momentálne riešim podobne.
Zaujímalo by ma, ako to ma synček teraz, keď pride z prostredia s takýmito pravidlami napr. na ihrisko medzi deti, kde si hračky berú, ale aj na niečo síce čaká a iné dieťa, ktoré o tom vie, mu to schválne vyfúkne z pred nosa.. nemá problém, že by napríklad ťahal za kratší povraz?

andreatytler
26. júl 2022

@tiika Nie, ziadny problem. Ked na nieco caka (napriklad na hojdacku) tak je to kazdemu uplne jasne, lebo to stoji hned vedla nej, nespusti z nej oci a neustale opakuje ze ked sa to dieta dohojda bude rada na nom😀. To hojdajuce sa dieta je pod takym tlakom ze si to hojdani ani neuzije😀. Ak by sa niekto chcel predbehnut a vyfuknut mu tu hojdacku, stopla by som to dieta a povedala ze na nu cakame my. Ja sa ozvem vzdy z vsade. Na ihrisku sa hram s detmi (nasim aj cudzimi) a ked treba usmernim.

tiika
27. júl 2022

@andreatytler perfektní ste 🤣
ja mám 15m dcérku, ledva začala chodit, hovorcom som zatiaľ ja, doteraz nám všetko fajn fungovalo, no nastala situácia, ked sme stretli take dve “šikovne” dievčatka, sama som nevedela, kde je sever.. doma som až mala pochybnosti, či sa oplatí viesť dieťa týmto smerom (jasne, že hej 🙂). Nabudúce však už budem vďaka tebe pripravenejšia. 😁Tvoj príspevok mi pomohol, ďakujem.

andreatytler
27. júl 2022

@tiika Kedze este nerozprava, ja by som bola jej hlasom a stala by som s nou vedla tej hracky a nahlas opakovala ze ked sa to dieta dohra, bude rada na nej. A vsetky "sikovne" deti hned dat pekne do laty. Nie s hnevom ale asertivne to tam vsetko organizovat a postavit ich aj do radu na cakacku ak treba😀. Ono to je podla mna velmi prospesne aj pre tie deti ze sa naucia tieto pravidla od niekoho ineho ak nie od vlastneho rodica.