Chcem sa spýtať, požičiavate auto známemu na dobu cca 2 týždne, príp. nechali by ste ho jazdiť na aute, za dobu, kým nemá vlastné?
Zalezi na tom aky znamy… ja som mala od rodicov pozicane auto a behala s nim 4 mesiace po DE, kym bolo moje na SVK .. nebol problem … pokutu som zaplatila, auto som vratila v povodnom stave … aj ja som pozicala auto a nic sa mu nestalo. Je to o ludoch, zodpovednosti …v ramci najblizsej rodiny nie je problem… ale poziciam
Len male.. velke nikomu
Nie nepožičala by som moje auto 😅 jedine tak rodičom, sestre. Ale známemu nie.
velmi dobrym znamym, o ktorych viem, ako jazdia, auto uplne bez problemov poziciam.
@nyusika viem ako jazdí, chodí normálne.
V ziadnom pripade. Pretoze mám vlastne auto len rok a viem, že ako rozvedená žena som 4 roky dokázala fungovat bez auta, s dvomi malými detmi. Tak to dokáže fakt každý, len treba ubrat z pohodlia.
Požičala som moje auto takto ujovi. A spravila by som to znova
Znamym nie, rodine by som pozicala
Ale aj naj kamosku beriem ako rodinu.
Znamy su len znamy, ako cudzi
Známemu nie. A rodine záleží ako komu.
Ja som raz požičala auto kamoške, keďže jej bývalemu preplo a podpalil jej auto a bola bez auta a nemala ako voziť deti a bola zima tak som jej požičala. Ale inak len tak niekomu by som nedala, keby to nemalo normálny dôvod požičania.
Áno, pokiaľ by sme mali auto nazvyš ktoré stojí v garáž tak áno.
hádam záleží aj na tom, za akým účelom auto potrebuje a či vám v tom čase nebude chýbať - či ty v tom čase nebudeš musieť riešiť dopravu inak.
Podla toho aky znamy to je, na co to potrebuje, a ake mam auto.. len tak by som nedala. Vzdy ked sme pozicali auta, tak prisli poskodene, a to sa ani nik nepriznal. Mam s tym velmi zle skusenosti. Dokonca jedno bolo total nove, 8tis km najazdene, pozicala si ho v rodine jedna zena a hned ho tukla, dokonca bez toho aby sa majitela opytala :DD
Keď som bola na materskej a nepotrebovala som auto každý deň, požičala som ho švagrovi, ktorému sa jeho práve pokazilo a potreboval ísť na opačný koniec Slovenska. Nemám s tým absolútne problém.
Och nie.Moje auto okrem mňa môžu šoférovať iba dvaja ľudia.Moj muž a môj otec.Nikdy auto nepoziciavam
Pozicala som kamoskam, a urobila by som to opat
@fidorka7 nepotrebujeme, máme ďalšie 2 autá. Jedná sa 13 ročné auto, v dobrom technickom stave a potrebuje s ním ísť do zahraničia, pokiaľ mu nepríde objednané auto.
Poznáme sa, viem ako jazdí.
A dôvod? Má auto v servise a potrebuje voziť denne na rehabilitácie postihnuté dieťa? Ani v takom prípade by som nepožičala, ale každý deň by som ich ochotne a samozrejme zadarmo odviezla.
Ano
Rodine áno, známym nie
Nie, do zahraničia môže ísť aj inak, poprípade sú na požičanie auta rôzne spoločnosti.
Potrebuje ísť do zahraničia? Kvôli čomu nemôže počkať 2 týždne, kým bude mať svoje auto? A prečo si nepožičia z požičovne? Mne by napríklad ani len nenapadlo pýtať si od známych auto.
@melanta potrebuje súrne z rodinných dôvodov.
Môj bývalý partner bežne požičiaval auto známym. Ale jemu na aute nezáležalo 🤣 je to len auto...ALE vždy keď požičial, volal na poisťovňu, zapísal daného ako ďalšieho vodiča, známy zaplatil poistku, ktorá sa tým pádom navýšila a nebol žiaden problém. Lenže to bolo v zahraničí, neviem ako to funguje na Slovensku.
A máte na ňom havarijnú poistku? Lebo do zahraničia by som auto bez havarijnej nepožičala ani šoférovi z povolania...
ako sa to vezme. pokial sa nic nestane, tak vsetko prebehne v poriadku, ale ak sa nieco stane? jedine, ze vie do coho ide . niekedy by som auto nedal z ruky, ale teraz to beriem ako spotrebak a ak nie je nove, tak preco nie.
Nie,auto,motorka a zbrane sa nepožičiavaju...