Požiadavky mamičiek kladené na súkromnú materskú školu

hanka1111
10. jún 2017

Dobrý deň mamičky. Rada by som vedela Váš názor na súkromné materské školy. Čo je u Vás pri ich výbere kľúčové? Aké máte požiadavky na priestory, spôsob vzdelávania, aké formy vzdelávania detí preferujete (klasická výučba, aktívne učenie sa deti, zážitkové učenie...). Zohráva úlohu aj lokalita? Preferujete radšej tiché prostredie na dedine, alebo materskú školu v meste? Čo očakávate od súkromnej materskej školy?Ďakujem za Váš názor, veľmi si ho cením a veľmi mi pomôže 😉

esther03
11. jún 2017

@hanka1111 no podla mna si zabudla dat hlavnu otazku- poziadavku a tou je kvalita personalu a ich vzdelanie. To preferujem ja, lebo v sukromkach uz robi kde kto a casto ani len okrajovo nesplna vzdelanie- cize predskolsku a elementarnu pedagogiku na VS alebo ucitelstvo pre MS na Strednej pedagogickej skole. Rovnako ako vzdelanie su pre mna dolezite osobnostne predpoklady osoby, ktora ma travit väcsinu casu s mojim dietatom. Lokalita je absolutne bezpredmetna lebo ak som z mesta a aj v nom pracujem asi dieta nebudem vozit na dedinu a naopak. Ak zvazujes otvorit skolku, tak toto pre teba nema byt podstatne, teda aku preferuju lokalitu rodicia, ale skor si sprav prieskum ci v tebou vybratej lokalite takato skolka chyba. V pripade priestorov je dolezite, aby boli ciste a splnali hygienicke pozoadavky. Vyucba by mala byt prisposobena veku deti. Zazila som totiz v nejednej sukromke, ze deti sa ucili basniky, za ktore by sa nemuseli hanbit ani tretiaci na ZS. Samozrejme, ze to nezvladali. A co este ocakavam od sukromky? Normalne ceny skolneho, ktore si moze bezna rodina dovolit, lebo ak ma mama dat 400-500 € za MS a tolko aj zarobi, moze ostat s dietatom aj doma.