Pozdrav po príchode domov - zvyky

presypacky
20. dec 2017

Ahojte, zaujímali by ma Vaše zvyky doma, v súčasnej domácnosti, ale aj kľudne ako ste boli vychovaní, ako to chodilo u Vás doma, keď ste boli deti. Po príchode nejakého člena rodiny domov (Vy, manžel, dieťa), ako prebieha privítanie? Pozdraví prichádzajúci? Ako reagujú ostatní? Odzdravia, ale zotrvávajú pri svojich činnostiach (varenie, TV, počítač, hračky...)? Alebo všetci sa zbehnú a vítajú príchodiaceho? Zaujíma ma skôr bežný chod každodenný, nie výnimočné udalosti, ako návštevy... Ono asi iné to bude u malých detí, ktoré asi pribehnú a iné zas u väčších, ktorí sa nechcú odlepiť od PC. Ale tak skúste to spriemerovať, ako to u Vás chodí. Ďakujem.

zara0201
20. dec 2017

@presypacky
Zaujímal by ma význam tohto výskumu.

jasminet
20. dec 2017

@presypacky skus nam popisat ty vase zvyky v rodine...

bubinko1506
20. dec 2017

U nas je normalne po prichode pozdravit a my, co sme doma, ideme prichodzieho privitat. Mame male deti, takze tie dobehnu hned. Pozdrav a privitanie bolo normalnym zvykom aj u mojich a muzovych rodicov

17alexis
20. dec 2017

Ja este deti nemam, ale ked pridem ja akebo oriatek domov, pozdravime sa, dame si pusu a pokracujeme v zacatej cinnosti. Kym som bola dieta, sme sa pozdravili, bez pusy ci objatia (to bolo u nas nepripustne) a pokracovali sme v zacatej cinnosti, pripadne som sa opytala mamy, ci potrebuje s niecim pomoct.

sense
20. dec 2017

neviem co ti to prinesie ale u nas pozdravi prvy ten to vchadza, ked pride muz domov z prace pride pozdravi, da pusu mne a da pusu malej a ked su oni doma a pridem ja tak to spravim ja...

17alexis
20. dec 2017

Och, sorry za preklep. Ja alebo priatel, nie oriatek 🙂

klaudi31
20. dec 2017

U nás to bolo tak aj keď som bola dieťa, že proste niekto prišiel domov tak zakričal na celý byt, že ahojte a všetci sme sa mu odzdravili odtiaľ kde sme boli, kľudne aj zo záchoda 😂 A v mojej domácnosti je to momentálne tak, že keď prídem ja alebo muž domov tak sa pozdravíme hneď od dverí a potom za tým druhým prídeme buď sa obíjmeme alebo je bozk, na čelo, na ústa, na nos to je jedno 🙂

libawet
20. dec 2017

@presypacky manžel povie : vitám ( a ja mu odpoviem : vítejte, sousede ), on je taký
" vítací typ " , syn povie : " zu hause " 🙂

misulienkamisa
20. dec 2017

@presypacky my sme boli vychovaný tak, že keď prišiel niekto domov, tak sa pozdravil a ostatný sa odzdravili. Teraz to máme tiež tak. Príde manžel z roboty pozdraví sa a samozrejme si dáme aj pusu na privítanie, potom sa rozprávame. Môj Maťko je ešte malinký ale jednoznačne ho budeme viesť k tomu istému. Pozdraviť je základ komuniákácie!

tanickalab
20. dec 2017

Neviem, prečo by sa mali vzdať toho čo robia a mali by za ním bežať? U nás sa pozdravíme a to je všetko. Všetko ostatné sa odvíja od danej situácie. Hádam ti to tak stačí..

emilia25
20. dec 2017

Zvyky tak napr.ked muz ide na nocnu mu dam pusu poviem aby sa mu dobre pracovalo idem mu otvorit branu a vsetky 4 deti su v okne a kyvaju muz vzdy vijde z auta a kyva detom tiez.obed vecera sme vsetci za stolom neexistuje ze jeden nejde.ked muz prichadza z prace tak ho cakame pekne ahoj laska ako sa pracovalo tak isto mi zavola cez obednu prestavku.ked rano zanasame deti do skoly tak babka v okne aj s malou a posielame vsetci pusinky a mala kyva.a tak isto ked svokruska ide opatrovat dalsie vnucata tak sa vybozkavame a kazdy den rano a vecer spolu volame ked dojde tak zas sa vybozkavame.to su take nase zvyky a este samozrejme chalani daju babke pusinky ked idu do skoly.

dominika6
20. dec 2017

@presypacky divný prieskum..dúfam že ti aspon zaplatia

domak2
20. dec 2017

@zara0201 jedine co mi napadlo, ze sa mimozemstania infiltrovali medzi nas a chcu si osvojit zvyky, tak ziskavaju info tu, lebo modry konik vie vsetko 😅

maykaaa1122
20. dec 2017

Pozdrav a privitanie bolo normalnym zvykom..ale zalezi aj to casu, ako kto nebol doma. Ak dlhsie, zvykneme sa aj pobozkat

bea_trix
20. dec 2017

Keď som ešte bývalá s našimi, tak som prišla domov a šla sa pozdraviť mamine do kuchyne alebo do obývačky, väčšinou jej dala aj pusu a objala ju. Teraz keď prídem domov raz za týždeň alebo za dva tak ju vystiskam a vypusinkujem 🙂 brat príde domov, zapne si Pc a asi hodinu je v izbe, ani nevieme, že je doma, potom príde do kuchyne a miesto pozdravu povie "čo máme jesť?" 🙂

michaelkanr
20. dec 2017

Zdravi ten, kto pride, ostatni odzdravia. A ten, kto pride, napr muz mi vzdy da bozk a maly za kazdym automaticky uteka🙂 a ci prerusim cinnost-zavisi od cinnosti, ak miesam karamel na panvici, tak to rozhodne neprerusim😄 Ak len surfujem na nete napr, tak ukoncim a ideme sa porozpravat.

jankalukasova
20. dec 2017

Keď príde manžel idem do vstupnej chodby, privítame sa bozkom a buď mu pomôžem s vecami, ktoré doviezol alebo utekám robiť čo mám začaté (varenie). Keď robím niečo od čoho sa nedá odbehnúť tak príde on sám. Samozrejme sa víta aj s dcérkou ale tá má 10 mesiacov.
Takto to bolo aj u nás keď som bola malá.. keď prišli rodičia domov alebo návšteva, šli sme sa do chodby pozdraviť, zobrať tašku a podobne.
U manžela to bolo tak, že keď prišli boli s prepáčením "zdr***í" či nemajú inú robotu (aké milé...) takže tam nezdraví nikto nikoho.. prípadne neskôr. Koľko krátsa stane, že keď k ním prídeme, tak manželov brat aj keď vie, že sme tam ani nevylezie z izby povedať ahoj... najprv sme ho chodili zdraviť ale už to nerobíme... nebudem za ním chodiť a hľadať ho v dome. Je to jeho hanba a hanba jeho rodičov- za takú výchovu.

fiffinkaa
20. dec 2017

Pozdrav, pusa, pokracovanie v cinnosti a do toho rozhovor..

deti95060810
20. dec 2017

ten kto príde pozdraví, ostatní odzdravia....pokračujeme v činnosti a rozprávame aj s tým čo prišiel ako sa mal, čo zažil v práci, v škole....

pininka
20. dec 2017

Ked viem ze ma prist muz domov z roboty a deti zo skoly, cakam ich pri dverach a pozdravime sa. Ked vsak vtedy nieco robim, napr v kuchyni, tak pridu za mnou a pozdravia sa,muz mi da aj pusu. Ja osobne neznasam vrieskanie cez cely dom, ani ako pozdrav. Ked som este byvala s nasimi, tiez som prisla za nimi do obyvacky a pozdravila sa, nekricali sme si, cez vsetky izby.

jana_eyre
20. dec 2017

mam tri deti /vek skoro 6r, 4r a 1r/ ked pocuju buchnut vchodove dvere zvycajne sa tesia, pozdravia od svojej cinnosti, muz si umyje ruky a potom sa zvitame - dnes napriklad nas obehal on, niekedy pribehnu deti k nemu a objimu ho.. ja zvycajne nejako neprerusujem svoje cinnosti aby som sa mu okolo krku hodila, my sme introverti a tak aj nase vystupovanie vyzera - neviem najst vhodne slovo - decentne?

natalka13
20. dec 2017

kto prichadza alebo odchadza zdravi prvy.

warholette
20. dec 2017

Toto je podla mna urcite tema o tom, ze 1. dosla svokra a nepozdravila sa prva alebo 2. vy ste dosli k svokre a nepozdravili ste sa prvi a ona teraz vyvadza.

Alebo??? @presypacky

ninapat
20. dec 2017

Kto pride domov pozdravi prvy, kto je doma, ak nema nieco vazne rozrobene dobehne k dveram a sa zvitame. Vzdy to takto fungovalo u nas v rodine, aj ked som bola mala a pacilo sa mi to preto to chcem udrzat aj u nas 🙂

zibi
20. dec 2017

Ked muz pride,tak od dveri vacsinou povie,som doma moja,alebo menom ,alebo prezyvkou akou sa volame len my😉 ja ked pocujem kluc a nerobim nic,co nemoze ostat bez pozornosti,tak sa privitame a dame si pusu a objimeme sa.muz chodi na tyzdnovky,tak ho vyprevadzam stale rano a mame ranny ritual bozkania na lica😁a silno ho objimem,to je ritual😁a kyvem mu rano o 4 z okna strapata a v pyzame😀a ked dojde,tak mi cinkne,ze dosiel ok.To robime,uz mnoho rokov.Ked dojdem domov ja ,tak ma tiez pozdravi a privita,zoberie nakup,ideme do kuchyne,ked je unaveny,tak ma len pozdravi a ostava v obyvke..ja sa vyzuvam,zobliekam bundu a na chodbe mu uz kecam co nove a tak..tak klasicky,normalne ako v kazdej lubiacej rodine😊
@presypacky

eliska13
20. dec 2017

@jana_eyre tiež to máme tak, až som šokovaná aké privitacie ceremónie majú niektorí upokojila si ma🙂)
Kto príde ten pozdraví, synovi dávam vždy pusu.Nikto sa nedvíha, neodchádza od roboty, alebo neuteka k dveram

bodkolienka81
20. dec 2017

@jana_eyre smejem sa, aj u nas sa najskor umyvaju ruky a az potom pusinkovanie a objatie so synom, ktory sa kazdemu prichodzemu velmi tesi a vzdy uteka privitat

cecilia68
20. dec 2017

@presypacky Podľa správnosti...ak dôjdeš domov ty, tak by mali všetci pokľaknúť....spievať "Aááááááleluja" a v neposlednom rade ti bozkávať ruky a nohy 😝😝😝

limoncino
20. dec 2017

@cecilia68 nezabudni na červený koberec

cecilia68
20. dec 2017

@limoncino veru 🙂 to mi úplne vypadlo 🙂