Pozdrav farárovi

28. feb 2023

Ahojte, mam taku asi blbu otazku ...ale riesime so snubencom svadbu a musime vyriesit aj par veci na fare s knazom...Nechcem sa hned zahanbit na zaciatku preto sa pytam ako spravne pozdravit knaza?
Ci uz osobne alebo v emailovej komunikacii?
Moze sa urazit ak mu poviem Dobry den, napriklad?

nique
28. feb 2023

Pis, ako to citis.

ana82
28. feb 2023

Dobrý deň....aj farár je len človek a nečaká, že ho budeš zdraviť Pozdrav Pán Boh ....alebo niečo podobné...

beata_k
28. feb 2023

Preco by sa mal urazit? Ved taky isty normalny clovek ako ty alebo ja. Len ma inu pracu.

lucia147852
28. feb 2023

Veď môžeš buď po katolícky...
Pozdrav Pán Boh, alebo Pochváleny buď Ježiš Kristus.
Alebo normálne, dobrý deň, dobrý večer.... Jemu to bude na 99% jedno

janinah
28. feb 2023

Nie je to jedno a pozdraviť dobrý deň na fare je trápne...je to tvoja vizitka.ze ani neovládaš katolícky pozdrav resp.aky patrí k danému náboženstvu.Farar to nebude nijaké komentovať.len si pomyslí svoje.Ak je ti to jedno....

slavomira236
28. feb 2023

No dobry den fararovi by som nepovedala ak by som bola aktivna krestanka

0silvia0
28. feb 2023

U nas sa zdravi Pochvalen bud Jezis Kristus

h2
28. feb 2023

Keď som cielene išla kvôli niečomu za farárom, pozdravila som Pochválen buď Ježiš Kristus. Keď som ho stretla náhodne na ulici "v civile", pozdravila som "Dobrý deň, pán farár."

maja22
28. feb 2023

Katolicky pozdrav: Pochvaleny bud Jezis Kristus! Odpoved: Naveky. Amen.

martinaaaaaa465
28. feb 2023

Och 😂😂😂 neriešila by som to a ak by mal kvôli takejto hovadine niake námietky brala by som sa kade ľahšie … v dnešnej dobe tí farari už nevedia čo so sebou…. Majú plno debilnych podmienok … ale vždy si nájdu niečo preco nezosobašit, nepokrstit, nepochovat… robia si to sami že tam chodí čo raz menej ľudí… ozaj by som to neriešila ja na svojom mieste a netlačila na to

maja22
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 Otazka znela, ako sa pozdravit a ty napises, ze v dnesnej dobe farari uz nevedia, co so sebou... To ako vazne? Treba vyuzit kazdu jednu prilezitost, aby sme si mohli kopnut? 🙄🙄🙄

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@maja22 napísala som že by som to neriešila a dôvod preco … skôr to vyzerá že ty hľadáš príležitosť si kopnúť do mna 😂😂😂

janinah
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 nie je to tak.ze ľudia nevedia čo so sebou? Úplne bez rozpakov tlačia kňazov do neprípustných veci...poznáš význam slova pravidlá? A že pravidlá sú na to.aby sa dodržiavali....?
Ale s niekým ako ty aj škoda diskutovať

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@janinah farari dodržujú všetky pravidla 😂😂😂😂😂 a hlavne tie čo si sami vytvárajú … ako je tiež len možné že niekde ti to dieťa pokrstila inde nie … ako je možné že pápež akceptuje homosexuálov a v hornej dolnej farár burcuje ľudí proti ním 😂😂 ja som len napísala dôvod preco by som to neriešila a vy tu začnete riešiť moje dôvody 😂

maja22
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 Nemam dovod do kohokolvek kopat. Mam vsak potrebu sa ohlasit, ked sa niekto navaza bezdovodne do fararov.

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@maja22 do farárov sa nenavazam bezdôvodne … myslím si že v dnešnej dobe veľa ľudí vie aky dokážu byt farari svine … samozrejme nie všetci … ale už dávno som nestretla kňaza takého aky má byt

matkahelka
28. feb 2023

k nam prisiel farar na nauku pred krstinami a moj muz v rychlosti tiez povedal "dobry den" a potom sa hned zacal ospravedlnovat, ze nepouzil krestansky pozdrav, ze si to neuvedomil.a farar sa zasmial, potlapkal ho po pleci a povedal "nemate sa za co ospravedlnovat, kazdy chce mat dobry den.kazdy. aj ja." cize akykolvek pozdrav je vhodny.

maja22
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 to ma mrzi, ze mas take skusenosti. Ja som este nikdy nenarazila na farara, ktory by bol "svina". Vzdy mi kazdy velmi pomohol.

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@maja22 1.skúsenosť birmovka … chytal mi ruky či som počas omše nebývala vonku.. odmietol mi zapísať omše aj napriek tomu že som bola cely čas v kostole … ale to že v kostole býva strašná zima a bola som chudokrvna ho nezrapilo 2.skúsenosť mala som 18 priateľa asi 2 týždne odmietol mi dovoliť pokrstiť dieťa ( mala som byt krstná mama) preto lebo že žijem na “verim boha “ pritom som s ním nebývala ani nesprávala 3. Skúsenosť pri spovedi sa ma pýtal na to či sa uspokojujem sama ( a áno myslel presne to) … 4. Odmietol pochovať môjho otca ktorý spáchal samovraždu ale mal diagnostikovanú schizofréniu ťažké štádium … svadbu som už radšej riešila mimo a upozorňuje. Že toto nebol jeden farár … takze môžem povedať úplne kľudne … farari sú svine

maja22
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 Mne pomaha, ked idem nieco riesit s knazom, modlit sa predtym a aj pocas stretnutia k Duchu Svatemu, aby ku mne prehovoril skrze neho. Prosim Pana Jezisa, nech je pri tom rozhovore s nami. Aby posobil skrze neho a prosim aj za seba, nech posobi na mna. Aby mi pomohol pochopit a prijat, co mi povie. A este nikdy som nezazila, ze by ma Boh nevypocul. Skus to aj ty, ak si to este doteraz nerobila. 😉

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@maja22 🙄🙄 no to určite

maja22
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 ako myslis, ale kazdy z nas potrebuje modlitby. A knazi este viac. Su to Bozi sluzobnici a to diabla stve, preto su pokusani mozno este viac ako my. Modlitbou nemas co pokazit, je to zvolavanie dobra, pozehnanie od Boha, ktory je nad vsetkym...

bluka2
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 k tej 3), to musel byt nejaký uchyl. Snáď mal iba blbe kecy a nič horšie

terezka1947
28. feb 2023

@martinaaaaaa465 to,že ty napíšeš zopár negatívnych príspevkov na MK ešte z farárov svine nerobí😉
Je to tvoj názor,pohľad. Na kt.mas právo.
To je asi tak všetko.

21anjelik19
28. feb 2023

No farárovi sa treba pozdravot krestanky,....nam to kedysi aj na omši vysvetloval ze knazom sa nezdravi dobry den, ze v dnesnej dobe ho vela ludi tak zdraví, takze to chce vyvratit a ze maju matky ucit deti ako sa spravne zdravit cize Pochvaleny bud Pan Jezis Kristus .....

martinaaaaaa465
28. feb 2023

@terezka1947 smaozrejme že je to môj názor 😂 netvrdím ani nic iné

terezka1947
28. feb 2023

Myslím,že farárovi je to jedno. A žiaden príkaz nie je,ako sa zdraviť.
Ale od kresťana by sa očakávalo mať základné vedomosti a vedieť,že existuje kresťanský pozdrav.
Kt.vieme použiť na istých miestach a za istých situácii.

danulicek
28. feb 2023

Ja teda neviem, ale myslím, že tým ozaj správny farárom je to jedno 🙂 pokiaľ ale riešite svadbu a idete za ním na faru, resp. do kostola, asi by som pozdravila Pochválený buď Ježiš Kristus. Do mailu píšem normálne dobrý deň, keďže neviem, kto presne to na tej fare vybaví. S farármi sa stretávam občas aj pracovne a tiež chodia oni osobne k nám a teda normálne sa zdravíme Dobrý deň, Dovidenia 🙂 Ale ako všade, aj tu platí je kňaz a kňaz - niekto na tom možno bazíruje, niekto rieši podstatnejšie veci.

faustinocka
28. feb 2023

Pochválen, pochválený buď Pán Ježiš Kristus..😊

bloger
28. feb 2023

Pochválený bud Pán Ježiš Kristus.