Dobrý deň prajem všetkym stretli ste sa stým už???
Som tehotná u nás doma sa chovali škrečky a každý mi hovorí že by sa to mohlo prenášať na bábo že bude mať rozštep nad perou je to len povera alebo sa mám začať báť?
@lienka22222 nie nemáš sa začať báť. Preto sú to len povery a nie lekárske definície.
minulý čas čiže ich už nemáte? ak nie, tak je hovadina sa vôbec pýtať 😀 ak stále máte, tak fuj myš...
Pre boha, nie, rastep urcite nevznikne preto, ze sa doma chova nejaky hlodavec.... volakedy mysi bezne v domoch zili a nemali vsetci sedliaci rastepy 😀 neublizi ti ani macka, pes, papagaj atd... len na medvede si daj pozor, ale to aj mimo tehotenstva 🤷♀️
@lienka22222 toto pocujem prvy raz. A udivuje ma, kolko veci niektori ludia prirovnaju k niecomu vzdialene vizualne podobnemu, aby to oznacili za pricinu.
Takze toto hod za hlavu ako vymysel.
Preco si nevezmu nieco pozitivne? Trebars, ze ked niekto chova styri cierne macky, tak buduce dieta bude skvele vidiet aj v noci?
Keď logicky popremyslas, ako by to mohlo byt možné? Co ma spoločne škrečok a porucha pri vývoji plodu? Vieš, ako vzniká razstep? OMG, že také somariny vôbec niekomu napadnú... 🙈🙈
Tak toto ja počujem tiež prvýkrát a to už 2 deti mám a do dospelosti som vychovala x skreckov
@lienka22222 blbosti riesis... takato volovina by musela platit aj na mysi, potkany, kraliky, morcata atd.
Vazne sa pytas ci sa mas zacat bat😳😳😳🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Toto naozaj mysli niekto vážne tuto tému? 😳🤦🏽♀️
@lienka22222 moja 15-ročná dcéra sa schuti zasmiala, pokrútila hlavou a odkazuje: "No ja neviem, možno keby ten škrečok nejako vliezol "dovnútra" a rozkúsal bábätku hornú peru, tak možno, ale neviem, ako by sa tam dostal..." Povery nerieš. Moju dcéru "vyležala" naša čierna mačička, lehávala mi na brušku, keď som bola tehotná a dcéra nemá mačací výzor. Neboj sa, treba len dodržiavať hygienu, myslím si, že každé zvieratko prináša do života lásku, nehu, radosť, zodpovednosť... Pokojne chovaj škrečky naďalej a na blbé rady sa vykašli. 🙂
Ďakujem pekne všetkým
@mb2021 áno povery majú niekde základ ale povedzme si prečo. V minulosti boli veci ktoré si ľudia nedokázali logicky vysvetliť keďže veda nebola tam kde je teraz. A tak sa niektoré javy začali pripisovať konkrétnym prípadom. Takže myslieť si že bude mať dieťa razstep kvôli škrečkovi je rovnako na hlavu ako si myslieť že je zem guľatá.
@mb2021 oprava...mala tam byť samozrejme plochá 😄 preklep
@mb2021 teraz rozmyslam, ci ide o recesiu, prehnanu angazovanost, alebo uplne vaznu A&A esej.
Ale dam ti sancu a ostavam u recesie.
@mb2021 ja som ale nepisala, ze neboli chori, viem velmi dobre, ze moznosti mediciny boli niekde uplne inde. Staci si precitat moj komentar este raz, napisala som, ze urcite nemali vsetci rastepy. Takze, prosim, neprekrucaj moje slova. Dakujem.
@mb2021 a teda ak si naozaj chlap, ako uvadzas v profile, tak sa pytam, cim pre boha ziveho ti zeny tak ublizili, ze mas na ne averziu? 😁 no nic, mne odpovedat nemusis, zelam ti v zivote, aby si este stretol lasku, co ta z toho vylieci 😚
@mb2021 no neviem, z tohto hromadneho utoku to tak nevyzera 😁 mudry muz si vazi zeny a sprava sa k nim s uctou 😊 precitala som si este raz vsetky komenty, nemam pocit, ze by sa autorke niekto vysmieval 🤷♀️ resp.urcite nie vsetky tvoje "menovite nizsie" 🙂 zeny jej normalne odpovedali, ale teba sa to akosi dotklo 🤷♀️
Kedze nie si zena, nemozes ani len tusit, ako sa zena citi a uz vobec nie, ked je tehotna... Mozes si mysliet o sebe, aky si inteligetny, ale toto v knihach nevycitas. Tak ja ti to vysvetlim. Nie, nie je sprosta ani autorka a ani ziadna, co jej to komentovala. Autorka prispevku nosi pod srdcom vytuzene dieta, tesi sa na neho, miluje ho od uplneho zaciatku a hlavne pocituje obrovsku zodpovednost za jeho zdravie uz teraz! Preto ten strach a ano, uznavam, strach matiek je obcas iracionalny, ale to tak byva, ked niekomu das zivot a milujes ho viac ako seba, proste sa o neho bojis az tak, ze ta obcas prepadnu aj taketo nelogicke myslienky. Ok, nic, kazda z nas to obcas zaziva, mame pre to pochopenie a ked to aj berieme s humorom, nie je to vysmech autorke, ale skor sa pousmeje nad tym, ake sme aj my boli, mozno este budeme, kto vie... Co ale ona v tejto chvili potrebuje pocut, je prave to odlahcenie situacie a uistenie, ze jej babatku nic nehrozi. To aj dostala od kazdej tej jednej "sprostej" zeny 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 co si jej dal ty vo svojej odpovedi? Dalsie namety na strach 🙄 Neviem, cim sa zivis, ale v zoonozach mas zjavne zalubu, tak ja len pevne verim, ze nie si lekar 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 lebo ti velmi chyba empatia. Cize aj ked si chcel byt za mudreho, zial teraz ti to velmi nevyslo a si iba za neprijemneho 😀 Nech je ti to poucenim...
@mb2021 ďakujem za poučnú spätnú väzbu. Na začiatok uvádzam, že vedomosti mojej 15-ročnej dcéry siahajú ďalej, ako len po predstavu škrečka lezúceho vagínou. 🙂 Ale k veci. Vzala som si Tvoje slová k srdcu i začala som hľadať, akéže prenatálne defekty súvisia so zoonóznymi ochoreniami. Najprv mi nenašlo nič, čuduj sa svete. Už, už som chcela víťazne zaujúkať, že mám pravdu ja, ale potom som si povedala, že jednak sedím v autobuse a ťažko by ostatní pochopili, prečo jačím a že ešte teda skúsim na ten google ísť slovníkom laika. A ejha, našlo to čosi. Či je to pravda, neviem, ale dozvedela som sa, že sa musím hanbiť za svoju nevzdelanosť, pretože som vážne ani len netušila, že hlodavce môžu byť nakazené už z obchodu niečím, čo u človeka môže spôsobiť lymfocytárnu meningitídu, ktorá v pripade tehotenstva síce zrejme nespôsobí rázštep, ale môže mať iné, oveľa vážnejšie následky pre plod. 🤔 Riešením je, aby tehotná žena neprišla do kontaktu s hlodavcom, ktorý by mohol byť nakazený. Takže hoci povera o škrečkoch a rázštepe je blbosť, odporúčam
@lienka22222 konzultovať s odborníkom a ak teraz škrečky nechováš, počkaj s tým po pôrode. Aby si mala 100 % istotu. 🐹🍀🙂
@zuzanka.zuzu ja mam 4 potkany😁 a take ňuňuňu su...ziadne fuj myš😅 ale jeden sa vola Hejmyš..to je podobne:D
Toto pocujem resp. citam prvy krat v zivote.