Povery na Vianoce

25. dec 2024

Verite poveriam? Ja som dnes cela na nervy. Citam o nich az dnes.

Viem ze sa na veceri neodchadza od stola ale skoro 4rocka momemtalne ukaslana usoplena nam pri veceri uz umrncana odisla od stola uz sme ju nevedeli nijako udrzat.
Teraz citam o vesani pradla ze sa nevesia a ja som aj skladala zo susiaku aj vesala vecer dalsie . Verite takymto poveram?

moonlight1210
25. dec 2024

Ako sranda dobre.

Ak to myslis vazne, najvyssi cas si zajednat termin u psychologa. 🙂

bessie12
25. dec 2024

Nie, neverím. Tak isto by sa nemalo vynášať smetie na Štedrý deň, pretože by si vyniesla svoje šťastie. To je dalsia povera, ktorú mi povedala mamina 🤷‍♀️ to odchadzanie od stola detto. Keď potrebujem odist, tak odídem od stola.
Keď potrebuješ vešať prádlo či vyhodiť smetie a iné, tak to urob bez ohľadu na to co je za deň.
Ďalšie povery o čiernej mačke či piatku 13teho sú ďalšie kraviny. Netreba tomu veriť. Akokeby to zviera mohlo za to, ze je čierne 🤦‍♀️

ina2405
25. dec 2024

Nie neverím a keď treba, od stola kľudne vstanem. Aj vysávame, aj som potrebovala niečo preprať a zavesiť. Tento rok večerala moja mamina u brata, tak sme nemuseli riešiť takéto veci. Tiež je na tom ako ty.
Otrokov povier zo seba robíte.

veronikaszabova
25. dec 2024

Snad tomu neveris 🤦🤦

tetapetra
25. dec 2024

Inak doma všetko v poriadku?

zuzubb007
25. dec 2024

Ja len toľko, to vážne vychovávas dieťa?

sara07
25. dec 2024

povera je hlavne nástroj aby sa dodržiavali prikazania, rituály spojené s určitym dnom alebo miestom atd , vznikli ked si nevedeli vysvetlit aj určite prirodne javy
snád sa nedivaš teraz von oknom či ti nepreleti bosorka okolo okna
to ako by si nechala tam dieta so soplom sediet lebo vianočna povera 😍
zaujímave že tento rok je to na mk moda riešit povery
čo málo sa bojíte medvedov, utečencov a nedostatku plynu
myslim že sa niekto celkom slušne baví na váš učet

thereisabear
25. dec 2024

Tak logicky, hádam každý, kto má malé dieťa odíde pri večeri od stola, jedine že by ostatní deti priväzovali...

majlo1234
25. dec 2024

Ja som chodila kocikovat pocas vecere na dvor😀ale tiez by som radsej na riti sedela

maranco
25. dec 2024

Nasledovníci Krista sú oslobodený od otroctva povier.

nikha2809
25. dec 2024

@thereisabear normálne som sa nad tým zamyslela, lebo som mala pocit, že naozaj sme od stola nikdy neodišli, ale potom som si spomenula, syn mal na svoje prvé Vianoce mesiac a my sme boli zrovna vtedy u svokrovcov a svokor s nim celý čas chodil miesto večere po dome, lebo mal koliky nech sa najem v kľude.A tu je(svokor) živý a zdravý

natalka13
25. dec 2024

No koniec, treba si cely vcerajsi den zopakovat.

alienkami
25. dec 2024

Na povery neverím, ale beriem ich ako tradíciu, ktorú sa snažím dodržať.
Ak sa nepodarí, nerobím z toho vedu. Je fajn mať doma na sviatky upratané. Keď ti v izbe nezavadzia sušiak s bielizňou, nemusíš bežať s košom ku smetiaku... keď rodina sedí pri štedrovečernom stole počas celej večere. Robí to tú správnu atmosféru.
Ale nie vždy to vyjde. Niekedy človek jednoducho nestíha a niektoré veci musí dokončovať na štedrý deň. A deti sú samostatná kapitola - to každý pochopí - dokonca aj za starých čias sa to tolerovalo.
Užite si pokojné sviatky 🎄

lindous
25. dec 2024

Čo si pamätám, odkedy neverím na Ježiška, sme odchádzali od stola akože na wc, v skutočnosti dať darčeky pod stromček + nemáme dosť veľký stôl, aby sa tam zmestilo všetko jedlo, takže vždy ja alebo mamina vstávame, odnášame, podávame nové… a sme v pohode, žijeme, zdravé, šťastné 😊 o vešaní prádla som nikdy nepočula, ale vo všeobecnosti, nie neverím na nič takéto… nádych, výdych, užite si zvyšok sviatkov a nečítam blbosti 😊

really8
25. dec 2024

Akoze ja som tu temu zalozila zo srandy a pre zaujimavost. Neverila som ze sa najde niekto taky pripeceny co je dokadeny ze vyvesal pradlo. Vies co autorka pretri si tvar 10x ostanou plienkou v protismere hodinovych ruciciek.
Ale verim ze niekto tu ma taky jednoduchsi polus o vtip

mariadarina
25. dec 2024

suhlasim s @alienkami, tradicie su u nas jednym z aspektov Vianoc. Je to jedna z veci, ktorymi sa odlisuju od beznych dni. Nahodou su to pekne zvyky, ktore maju na pozadi svoju opodstatnenost. A nejde o to, ze by sme sa triasli, ake nasledky bude mat ich nedodrzanie 🙂 To nevstavanie od stola napr. vyjadruje sudrznost rodiny, rata sa ta snaha tradiciu dodrzat, nic sa nestane, ked to nevyjde. Stale lepsie, ako v rodinach, kde si Vianoce spajaju len s prehybajucimi sa stolmi jedla a dostatocnym mnozstvom darov najmenej za jednu vyplatu (poznam aj takych, co si beru na darceky pozicku). Takze za mna radsej tie tradicie.

solange7
25. dec 2024

Z tohto si cela na nervy?

nynia
25. dec 2024

Neverím na žiadne povery

petraa2022
25. dec 2024

Nie, neverím

earlgrey
25. dec 2024

Ja som vyniesla smetie, prala a vešala prádlo...a dokonca jedla v sede na gauči pri telke 🤣 a takto to mám už niekoľko rokov...žijem a dýcham

claudaia
25. dec 2024

Neverím na povery. To je ako čierna mačka či piatok 13.teho.. ak potrebujem tak vstanem od stola, idem nabrať jedlo... ak by trebalo aj povysávam a podobne.

marca12
25. dec 2024

Neverim,su to len povedacky. Snazim sa dodrziavat tradicie,ale cim som starsia,tym viac ich mam v pazi.

evaachesa
25. dec 2024

No tak hlavne záleží či si to prádlo vešala na sušiak alebo na šnúru. Ach bože ochraňuj ich. 🙏😩