Ahojte, chcem sa spýtať, začína leto a v autách je strašná horúčava , nedá sa tam poriadne dýchať. Chcem sa spýtať, či pri deťoch používate klímu. Keď sú otvorené okná tak fúka, nedá sa tam dýchať normálne, ak zatvoríme všetky okná....malinká má 4, 5 mesiaca. Klímu by som nerada, ako to mám riešiť, aby sa dalo v aute dýchať , aj malá aby bola spokojná hlavne to..Čo ja vydržím , ale mala nech sa neprehreje o to mi ide. Klímu sa bojím. Radšej asi otvoriť okno ako klímu, však?. Ako to riešite prosím?
suhlasim s komentarom predo mnou, je 21.storocie, klima je v lete nevyhnutnost a hlavne pri malych detoch, aby sa neprehriali. Nie je problem nastavit na primeranu teplotu (nie aby bola kosa), s fukanim napr.dovrchu alebo na strany
@alka234 radšej klíma ako prehrievanie. Nastaviť ako baby píšu o pár stupňov menej ako je vonkajšia teplota a fúkanie mimo detí
Áno používame, ked je správane nastavená (teplota a "fúkanie") tak nie je dôvod sa dusiť v aute. Prehriate auto ie pre bábätko omnoho nebezpečnejšie.
Jasne sak neskapeme v aute od dusna. Ono keď máte klímu len z predu tak vzadu je teplota vyššia a aj bábätku nebude zima len ho treba prikryt
Baby ďakujem za odpoveď, som čítala , že môže prechladnúť a tak, bála som sa aj prechodu z klímy do tepla... No vidím že máte skúsenosti, tak skúsim menšie stupne o dva tri , to nie je také hrozné...ono bolo otvorené okno, keď sme zastali, tak sme otvorili poriadne, potom zatvorili a nechali minimálne , nech ide dnu vzduch... Ale keď budú horúčavy, tak to sa nebude ozaj dať....
Pokial nenastavis klimu na 18 stupnov a nebude fukat primo na dieta, neni problem. Ja som nastavovala na 22,5 stupna, dieta vzadu v sedacke, nebol problem. Ovela vacsi problem je prehriate dieta. Jednak reve ako dive a jednak hrozi kolaps. Takze no stress. Auto najskor vychlad, potom ked tak trochu stiahni ale urcite nevypinaj.
@alka234 vždy zapínam klímu ,správne nastaviť fúkanie a stupne a je všetko ok .
Áno pouzivam
Toto je tu ako zacalo leta nekonecna tema. Ludia, ved tozmyslajte trosku. Nastavis si ako ti je prijemne a nedas to predsa fukat dietatu priamo do tvare. Ze to moje deti roky (od narodenia) v Saudi pri 50 stupnov plus vobec prezili s klimou prakticky VSADE. A nie, NIKDY neboli chore.
@alka234 klimu som vzdy pouzivala. Ved ju treba zapnut na vhodnu teplotu a nasmerovat tak, aby nefukala na vas.