Ahojte baby, chcela by som sa Vás opýtať koľko denne pouzivate svoj smartfon?
Dnes som sa tak nad tým zamyslala, že väčšinu dna hľadám kde mam telefón, pozerám instagram somariny. Dieťa mi spi, navarene mam, upratané mam. Nemám do čoho pichnut tak samozrejme zas telefón v ruke, uz sa mi to zdá ze to nieje až zdravé.
Ale vždy mam potrebu doňho čumiet. Ako od toho odvyknut?😳
Tak odlož mobil a čum do nejakej knihy.
Aom na tom rovnako, dokonca castokrat kukam do telefonu, aj ked sa mam napriklad hrat s dietatom, co ma vrcholne nwbavi, tak si hladam zabavu inde, tiez mi to zacina vadit. Pre mna asi len prisne obmedzenie socialnych sieti, nic ine mi asi nepomoze.
Ja napríklad vôbec nepozerám televízor. Vlastne ani neviem, kde je ovládač. Radšej si prídem prečítať nejaké diskusie, popisem s kamoškami, ktoré bývajú ďaleko, so sestrou a pod. Niekto má relax TV, niekto mobil. Tiež si neviem predstaviť sedieť, piť kavu a pozerať von oknom? Keď deti spia, pijem kávu, tak si pozriem co je nove. Na tom nevidím nič zlé
@simona20201309 ja tiež tv vôbec nepozerám len malý občas PAT A MAT. Ako chodíme vkuse vonku, venujem sa mu ale aj tak často siaham po telefóne. Chcem to obmedziť ale vždy keď ho niekde odložím tak rozmýšľam ze idem zas ho zobrať lebo nemám čo robiť 😂. Ale chcem na sebe popracovať.
Aj na mobile sa daju robit produktivne veci 🙂
Uc sa cudzi jazyk, citaj a pocuvaj nieco v cudzom jazyku. Pocuvaj podcasty, ked ste len na prechadzke alebo na ihrisku, ak nemusis davat pozor.
Aj na jutube sa mozes rozne veci naucit, inspirovat sa.
Zakladom je nepozerat blbiny a trapnosti, a nesledovat inych, ako ziju zivot. Lepsie je ist za obsahom co ta zaujima, pomoze, nauci...
Mala som obdobie,kedy som vo volnom case stale pozerala do mobilu. Citala som knihy cez mobil a tak si na to navykla,ze uz som vsetko robila len cez mobil. Je to zdroj vyhladavania informacii. Tiez sa mi to nepacilo. Nastavila som si cas na 30 minut,kedy mi pipne pripomienka,ak prekrocim stanoveny limit. Snazim sa to dodrziavat.
Je apka, ktora ti sleduje cas straveny na mobile - snaz sa kazdy tyzden o kusok ubrat a mozno sa ti podari stiahnut to na minimum.
skoro vobec...vsetky stranky na internete pozeram cez pc, inak by som uz bola asi davno slepa
Zacni strikovat, rozmyslis si ci polozis ihlice aby si kukla na mobil 😉
Nájdi si iné hobby kde zamestnáš ruky aj myseľ.