Používanie auta inou osobou

20. jan 2024

Dobrý deň prajem, prosím vás idem si pre radu. Mám na seba písané auto,ktoré ale využíva expriateľ. Existuje nejaká zmluva alebo niečo,kde by bolo uvedené ,že na ňom jazdi on? Aby som nemala ako majiteľ nepríjemnosti,ak by nedajbože niečo s autom spôsobil. Prepísať ho neplánujeme . Dá sa to nejak opatrit ?

sasa1310
20. jan 2024

do technického preukazu jeho zapísať ako držiteľa a ty budeš ako majiteľ. Inak sa nedá. A na tvojom mieste by som to urobila hneď v pondelok. Aby tebe nechodili pokuty za objektívnu zodpovednosť

autor
20. jan 2024

@sasa1310 a keď ma exekútorov ,tak môže byť ako držiteľ? Nieže nakoniec auto vezmú a mne ostane dlh .totiž auto je na úver ,ktorý je tiež na mňa. Ako on ho spláca v Tom problém nieje, aj pokuta keď prišla,tak splatil ..len som opatrná, tak či sa to dá nejak poriešiť

sasa1310
20. jan 2024

nie, nesiahnu. Majiteľ budeš ty

dadka1997
20. jan 2024

Je ex priatel, ja by som mu ho uz viac krat nedala, si majitelom ty, preco na nom vlaztne jazdi on ?

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. jan 2024

@dadka1997 kupovali sme ho hlavne preto aby sme mali pre deti spoľahlivé auto ..nikto nečakal že náš vzťah takto skončí ...a keď bude úver splácať nemám problém mu auto nechať , ale chcem sa nejak poistiť, aby som nemala problémy keby niečo . On si ho na seba dať nemôže kvôli exekútorom

sasa1310
20. jan 2024

a úver si si zobrala na seba, tak už sa len modli, nech spláca.

autor
20. jan 2024

@sasa1310 keď prestane splácať,tak ho hneď predám

sasa1310
21. jan 2024

no pokiaľ je naň leasing, tak ho len tak nepredáš. Okrem toho si si istá, že by ti auto len tak zo dňa na deň vrátil?

lujza123
21. jan 2024

Autorka tak ho prepíšte na niekoho z jeho rodiny. Ja by som nikomu “ex” neverila ani nos medzi očami , ľudia sa menia a po rozchode zvlášť. Je fajn ze máte korektné vzťahy a ze spláca auto, ale nikdy nevieš. Nabúra, auto bude nepojazdné a vykašle sa ti na cele splátky. Už raz ma exekúcie s peniazmi na neho spolah nieje

silvia2013
25. mar 2024

@sasa1310 prečo by ho mala problem predat ked je na lizing? Ved dnes je kazde druhe auto na lizing,

sasa1310
25. mar 2024

@silvia2013 no možno každé druhé auto je na leasing, ale ťažšie sa predáva nakoľko ešte nie je splatené a majitelom je leasingovka

silvia2013
26. mar 2024

@sasa1310 ale ved to nie je problem ,