Ahojte žienky potrebujem poradit teraz ked je taketo počasie chladno vlhko, v panelákoch nekuria po oprani pradla ked ho rozlozim na susiak na pradlo v byte niektore kusy oblečenia po uschnutí sú take potuchnuté, a pritom ked ich vyberem z práčky po opratí su vonavučké. Uz som to skušala aj na balkone tam to len vlhlo ale neschlo, narabam večne len s prádlom raz na balkon ked pofukuje raz dnu uz som z toho na nervy. Vetram vela popripade nechavam vyklapacku otvorenu, ale nada sa mat nonstop otvorene mam male dieťa. Uz som sa to pokusala prat i bez avivaže a le nic. Po uschnutí to možem oprat znova lebo sa to neda obliect smrdi mi to. 😠
Mamina mi poradila ze mam skusit pridat k prášku ocot kusok ja ocot nemusim, vraj to necitit na prádle a potuchnutie pominie ktosi je to poradil, nemame to vsak otestovane.
Dakujem za kazdú radu vopred
ano rozkladam ho skusim este viacej dskujem
Ja mam tiez ten problem ,ide mi to na nervy ,ale z pocasim nic nespravime :D
Ja sice nemam problem s potuchnutym pradlom, ale zato ocot ako avivaz mam odskusany. Davam do nadobky na avivaz ocot, s par kvapkami esencialneho olejceka (vacsinou pomaranc, limeta, alebo citr.trava). A naozaj ocot vobec necitit. Je to ovela ekologickejsie ako klasicka avivaz a aj pracke to prospieva, kedze odburava vodny kamen.
ako píšu dievky.treba to rozložiť redšie,nie nahusto...
mám sušičku a neviem si ju vynachváliť,napr. dnes som dala prať postelné potom do sušičky a o 3 hodky som dávala na posteľ to isté- suchučké a voňavučké 😉
tak mne ked nahodou po case zatuchnu uteraky, neostava mi nic ine len dat na vyvarku lebo to su odumrete bunky z tela rozkladajuce sa a pachnuce, co sa pri beznom prani nepreperu a mam po probleme, ale ten ocot no mozno by som to aj vyskusala
@caspino Tiež som sa tak trápila s tým prádlom podobne ako ty, ale pred 4 mesiacmi manžel kúpil sušičku a je to super vec..ľutujem, že už skôr sme ju nekúpili..je to veľká pomoc..odporúčam všetkým... 🙂
Jednoznacne odporucam susicku. U nas je vlhko stale (nie nadarmo sa vravi, ze v irsku stale prsi 😉 ), a tiez som mala problem s tym, ze pradlo som susila v izbe dva dni a potom uz ani nevonalo pekne a bolo take drsne, neprijemne na dotyk. Susicku mam tiez len par mesiacov a lutujem, ze sme ju nekupili skor. Pradlo je suche, vonave a makkucke za hodinku po vyprati. Konecne mam makkucke uteraky ako maju v hoteloch 😉 A tiez to uz nemusim ani zehlit, lebo nic nie je pokrkvane...teda niezeby som predtym nejak extra vela zehlila 😀
hm len neviem kde by som tu susicku dala v cinzaku a pracku so susickou 2 v 1 skor ale mam len trojrocnu pracku a inak bola som sa informovat v elektre a tam mi znamy povedal ze pradlo kt.je oprate aj tak nemoze vsetko naraz do susicky ale rozdelit aspon na polovicu a ze to mi zozerie vela elektriky tak ja neviem a googlinqa to su niekedy veci ako tricka to nemozem dat na vyvarku tam je 30C max na stitku
@caspino susicka sa da postavit na pracku - domupi sa specialna polozka a ide to ja tak uz fungujem so susickou asi 10rokov su niektore veci co do susicky nedavam ale drviva vacsina ide rovno z pracky do susicky a je rozdiel susit zo par kuskov ako celu davku co si naladovala do pracky
@caspino skusila si aj rozlozit pradlo tak, ze povedzme jedno tricko na dve snury (minimalne 4 stipce)? Ked je vlhko vonku a chladno dnu, rozkladam pradlo tak, aby sa nikdy nedotykala latka o latku, chapes ako to myslim... ocot tiez nemam vyskusany, ale nieco na tom moze byt 😕