Potrebujem respondentov do dotazníka k diplomovke

ivana2612
20. jún 2022

Dobrý deň prajem,

veľmi pekne prosím o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci. Termín odovzdania sa blíži a ja mám stále veľmi málo respondetov na to, aby som ju mohla dokončiť. Nemal by vám zabrať viac ako 8 minút, je úplne anonymný a ide v ňom iba o váš názor, nič zložité.

link na dotazník -> https://forms.gle/9CgJVaA3U1sgzAif6

Otázky 1 až 4 si vyžadujú, aby ste odpovede zoradili od najdôležitejšej po najmenej dôležitú - prikladám aj obrázok ako príklad - je to úplne jednoduché

Vopred veľmi pekne ďakujem! 🙂

saraxyz
20. jún 2022

@ivana2612 aj by som vyplnila, ale kvôli tomuto to bohužiaľ neurobím: "Každému nástroju musíte priradiť inú hodnotu". Aky to ma vyznam, ked priradim hpdnotu s ktorou nesuhlasim?

michaelam2
20. jún 2022

@saraxyz je to preto, pretoze to mas zoradit od najdolezitejsie po najmenej dolezite…takze tam nemozes mat rovnake hodnoty

elizabet173
20. jún 2022

@ivana2612 máš to veľmi zle zostavené

sparrows
20. jún 2022

Vyplnené

melanta
20. jún 2022

@michaelam2 áno, ale musíš každej dať nejaký bod. Napríklad hneď v prvej otázke by som dala bod len jednej položke, ostatných 6 vôbec neriešim a nesledujem, vôbec. Ale aj tak im musím dať body od 2 do 7. Tým pádom je výsledok úplne nerelevantný, pretože musím dať body aj väčšine vecí, ktorým by som bod nedala žiadny. Čiže z môjho pohľadu výsledok nemá dobrú vypovedaciu hodnotu. A dovolím si odhadnúť, že práve preto autorka nemá dosť vyplnených dotazníkov, pretože proste to mnohých odradí.

melanta
20. jún 2022

@ivana2612 veľmi zle položený dotazník, neverila by som vôbec relevantnosti výstupných údajov. Dokedy potrebuješ mať zozbierané údaje, je možné zrealizovať ešte nový dotazník? Ak áno, išla by som touto cestou a poradila sa s niekým, kto sa vyzná v problematike tvorby dotazníkov.

saraxyz
20. jún 2022

@michaelam2 mozno pri inych otazkach by som vedela zoradiť. V tomto prípade bohužiaľ nie. Preto dotaznik nevyplnim

ivana2612
autor
20. jún 2022

@saraxyz rozumiem, no dotazník som musela postaviť tak, aby mi ukázal výsledok, kde približne stojí z hľadiska dôležitosti príbeh u ľudí ... každopádne ďakujem za spätnú väzbu, aaj to si vážim 🙂

ivana2612
autor
20. jún 2022

@melanta tento typ hodnotiacej škály mi ukáže najlepší výsledok, kde zhruba stojí príbeh u ľudí, odporúčala mi ho školiteľka práce, takže som sa držala jej pokynov :( mrzí ma, že s tým majú ľudia problém, ale zmeniť sa už nedá

ivana2612
autor
20. jún 2022

@sparrows ďakujem krásne 🙂

suzitok
20. jún 2022

Mam podobný problém, ako sa píše vyššie....rada by som vyplnila, ale nebudem vypĺňať nieco len preto, ze to tam musi byt

21anjelik19
20. jún 2022

@ivana2612 ja by som.namiesto odpovedí Neviem , dala odpoved Možno alebo pridala tuto odpoved .... inak máš vyplnene

ivana2612
autor
20. jún 2022

@21anjelik19 ďakujem krásne za vyplnenie aj spätnú väzbu 🙂

22betka11
20. jún 2022

@ivana2612 vobec nepocuvaj, co ti tu pisu, je to uplne bezna otazka v dotaznikoch s ordinalnou skalou na zistenie preferencii spotrebitela, na vyhodnotenie mozes pouzit chikvadrat test, kolmogorov smirnov, rovnako aj graficky pekne uvidis, kde sa ti pribeh zobrazi vo vysledkoch, tvoja skolitelka vie isto viac, ako tuna poniektori...rovnako keby firma chcela uviest na trh napoj, tak si moze dat spravit marketinktovy prieskum, kde zistuje preferencie, ci maju radi ludia syteny, jemne syteny, neperlivy... a nestaviam sa k tomu, ze jeziiiis, a preco je tam neperlivy, ja neperlivy nepijem, a preto ti to nevyplnim, lebo to neviem zoradit od 1 po 3, no ked nepoznas svoje prefrencie, tak to nevyplnaj...a keby sa niekomu zdalo, ze su tam niektore otazky podobne, tak je to prave kvoli tomu, aby sa potom z dotaznika vyhodili ludia, ktori na zaciatku oznacili, ze najdolezitejsia je pre nich reklama a v kontrolnej otazke daju, ze je to najmenej dolezite, taky respondent zkresluje vysledky a z prieskumu je vyhodeny...dotaznik som uz minule vyplnila, lebo si to sem pridavala davnejsie a kedze je to aj tema mojmu srdcu blizka, nebol problem, kto chce, si cestu najde, ostatni nech frflu a rozplyvaju sa nad tym, ze nevedia zoradit od 1 po 7

ivana2612
autor
20. jún 2022

@22betka11 Ďakujem za povzbudivé slová aj za vyplnenie <3 oboje mi teraz veľmi pomôže

moonlight1210
21. jún 2022

@22betka11 podobne otazky v dalsom kole mi nevadia. ze su kontrolne, to mi je jasne. Aj ked je to trochu unavne. Ale ak mam konzistentny nazor, tak je to jedno. Nebudu tam vykyvy.

A ano, z dotaznika by som vypadla, lebo su tam veci, kde mam nazor na 2 body, ktore maju u mna vysoku prioritu pri rozhodovani (a potom este ine veci, ale tie v dotazniku nie su) a na zvysok mam nazor, ze je to nepotrebne riesit pri vybere a rozhodovani, dostali by zhodne 0 bodov. Takze nie, ze nepoznam svoj nazor. Poznam ho, ale dotaznik ma nuti mat nazor iny.
Alebo ho teda nevyplnat. Lebo mi nedovoluje, aby som mala svoj nazor.

Takze, ak chcem dotaznik dokoncit, som nutena si bud nazor rychlo vyrobit a ohodnotit ho (aby som vyrobila autorke to vytuzene poradie o 1 po 7 pri stanovenych otazkach), alebo proste rozhadzat zvysne body random.
Nehovoriac, ze davat niecomu hodnotu 5 zo 7 (takze celkom este vysoku prioritu), co ma u mna zhodne hodnotu 0 s dalsimi polozkami, mi pride zavadzajuce.

Prvy pripad uz v dalsom kole zacne byt vysoko otravny (stat si za umelo narychlo vyrobenym nazorom, aj ked da sa to) a druhy logicky iba nahodne bude korespondovat s mojim prvym random rozhadzanim bodov (kedze je to povinne dat nejaky bod kazdemu riadku) a skor nebude korespondovat. Takze by ma aj tak vyradili.
Preto uz minule som tento dotaznik nedokoncila.

To, ze si narychlo vynutene vytvorim nejaky iny nazor, nema potom pre zadavatela dotaznika ziadnu hodnotu, lebo ho vzapati pustim z hlavy a nadalej je dana vec pre mna nepodstatna (aj ked v mojom dotazniku si moze viest na peknom tretom mieste v poradi dolezitosti).

Ak zadavatelku takyto spotrebitelia nezaujimaju (co na viacero nou skumanych poloziek maju nazor, ze nemaju ziaden vplyv na ich vyber tovaru a nakupovanie, teda su nulove), tak hlada iba specificku vzorku spotrebitelov.

Ale kedze tu najskor pojde o dotaznik k nejakej VS praci, tak je to samozrejme jedno, aku vzorku vyhodnocuje a co povedia vysledky, lebo neskuma vztah k realnemu trhu a ziaden zakaznik na jeho zaklade sa nebude snazit nastavit prezentaciu svojej firmy a vyrobkov. Pojde skor o akademicku debatu pri obhajobe.
Autorka teraz potrebuje vysledky hlavne od dostatocneho poctu respondentov.

ivana2612
autor
21. jún 2022

@moonlight1210 o tom tie dotazníky sú, že človek si musí nájsť ľudí, ktorým je tá téma aspoň trochu blízka a vedia svoj názor zdieľať prostredníctvom otázok, ktoré boli vybrané, určite som nechcela vytvoriť dojem, že mi musíte dotazník vyplniť, iba som potrebovala o pár respondentov viac, inak by som pri obhajobe musela vysvetľovať prečo ich nemám dosť a bol by to problém 🙂 ja sama som iným študentom vyplnila xy dotazníkov a áno boli medzi nimi aj také, ktoré som sa rozhodla nakoniec nevyplniť, pretože som tam svoj názor nevedela nijak vtesnať ... ale napriek debate, ktorá sa tu rozpútala sa mi pridalo veľa odpovedí, takže nakoniec sú spokojné všetky strany 🙂

moonlight1210
21. jún 2022

@ivana2612 mne je jasne, ze ide o pracu pre skolu a v podstate je jedno, ci su vysledky nejak relevantne k aktualnej trhovej situacii, alebo nie, hlavne, ze nejake su.

Odpoved nebola tebe, ale betke.

simonkab77
16. jún 2024

Dobrý deň poprosila by som Vás o vyplnenie dotazníka do školy, je to určené len pre študentov, ale keďže mam málo času tak si môžete info ako je napr ( stupeň štúdia vymyslieť). Prikladám sem link. Ďakujem za ochotu a čas

https://www.survio.com/survey/d/M7X1S9C9V4S9S1B2Q

akje
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nsplv
16. júl 2024

Chcela by som poprosiť dámy, žijúce na Slovensku vo veku 18 rokov a viac, trpiace inkontinenciou moču o vyplnenie dotazníku k mojej diplomovej práci s témou Vplyv močovej inkontinencie na kvalitu života žien.

Veľmi pekne ďakujem za vašu ochotu i čas😊

https://forms.gle/tcwgDnN4tmfDcLHc8