Maminky máte niektorá skusenost s dobrou pozickou?potrebovala by som 500 euro...neviem skade ju vziat aby sme vela nepreplatili a aby sme mesacne neplatili vela.ma niektora z vas skusenosti?
@sisaha a ako mam o to poziadat?kolko mi budu mesacne strhat s uctu?
@kikusa2111 toto povolene precerpanie by si mala mat na ucte. Ak nemas, zajdi do banky a poziadaj o to. Povolene precerpanie znamena, ze si splatky upravujes sama. t.zn. ak mas mesacny prijem 500 eur a 500 eur ti daju aj ako povolene precerpanie a ty ho kompletne vycerpas, tak dalsi mesiac ked dostanes vyplatu, tak sa ti ten dlh kompletne vyrovna. ale kedze ti tam nepribudnu dalsie peniaze, ale naopak, potrebujes z niecoho zit a postupne minas, tak na konci mesiaca zaplatis uroky z toho, co si vlastne vycerpala. Neviem ci pisem zrozumitelne, ak nie, kludne sa este opytaj. Ak mas napr. ucet spolocny s muzom a mate nejake peniaze naviac, mozete to postupne splacat, napr. kazdy mesiac 100 eur. Tym padom platis kazdy mesiac uroky uz potom zo zostatku uveru. ked to teraz po sebe citam, neviem ci je to zrozumitelne... 😒
@sisaha pochpila som len neviem ci mi to povolia ak mam mesacny prijem na ucte len rodicovksky cize 210 euro.
@kikusa2111 tak nech poziada manzel, tebe asi nedaju
manzela nemam som rozvedena a mam len priatela s ktorym zijeme 2 roky spolu...nechcem ho zatahovat do nasich starosti hoci hradi takmer celu domocnost...ide o to ze nam robia krov a vsetko platia moji rodicia nakolko u nich zijeme..neako to uz nevladzu platit a chcela som aj ja pomoct.
@sisaha hm, kontokorent je najjednoduchsi, ALE je velmi drahy pokial ho raz mesacne nedorovnas. A kedze chces 500E a na ucet ti chodi len 210, tak to nie je velmi rozumne. Len taka mala otazocka. Ako chces uver splacat, ked nechces do toho zatahovat partnera a prijem mas len rodicovsky? Nie som ironicka, len rozmyslam. Lebo lahko sa clovek dostane do financnej vyvrtky.
@kikusa2111 ale potom nemas na vyber. Jednak si pre banku iba s rodicovskym prispevkom rizikova a ak nechces do toho zatahovat partnera, tak neviem ako by si to riesila.
@viera27 ano, kontokorent je mozno drahsi, ale nemusi platit poplatok za poskytnutie uveru, nemusi platit vedenie uveroveho uctu, cize z hladiska tej sumy to nie je az take drahe.Ak by sme brali,ze je tam 19% urok p.a., tak mesacna splatka je cca 8 eur, a to sa myslim da..(ak teda dobre pocitam).
@sisaha ano, mas pravdu. Mesacne je to cca 19 percent, ale nasledne vlastne platis este "uroky z urokov", tak sa suma zvysuje + platis poplatok za zavedenie kontokorentu + platis mesacne poplatok za "vedenie" kontokorentu. Nie je to tragicke pri takej nizkej sume to preplatenie, ale naozaj je otazka dorovnat to na nulu kazdy mesiac. A v pripade autorky pri ucte s mesacnou sumou 210 a kontokorente 500 toto bohuzial nedosiahne 😒 . Kontokorent je najlepsi a najjednoduchsi a najlepsi, ale ked potrebujes peniaze na par dni, nie na mesiace.
uroky z urokov:
kazdy mesiac sa ti k pozicanej sume zapocita aj urok, takze sa suma zvysuje. V dalsom mesiaci tak platis uroky z uveru + urokov a tak dalej a tak dalej.
@viera27 je pravda, ze kontokorent na ucte mam, ale nevyuzivam a naposledy som ho vyuzila hadam pred 5 rokmi. Ale urcite som neplatila poplatok za vedenie kontokorentu. Iba som vo vypise videla kolko robia debetne uroky. Samozrejme, najvacsie nestastie je dostat sa do minus minusu, cize vycerpat nielen kontokorent ale aj to co mi uz pozicane nemam. A v pripade autorky by jej ani 500 eur nedali, resp. na 99% by jej nedali nic pokial nepracuje.
kontokorent v pripade takejto malej sumy ma vyznam ak by si to vzal na seba priatel a do 3-4 mesiacov to vyplatil cele.
@viera27 este mam prijem 120 vyzivne a popri tom brigadujem len mi to nechodi na ucet
Radím sa uskromnit a mesačne si odkladať aj ked minimum a potom odovzdaj rodičom, určite sa potešia aj málu.
Aj ked si myslím,že máš ozaj okliešteny rozpočet a nič moc z neho neušetríš a aj tak to zatiahne v konečnom dôsledku priateľ.
Na margo všetkých báb v podobnej situácii si neodpustím poznámku.Nemáte vyriešenú finančnú situáciu a hrniete sa do tehotenstva už s druhými chlapmi.
@kikusa2111 obrat sa na sirsiu rodinu, priatelov, nie na institucie. Povedz im ze ste v tiesni momentalne. Urcite treba mat vztahy s ludmi, nie s bankami. Banky vas len osklbu ...
daj si do googla žltý melon--vyhodí ti stránku kde si možeš požičat🙂))
@kikusa2111 tazko povedat, ktora je dobra. kazdeho totiz posudzuju inak v zavislosti od prijmu a od toho sa aj odvíja výska uroku. Ak ti mozem poradit, tak urcite sa neobracaj na nebankovky. A kedze ide iba o 500 euro, tak mozno by vam mohol postacovat kontokorent (povolene precerpanie uctu), ktore dnes banky tak radi kazdemu davaju.