Ahojte, idem skúsiť otvoriť takú zvláštnu tému..
Posledné dni premýšľam nad tým, že by som potrebovala reset - myslenia a všeobecne nastavenia samej seba.
Mám za sebou ťažšie obdobie, kde bolo aj množstvo svetlých chvíľ. Dlho (7 rokov) som žila v toxickom vzťahu, po 2 rokoch som si našla nový vzťah, ktorý trval cca 4 roky a vzišlo z toho milované dieťa, ale vzťah sa nám rozpadol.
Chcela by som sa opýtať či viete o niečom, čo pomohlo Vám alebo vašim blízkym pri zmene mindsetu.
Niečo iné ako meditácie a psychológ. Snažila som sa najst aj nové koníčky a priateľov, ale nerieši to moju situáciu. Čítam aj veľa kníh, ale stále som v akosi pomyselnom kruhu z ktorého neviem vykročiť.
@jaass Ten s otcom dieťaťa? Je mi to ľúto, ale bolo to jeho rozhodnutie, ktoré sa mi nepodarilo zvrátiť napriek snahe. To musia chcieť obe strany.
Možno to ťa tak ťaží…
@jaass Určite nejakým spôsobom áno. Ale mala som čas už spracovať túto situáciu. Cítim, že som s tým zmierená. Ale neviem sa akosi odraziť a fungovať inak. Neustále mi šrotuje hlava, neviem sa poriadne na nič sústrediť lebo stále musím riešiť kopec veci. Som aj unavená. Život je komplikovaný. Ale vďakabohu zdravie máme len dakedy mám dojem, že to mentálne ma opúšťa. Ťažko sa mi už komunikuje aj s ľuďmi, strata dôvery a neistoty sa pretavila aj medzi ľudí, ktori nie sú zainteresovaní a to len preto, že si stále niečo nosím a nabalujem v batôžku a potrebujem ho už niekde vysypať len neviem aký prostriedok na vypacenie tých praciek použiť lebo už sú zavarene. Potrebujem očistiť svoju myseľ.
Ak chceš napis mi správu 🙂
mne po extremnom rozchode a zosypaní viacerých vzťahov, aj s priateľmi, pomohla kombinácia vecí. odcestovala som a pracovala som dlhšiu dobu na dosť ďalekom mieste, kde bolo veľa pekných kúskov prírody, kde som sa mimo práce potĺkala a obdivovala krásu sveta.
Možno sa to tebe nedá, ale aj víkend alebo týžden na nejakom peknom a uplne novom mieste môže trošku nakopnuť reset hlavy.
Popritom
som sa začala učiť aktívne nový cudzí jazyk a samozrejme že tam bola fúra nových ľudí, tak som počúvala ako žijú, akí sú.
Do toho som začala sledovať na internete iné trendy v osobnom živote, psychickom zdraví a politike, takže to zmenilo dosť mnohé moje názory a štýly myslenia. Bolo to postupne, ale o pár rokov zrazu moja "mediálna diéta" bola absolútne odlišná od toho, čo na začiatku.
Po návrate na Slovensko som si našla novú prácu a skúšala som sem tam nejaké nové veci.
Jazykové kurzy, výlety, kurz kreslenia, atď.
Ale popritom všetkom som pravidelne robila - nie meditácie ale rôzne relaxačné a dychové cvičenia. niekedy sa mi zdalo že pomáhajú iba chvilkovo, ale neškodili,tak som neprestala. no a chodila som k psychologovi - nebolo to vždy lahké, musela som aj zmenit a hladat od znovu.
A zrazu z ničoho nič prešlo 10 rokov.........a ked sa pozerám aký som bola človek na začiatku... v niektorých veciach som sa ozaj radikálne zmenila, a moje myslenie tiež ❤️
ale bolo to kročik za kročikom ... prajem ti aby si našla tie správne kombinácie aj ty ❤️
Ľutuješ rozchod?