Potravinový škodca

gabriela93
11. apr 2016

Ahojte,v potravinovej skrini som nasla niekolko takych malych ako keby chrobakov.Podla obrazka som vygooglila,ze by mohlo ist o plochaca skladoveho,ktory napada potraviny.Ide ma s toho porazit,lebo robim vacsie nakupy,aby som mala zasoby doma,takze mam plnu skrinu a citala som,ze sa dokazu prehryzt aj cez obal.Mali ste to niekto,ako ste sa toho zbavili???

darina1952
11. apr 2016

@gabriela93 Ako sa toho zbaviť? Prezrieť všetky druhy potravín čo máš doma a všetko napadnuté vyhádzať - od múky, cukru, orechov, strukovín, až po čaje, aj tam sa zvyknú "nasáčkovať". Tieto chrobáky si nosíme z obchodu. Takže odporúčam kupovať tak akurát množstvá na rýchle spotrebovanie. Môžeš potravinové skrine preventívne keď budú prázdne prestriekať Biolitom na lezúci hmyz - existuje taký s klasickým rozprašovačom, ktorý pôsobí niekoľko dní. Keď sa ich zbavíš, tak potom priebežne kontroluj zásoby novo nakúpených potravín. A čo môžeš umiestni do zatváracej nádoby - hrach, fazuľu, šošovicu, cukor, krupicu... 🙂

sissy27
11. apr 2016

@gabriela93 no či už mole, chrobáčiky alebo čokoľvek - jediné, čo pomôže, je všetko vyhádzať - múka, cukor, ryža, cestoviny, čaje... proste všetko suché a sypké... nevieš, kde nakládli vajíčka a kedy sa to vyliahne...
ja napr. múku a podobné veci keď prinesiem z obchodu, tak dám na 24hod do mrazničky (uzatvorené v ziplock vrecku), vraj je to účinné proti prípadným zárodkom takejto hávede a teda je pravda, že odkedy to robím, tak som s ničím problém nemala... no a potom vždy presypem do uzatvárateľných nádob, nikdy nenechávam len tak v pôvodnom obale... a ani nerobím nejaké extra veľké zásoby, neviem, ako ďaleko máš do obchodu, ale ak to nie je nutné, tak 10kg z každej múky ozaj doma mať netreba...

gabriela93
autor
11. apr 2016

@darina1952 vsetko co som mala pootvarane som povyhadzovala,vsetko vyupratovala,ale aj tak som tam vzdy tak po jednom nasla,motali sa aj okolo sunaru,nastastie bol este zatvoreny v krabiciach.uz ma s toho ide porazit.

werci
11. apr 2016

Ja som vyhodila vsetko, co mohlo byt napadnute, nechala som len pohare a konzervy. Vyumyvala som policky, myslim, ze som nepouzila ziadny specialny prostriedok. Ale skrinku som nechala otvorenu a kontrolovala som ju este tak dva tri tyzdne, lebo chrobaci vyliezali postupne zo spar. Kym sa neprestali objavovat, tak som sa neodvazila skrinku opat zaplnit.

gabriela93
autor
11. apr 2016

@werci aj ja som vsetko pootvarane vyhodila,kopu veci.hnusim sa tej havede hnusnej.ja tiez furt pozeram do skrinky,ale zatial som ich nenasla,ale ide ma s toho porazit,,,

werci
12. apr 2016

@gabriela93 muku a podobne veci by som vyhodila aj nenacate, mozu tam byt tiez. A skrinku sleduj este nejaky cas.

gabriela93
autor
12. apr 2016

@werci to ma napadlo tiez,ze aj tam mozu byt.To su take male chrobaky,ze to ani dierky po nich by som nevidela.Ale co cestoviny?Mam ich tam vela,lebo vzdy som robila vacsie nakupy.

eleonorcha
12. apr 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

@gabriela93 ja som sa cudovala ale nasli sme ich aj v cestovinach cize vsetko co bolo v skrinke letelo do kosa

gabriela93
autor
12. apr 2016

@eleonorcha fuj boze to mi ani zo srandy nehovor.sa hnusim takej vseliakej havede.

eleonorcha
12. apr 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

@gabriela93 ja tiez mi az do placu bolo ked som to vyhadzovala tolku paseku narobili

meluela
12. apr 2016

@gabriela93 kde zvyknes nakupovat? neznasam tieto havede, minuly rok som takto bojovala s molami donesenymi z obchodu :/ strasne vela zasob som musela vyhodit, teraz sa uz bojim mat doma aj viac nez 2kg ryze ... naliezli aj do veci ktore boli zavrete v krabiciach alebo svorkami 😖

gabriela93
autor
12. apr 2016

@meluela no my vzdy robime vacsie nakupy v tescu v KE,lebo u nas na dedine je obchod o nicom.A hej oni sa prekusu aj cez obali,som nervozna s toho,lebo som tam mala aj 4 krabice sunaru pre maleho.stvory hnusne