Potemnik skladový - múčny

jonka23
30. jan 2021

Ahojte som zúfalá našla som si v byte malé chrobaciky...sú snáď vsade!!! Pravdepodobne som si to doniesla z obchodu s krupičnou kašou!!! Má s tým niekto skúsenosti ako sa tej pliagy efektívne zbaviť??prosim poraďte.. veľmi pekne ďakujem!

riamia91
30. jan 2021

@jonka23 všetko, ale že všetko, čo nemáte v dóze dobre uzatvárateľnej vyhodiť... múky, cestoviny, čaje, kokos, mak, krupicu, granko, strukoviny, atď!.
Ja som mala v minulom roku... v septembri som vyhodila len tú konkrétnu vec, všetko vyumývala octom. V októbri šlo všetko okrem čajov. Nakúpila som dózy s klipom a tam mám pekne všetko, samozrejme nové potraviny. Tiež som vyumývala všetko octom. A tie svine sa nasťahovali do čajov! Takže v decembri išli všetky čaje bez pardónu, už som ani neskúmala. Jedno šťastie, že ostatok bol v dózach. Vraj vyhynú do 2 týždňov, keď sa nemajú, kam "zahryznúť". Existujú na to aj pasce, v drogérii.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meluela
30. jan 2021

@jonka23 to su riadne svine, prekusnu aj zalaminovanu foliu :-/ drzim palce. Ja som mala invaziu koncom leta a teraz zasa nachadzam obcas a zistila som ze aj v cajoch su.

tykat
30. jan 2021

@jonka23 presne ako pisu baby...vsetko vyhodit co nebolo v klik-klak dozach, alebo v takych s podtlakovym vrchnakom. Ja mam vsetko.takto ulozene a 2x som ich nasla v ovsenych vlockach. Ale ostali len tam, v tom vzduchotesnom obale. Ak nemaju nadoby utesneny vrchnak tak prejdu aj popod neho.
A odkedy mam takto potraviny uzatvorene tak som ich nikde inde okrem ovsenych vlociek nenasla.

jonka23
autor
30. jan 2021

@tykat dakujem za rady...je to teda riadna pliaga!!!
Ja ich mám len pár ..ale v každej skrinke bol aspon 1 max tri... no pri lište ktorá mi nedávno odpadla som skoro odpadla...normalne v prachu tam boli larvy...hneď som to vystriekala a vyumyvala...

tykat
30. jan 2021

@jonka23 tie larvy su aj v potravinach, v roznom.stadiu, len ich nevidno...fakt vyhod vsetko...a co nevyhodis (neotvorene) daj osobitne do doz a sleduj.

jonka23
autor
31. jan 2021

@tykat ideme zajtra večer na cca 2 týždne preč z bytu... myslis , že stačí keď dám teda tie nové neotvorene veci do veľkej plastovej na hračky... či aj tam vojdú!?? Pripájam foto mojej nočnej mory...😪😪

jonka23
autor
31. jan 2021

@tykat do kelu mám doma asi 20 balíkov špagiet z it od švagrinej...Nerada by som ich vyhodila vyzerajú ešte nedotknuté. V tej skrinke s cestovinami nebol ani jeden chrobák!!! A mám aj tri neotvorene konfkex a musly...nové...mám ich tiež zabezpečiť!?? Ideme totiž na cca 2 týždne preč... bojím sa čo má tu počká keď pridem!!nestaci keď dať všetko neotvorene do veľkej plastovej dozy od hračiek!?
Dnes už od rana chodim po kuchyni ako šibnuta a na kazdu bodku pozerám čo to je!!😪😪
Nemám ani toľko doz Doma a nemám ich ani kde kúpiť keďže sú všetky obchod zatvorene...
Je to strašná situácia ... mám doma dve malé deti...tak chodim a cistim ako postihnutá!!!!
Ďakujem Vám pekne za všetky vaše rady!!!

tykat
31. jan 2021

@jonka23 ...tak ono zase tie chrobaciky nie su jedovaté, ani nehryzú čiže nie su nebezpečné len znehodnotia potraviny. Ja by som dala do dózy na hračky a možno na balkón. A uvidíš keď prídete.

tykat
31. jan 2021
jonka23
autor
31. jan 2021

@tykat dakujem ...som šťastná za kazdu radu...sim z toho zúfalá už sa mi o tých chrobakoch aj snívalo... dnes som varila pre deti a do všetkého som pozerala. Či tam niečo nie je... 😪😪až nechuť k jedlu mám... ešte raz obrovské dakujem🙏

marzii35
24. jún 2024

@jonka23 ahoj zbavila si sa ich?

jonka23
autor
28. jún 2024

@marzii35 áno... všetko som dezonfikovala... podávala do plastových obalov... a to zle napadnuté som všetko vyhodila..
U nás bolo dobre.. to, že sme na pár dni odišli... teda má 3 týždne... akedzebolo všetko zbalené nemali čo zrat a zmizli... ale posuekaka som svagrinu k nám 3x do týždňa vystrieľať... sanitolom aneviě ešte čím..