Posudzujete ľudí podľa oblečenia?

1. jún 2022

A celkoveho vyzoru?

vulka
1. jún 2022

No, hovorí sa, že na vytvorenie prvého dojmu stačí prvých pár sekúnd. A aj keď potom človek zistí všeličo iné, tak ten prvý dojem ostane.

bajka16
1. jún 2022

No veľa to vypovedá o človeku takže určite aj podľa výzoru ale potom aj podľa správania

h2
1. jún 2022

Nie

lindous
1. jún 2022

Možno to vyznie povrchne, ale áno oblečenie a výzor určite vplýva na to aký človek na mňa vytvorí prvý aj celkový dojem.. Nie však z hľadiska toho či je oblečený podľa najnovšej módy alebo v drahých značkách, taktiež nesúdim napr. podľa tetovaní alebo nerozdeľujem ľudí podľa krásy, ktorá je len subjektívnym názorom.. Avšak keď je niekto neupravený, zanedbaný, dotrhaný, špinavý, smradľavý, tak s ním nemám moc chuť komunikovať...

pininka1
1. jún 2022

Z prazdnej ale pekne misky sa este nikto nenajedol a tym sa riadim cely zivot. Vyzor vobec nie je dolezity, podststne je aky clovek je

pribinak
1. jún 2022

Nie.

ivangeline
1. jún 2022

Oblecenie ani nie. Skor celkovy dojem. Crty tvare. Drzanie tela. Hlas. Prve prihovorenie sa.. Nazor viem aj zmenit! :D

waggi
1. jún 2022

Vieš čo asi keď ide o celkový dojem tak patrí k tomu aj oblečenie, že neviem keď niekto príde nie veľmi voňavý a v špinavom tak to môže o niečo napovedať.

stanulienkat
1. jún 2022

Urcite to vela vypoveda o danom cloveku.

cacianka
1. jún 2022

Áno, posudzujem. Ale nie povrchne kvôli imidžu, ale či je čistý a upravený podľa okolností.

viestta
1. jún 2022

Stačí, že človek čistý a nezanedbany. Ináč jeho oblečenie neriešim. Ale niekedy sa aj pozastavím, či ten clovek ma zrkadlo a súdnosť.

vevesh
1. jún 2022

Nie, ja s tym nemam problem. Ale vacsina ludi sudi podla oblecenia, majetku resp. stavu bankoveho konta. Ovplyvnit to neovplyvnim, ale taketo posudzovanie ma vplyv na moje (ne) sympatie k danemu cloveku...

joesvk
1. jún 2022

Prvý dojem je otázka sekundy. Takže ho až tak neriešim. Ak mám možnosť sa s človekom rozprávať, potom si robím v hlave mienku o ňom.

larisalarisa
1. jún 2022

Nie

simsalabim
1. jún 2022

Je to pravda odveka, saty robia cloveka.... nieco na tejto ludovej mudrosti naozaj je. Ten prvy dojem je dolezity, vytvori sa rychlo, tazsie sa meni.

melanta
1. jún 2022

Áno, posudzujem ľudí, ak smrdia, sú špinaví, mastné vlasy, špinavé topánky (ak počasie dovoľuje mať čisté). A nemyslím teraz bezdomovcov. Myslím napríklad ženy, ktoré vidím chodiť s fakt mastnou hlavou, ľudí nepoužívajúcich antiperspirant či takých, ktorí sa nesmrchujú sa každý deň. Ale či má niekto topánky za 8 eur zo sekáču alebo za tisíc od Diora, to mi je jedno, to fakt neriešim.

namornicka
1. jún 2022

@vevesh podla mna oblecenie a majetok nema nic spolocne. Pre mna je clovek obleceny stylovo a pekne upraveny dokaz toho, ze mu na sebe zalezi, ze je originalny a to vlastne nieco prezradza o jeho vnutri. A to moze mat kludne veci zo sekaca, doma upravene pekne nalakovane nechty, slusivy uces. Pre mna oblecenie je sebavyjadrenie. Vidis ci je dotycny konzervativny, odvazny, tvorivy, skromny a podobne. Nieco to napovie ale urcite nie ci je to dobry alebo zly clovek.

namornicka
1. jún 2022

Vhodnde sa obliect a upravit je aj dokaz, ze ma clovek istu kulturu a vie odhadnut prilezitost. To je ako vediet komunikovat s roznymi ludmi pri roznych prilezitostiach, na roznych urovniach. Povrchny mi pride prave ten kto to ma na haku. Nie ten kto si da zalezat.

vevesh
1. jún 2022

@namornicka ale ano. Pamatam si casy na sk, ked bolo in mat teplakovu supravu adidas, nike a k tomu bud botasky alebo lodicky (to boli potom tzv. Teplakove kralovne). A kazdy, kto to nemal (lebo ludia to brali vtedy tak, ze nemas na to), bol podkategoria a vyvrhel spolocnosti😀. Dnes si urcita skupina ludi moze dovolit vystrelky v obleceni a berie sa to ako originalita ci prislusnost k nejakemu smeru, ale su krajiny, kde nie, takisto zivotne situacie, kde si to tiez nemozes dovolit a suvisi to aj s obsahom penazenky. Ale ludia sudia a sudit budu podla toho ...

acrobaleno
1. jún 2022

Áno, nehovorím, že musí byť od hlavy po päty v značkovom, ale človek musí byť čistý, musí mať čisté vlasy a čisté oblečenie. Nemôže smrdieť.

asia83
1. jún 2022

Dosť, hoci by sa nemalo, ale veľa to o človekovi povie.

elizabet173
1. jún 2022

podľa toho, kde sa s nimi stretnem. Ak je nevhodne oblečený človek v divadle, na plese, na oslave, tak to niečo o ňom vypovedá.

travelllerka
1. jún 2022

Veru stalo sa mi to, až potom som si uvedomila, ako posudzujeme podľa vyzoru. Išla som parkovať, vedľa veľkého drahého auta. Stal tam taky chlapík a fajčil cigaretu, vyzeral ako bezdomovec. Hneď som si vravela, že bože, ten ma tu bude akože navigovat a potom pýtať peniaze. Baby a to bol majiteľ toho auta :D on bol len tak do červena opaleny, potetovany, roztrhané rifle. Takže áno, clovek posudzuje aj keď si to nie vždy uvedomuje. Od vtedy sa snažím takýmto usudkom vyhýbať.

mistymay33
1. jún 2022

Ano, podľa mna kultúra obliekania vela napovie o človeku.
Je mi jedno či má človek značkové, drahé, alebo lacné oblečenie, na tom mi absolutne nezáleží a vobec ma neohuri ak niekto príde od hlavy po päty v značkovom. Ale hneď si urobím obraz o človeku, ktorý ma špinavé, smradlavé alebo nebodaj prepotené oblečenie, nie je upravený, myslím tým, čísté vlasy, bradu, nechty, zuby. či má vyčvachtané obité topanky. Ak je taký vo volnom čase, je mi to jedno, ale ak tam príde oblečený pri príležitosti napr. pracovného pohovoru, navštevy kultúrneho stánku, alebo na oslavu a podobne, tak to si ho hneď zaradím a bohužial u mna by tento človek neuspel na pracovnom pohovore.

melanta
1. jún 2022

@namornicka súhlasím, pekne, štýlovo sa dá obliecť aj zo sekáča za pár eur. Takže nemať peniaze je v tomto ozaj výhovorka.
@vevesh no dnes taká akože cool móda sú tenisky k šatám. Ako na zmrzku oka, ak sa to človeku páči, ale ak mi tak niekto príde na pohovor, tak zbystrím. V biznis dresscode sa celé roky nič nezmenilo, móde to nepodlieha a tenisky k biznis šatám mi režú oči. Asi ako tie lodičky k teplákom. 😀

kristinka92
1. jún 2022

Poviem pravdu že áno. Musí byt čisté a bez zápachu. Keby to je nejaka mamička že ma grcku na pleci a babo tak to samozrejme že nie. Potom aj výzor či je to primerane situácii- vyzývavé hlboke vystrihy, hole pupky v kostole napr…jednoducho sa to tam nehodi. A možno ked vidím že sú niektoré dohabané a nemajú súdnosť si dať minisuknu keď mám 150kg aby mi všetci videli do kuchyne, to je tiež pre mna strašný nevkus.

namornicka
1. jún 2022

@melanta tenisky k satam sa mi pacia u stredoskolacok, tym to sekne. Ale tam to konci.

namornicka
1. jún 2022

Ale baby uznajte, ze ked ste upravene a oblecene tak napr. na urade alebo u lekara sa k vam zdvorilejsie spravaju 😀 Nemalo by to tak byt, ale bohuzial. Ludia kastuju.

julka828
1. jún 2022

@namornicka nemyslim

amelie2017
1. jún 2022

Nebudem klamat, utvorim si o nom prvy dojem a potom zalezi ci mam moznost sa s nim rozpravat a potvrdi to alebo vyvrati. Lebo mozes mat na sebe oblek za 5000, ale ak si raz arogantny debil, tak v nom budes aj v obleku aj v 4 pasikoch adibas.
Ale skor ako posudzovat si poviem, fuuu, ty mas odvahu...sem tam mi je niekoho luto, ze si pravdepodobne nemoze dovolit kupit nieco novsie, obcas si poviem, ze au moje krize. Ale v podstate mi je uplne jedno, ako sa kto oblieka. Ja tiez nejdem podla mody, nekupujem si extra drahe oblecenie. Mam svoju komfortnu zonu a z nej nerada vychadzam. Vzdy bol pre mna zaklad byt cista, ale pri 2 malych detoch niekedy ani to nevychadza. Maly s refluxom, potom sadnem s dcerou do piesku alebo na travu a idem domov ako prasa.