Som uplne zufala, chovam u babky macku, sused ju postrelil, vcera sme volali policiu, babka pocula vreskot macky, pretoze jej akjurat dala jest. postrelili ju priamo na terase, mam spravu od veterinara. Policia bola privolana, len pri vchode po hodinovom meskani si nieco popisali, povedali, ze s tym nevedia nix spravit. Dnes idem podat trestne oznamenie, kupujem silny magnet idem hladat guľku, nakoľko veterinar sa vyjadril ze to bude malorážka, celu ju to preletelo. Neviem co s mackou, neviem kam ju dat, najradsej by som jej nasla novy domov, je to velmi dobra macicka. Az prosim pozbate niekoho poradte mi
Vám sused strieľa na vašu terasu a polícia nekoná?! 😡😡😡 Ani za ním neboli? Nič mu nepovedali? Čakajú, kým trafí niekoho z vás? Otrasné! 😠
http://zvieraciombudsman.sk/
https://www.majmesrdce.sk/
https://slobodazvierat.sk/
Ak je mačka riadne veterinárne ošetrená, skúste v okolí vyhladať útulok alebo občianske združenie, ktoré by sa o zviera postaralo.
A v neposlednom rade
https://www.lewik.org/term/1288/vseobecne-ohroz...
@ella_price prečo občianske združenie sa má starať o ich mačku?
@nika523 Vieš vôbec ako OZ so zameraním na zvieratá fungujú?
Skús sa pozrieť napríklad na také MačkySOS alebo Občianske združenie Mačky Humenné
Ak hrozí takéto nebezpečenstvo a máte suseda psychopata tak mačičku nepúšťať von a určite sa nevzdať dať trestné oznámenie a ísť za tým povedať že sa bojíte o svoj život keď niekto strieľa na váš pozemok, nedať sa odbiť policajti chcú mať pokoj tak povedia že nemôžu nič robiť ale je to trestný čin zviera už nie je vec
@ella_price stále nerozumiem že ako sa má postarať Oz o ich mačku majú ju dať ošetriť či prevziať od nich či riešiť políciu či akoeto myslíš....
@nika523 Autorka v príspevku píše "Neviem co s mackou, neviem kam ju dat, najradsej by som jej nasla novy domov"
Preto ten útulok alebo OZ.
Ďalej som tam uviedla zvieracieho ombudsmana, kde môže podať podnet na trestný čin aj spolu so zákonom o ohrozovaní na zdravý.
@ella_price tak mačičku treba zabezpečiť a nepúšťať ju von ak je taký problém, oztka nie sú nafukovacie a majú veľa mačiek a maciatok doma a u dobrovoľníkov a v docaskach je to ich mačička oni ju musia zabezpečiť aj keby ju oztko zobralo tak len by išla niekde do vnútra do docasky a to môžu spraviť aj oni že ju vezmú do domu a viem dobre ako oztka fungujú lebo spolupracujem s jedným docaskujem mačky a pod.
@nika523 Tak potom čo sa pýtaš také otázky?
Autorke som len navrhla, že keď nebude vedieť kam s mačkou, tak nech sa obráti na ľudí, ktorí sa tomu venujú, než ju niekde nechať len tak pobehovať (a určite aj nevykastrovanú). Sama mám dvoch adoptovaných kocúrov a tiež pomáham jednému OZ, takže ja neviem, kam tvoje plytké pripomienky stále smerujú.
@ella_price a ver mi že všetky oztka sú zaplnené mačkami a maciatkami záchrannými z ulice a ďalšie zachraňujú a častokrát nad svoje možnosti aj finančné a mačičky už niet kam dávať lebo docasky sú plné a opakujem toto je ich mačka oni sa majú o ňu postarať a zabezpečiť ju
@ella_price pýtala som sa lebo som nevedela ako to myslíš
@nika523 Ešte raz " Neviem co s mackou, neviem kam ju dat, najradsej by som jej nasla novy domov"
A myslím, že autorka je svojprávna, takže sa rozhodne podľa seba. Ja som jej len prezdielala stránky, kde sa zaoberajú ubližovaním/ohrozovaním zvierat a v prípade potreby dokážu pomôcť, alebo autorka nájsť odpoveď.
Btw. Jasné, že útulky a OZ sú plné a najmä cez toto obdobie, ale lepšie kontaktovať niekoho, kto by vedel mačke poskytnúť potrebný domov, ak to bude majiteľka vyžadovať.
@nika523 Sama som bola docaskarka, tato micka mi ostala, je riadne osetrena a kastrovana. Vnutri nechce byt, babka ju tak neudrzi.
@nika523 Čo teda navrhujete? Mam cakat kym ju streli do hlavy? Ja sa pytam ci nahodou niekto nevie co dalej, kedze policia nekona.
@ella_price Dakujem moc za zvieracieho ombudsmana, urcite im napisem. Az to nevyriesim, budem jej zial musiet najst iny domov, tazko sa mi jej vzdava, vypiplala som ju od maleho maciatka.
Ahoj, ako to dopadlo? Sused potrestany? Macicka je v poriadku? Dufam. :(
Az prosim poznate niekoho spolahliveho a laskaveho s nie psychopatom co striela na nas pozemok dajte prosim vediet. Ja nechapem co sme za narod, v dome byva 4 ročne male dieta.