Poštový šek na výplatu

petuska7792
30. jún 2022

Je možné zneužiť šek na výplatu? V skratke. Predala som byt, spravca ziadal kors.adresu, spravcovi som oznamila ze idem mimo svk adresa nie je, nastavil na korespondenciu mailom. Avsak vyuctovanie neprislo. Kontaktovala som ich. Vraj posielali vyuctovanie koncom mája na adresu. Mám doklad kde mam zmenenu adresu. Jedna sa o vyssi preplatok, novy majitel bytu tvrdi ze vraj nic na adresu neprislo (mal este isty cas moje meno na schranke). A spravca poslal sek na tu adresu. Na ucet mi preplatia az vtedy ked sa im sek vrati. A ked sa im nevrati? Kde sa stratil ked ho nikto nemá? Čo mám robiť.

viestta
30. jún 2022

@petuska7792 sek vyplatia len oprávnenej osobe. Adresátovi, manželke alebo držiteľovi splnomocnenia. Teraz už len čakať kým prejde ten mesiac, čo je poukážka platna a keď sa nevrátia peniaze správcovi riešiť s poštou.

zuzkaa1991
30. jún 2022

@petuska7792 meno priezvisko je vase na seku??
Ak ano nevyplatia na poste cudzej osobe len s rovnakym priezviskom a adresou
Takze ak aj poslali sek.bud poštárka hodila do schranky ,(ak je pôvodna ale ak.nemate na schranke ani meno tak by mala vratit sek späť na postu) uz si nepamätám ale viete. Si zavolat na svoju dorucovaciu postu a zistit ci maju sek na poste alebo ho vrátili spat.ako neznamy adresát)
Robila.som.na poste.kedysi

nikpa
30. jún 2022

@petuska7792 šek na výplatu sa vypláca na základe OP. Takže nový vlastník aj keby ten šek mal tak mu je absolútne na nič...