Ahojte, potrebujem poradit. Mame novu postarku a uz viac krat sa stalo, ze mi nedorucila list a v schranke nechala zlty listocek s poznamkou "nie je zvoncek".. na schranke je priezvisko mojho muza a aj moje, na zvonceku je len 1 priezvisko, muzove. preco vedela hodit listok do schranky "Mrkvička, Holúbková", ale na zvoncek "Mrkvička" uz zazvonit nevedela? 😀 Muz robi z domu, takze by pocul, keby zvonila. Nie som typ, co sa stazuje, ale toto mi uz lezie na nervy. Stazovali by ste sa na poste? Na zvoncekoch je vzdy len 1 priezvisko, musim sa spytat susedov, ci aj oni dostavaju listocky 😀
Nesla by som sa hned stazovat ako velka voda, ale ano na pobocke by som sa v tomto pripade zastavila a poprosila veducu aby pani postarka nenechavala zlte listocky. Kedze ste stale doma a napriek tomu zlte listocky nachadzate, s tym ze nikto nezvoni a ani sa nesnazi o dorucenie zasielky 🙂
Ahoj, tiez sa mi to stalo. Ked som teda isla na postu s tym listkom, tak mi to nedalo a postazovala som sa. Ovsem zbytocne, ze vraj malo ludi a brigadnici... im sa zrejme nechce, je to pre nich jednoduchsie. Nastasti nemavam casto takuto postu.
Na zvonceku je iné meno ako na liste nemá kde zazvonit
aj susedia maju muz a zena ine priezviska?
bud je neochotna, alebo jej ozaj nedochadza.. mozes skusit jej nechat vedla zvoncekov odkaz - 'pre dorucenie zasielky pani holubkovej, zvonte na zvoncek mrkvicka, dakujem'
ak je na liste "Holúbková" ako má vedieť, že má zvoniť u Mrkvičku? Na schránke síce je "Mrkvička, Holúbková" ale to neznamená automaticky pre všetkých cudzích okrem vás, že je to ten istý Mrkvička. Daj si na zvonček aj "Holúbková" a bude vedieť. A robila som na pošte, tak viem, rprečo to robia, jej je jednoduchšie zazvoniť a list odovzdať ako vypisovať žltý lístok a potom to na pošte ešte odpisovať do papierov, odovzdať a podobne. Vieš koľko krát zdrbú tie poštárky ľudia, ktorým zazvonia na zvonček, keď je tam iné meno.
nestazovala by som sa za takuto hlupost, mozno by som sa ju snazila vyčíhnuť a vtedy jej povedať, len vieš, budeš sa sťažovať a akurat nebudete doma, ked nabuduce pride
a na zvonceku preco nie je tiez Holubkova? mozno si nezapamatala meno mrkvicka a tvoje nevidi, tak nezazvonila, ano, nepatra preco, brigadnici, nema to kto robit
mne toto robila postarka dlhodobo a ja som sa veru aj stazovala, tiez mam home office na zvonceku je moje meno, zvoncek nam funguje, a stale som si nachaddzala len listky ze nezastihnuty ... raz isla ku mne svagrina a videla ako postarka vypisuje zlty listok a hadze mi ho do schranky tak jej hovori ze ale vsak pani..je doma akurat k nej idem ..zvonili ste?.. a ona ze ju to nezaujima a vhodila listok do schranky a odisla prec..tak som sa nastvala a isla som sa stazovat na postu, a pisala som to aj na email ako staznost..odvtedy sa to uz nestava..
@la_dolce_vita je jednoduchšie zásielku doručiť, ako oznámiť...
@11mirka22 tak potom nechapem, pretoze tiez som bola doma, cakala som na to, zvoncek oznaceny, ale nevadi, prezila som to 🙂
v bratislave uplne bezna prax a zlte listky niektori postari vypisuju uz na poste a len ich potom vzhadzuju. riesim to tak, ze si veci davam posielat do roboty, tam nam vsetko postarka nosi.
Na tvojom mieste hlavne napisem obe priezviska na zvoncek a uvidis, ak sa nebude dorucovat... tak potom sa stazuj,
Velakrat sa stane ze postarky uz idu s vypisanymi listkami a len to hadzu, to sa mi v byte stalo, aj som to na vlasnte oci vidiela, ona niekde zazvoni a o minutu uz ju vidim utekat k druhemu panelaku, cize prakticky sa jej ani nestihne clovek ozvat (ten nietko som bola ja). DOkonca som vybehla za nou, lebo postu mi bolo treba ale ona stihla 3 vchody vybavit v tych 3minutach co som ja dala slapky a vybehla von :DD Vtedy som sa stazovala. Ona ma pockat minimlane ci sa niekto ozve neozve, listok bol v schranke, cize urcite to mala nahadazne aj s postou susedou v schrankach este pred zvonenim, inak to prost enie je fyzicky mozne stihnut.
@walentina7 postarke mozes otvorit aj v pyzame, ja som uz aj v uteraku aj v zupane.. zvyknuty su.. ist eby som kvoli tomu neutekala na postu ze som nepatricne upravena :DD dnes som utekala k branicke v tricku od muky , vlasy strapate.. prezijeme to :D
tak si dopis meno na zvoncek .. kolko x sa stane ze vo vchode su ludia s rovnakym priezviskom-ona nieje povinna zistovat ci mrkvicka byva s holubkovou alebo nie ..
Ked ma denne xy listov na dorucenie, a teda rukami jej prejde xy mien.. myslis si, ze si pamata, ze ten tvoj “holubkova” vkladala do schranky “mrkvicka, holubkova”? Chapem, ze pre teba je to jasne, ale postarky to robia automaticky a nezamyslaju sa nad kazdym listom/menom.. 🙂
V tomto pripade sa naozaj nemas na co stazovat na poste, najjednoduchsie bude oznacit si zvoncek aj svojim menom 🙂
Ja by som sa nestazovala pretože na zvončeku je priezvisko Mrkvicka a Holubova tam nie je. Nerob problémy postarke, keď to je tvoja chyba ze nemáš na zvončeku Holubova.
Ak to volá brigádnicka,tak nie. My máme kameru pri schránke. Naštvala som sa,že som doma a mám žltý lístok. Pozriem kameru - tá len zastavila pri schranke,vypísala lístok a hodila. Zvončeku sa nechytila. Nakoľko to bola brigádnicka,nechala som to tak. Ty napíš svoje priezvisko na zvoncek.
Uplne najjednoduchsie a najrychlejsie je vymenit stitok na zvonceku za taky, kde budu obidve priezviska a mate po probleme. Obidve. Aj ty aj postarka.
V našej bytovke majú na zvončeku dve mená. Treba dopísať tvoje meno a bude i poštárka vedieť, že bývaš v tom byte.
Zruš si žlté lístky, daj si posielať mail a SMS, tak budeš vedieť ktorý deň ti nesie list
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/
na zvonček si vytlač aj svoje meno, muž môže potom na ňu striehnuť alebo ty cestou domov pôjdeš rovno na poštu po list a čo najviac vecí si daj posielať na mail
Požiadaj o opätovné doručenie, nebudeš predsa behať na poštu, keď nemusíš.