Dobry den ,vie mi niekto prosim poradit ?poslala som dnes balik prvou…ale postarka si poprosila 7 e s tym ,ze som nepovedala ,ze to chcem na postu a zadala rovno expres kurier …tak by ma zaujmalo ako to je …prvou triedou znamena ???a mala som ju upozornit na to ,ze to chcem na postu ??stalo sa mi to prvy krat …vzdy vsetky postarky chapali ze na postu …len ta nasa nikdy nicomu nechape :( dakujem
@ssimpsonka Ako je uvedené vyššie, služba balík 1. tr. neexistuje. Balík na poštu sa 1. tr. tiež poslať nedá. Jediná možnosť, aby to prišlo na 2. deň, je zaslať to expres kuriérom.
obyčajný balík ani na adresu ani na poštu sa nedá poslať 1. triedou a ide zvyčajne 3-4 pracovné dni, keď si chcela balík prvou triedou tak postupovala správne express kuriér
Prvou triedou znamená doručenie na druhý deň /aj keď to pošta nie vždy dodrží/ - to sa dá len pri listových zásielkach.
Povedala si 1.triedou a mala si balík, to sa dá poslať jedine expres kuriérom - presne tak ako to poštárka urobila.
Ak chceš balík na poštu musíš to mať napísané na podacom lístku - resp. ak robíš EPH tam si dáš možnosť na poštu a nič nemusíš hovoriť, poštárka to vidí.
Ak len prinesieš ku okienku, jasné, že musíš povedať - poštárka to nemá inak odkiaľ vedieť.
@ssimpsonka ak mal balík nad 2kg, automaticky ide ako balík a buď na poštu alebo kuriérom, ak ste povedali, že ho chcete poslať 1. triedou automaticky sa my ako poštárky pýtame, či naozaj chcete zvoliť kuriéra. Ak p. poštárka mala dlhý deň možno si to ulahčila a rovno poslala kuriérom teda prvou triedou.
@ssimpsonka postarka to podľa toho čo si jej povedala, pochopila dobre, nie je vina na jej strane. Keď povieš na balík 1.tr automaticky ide kuriérom. Keď nie si si istá službami, treba sa pýtať, ona nemohla vedieť, že ty chces na poštu a už tá cena keď sa ti nezdala si sa mala ozvať ako ste sa pochopili...
@iza98ll praveze mal 200 gram
@ssimpsonka tak si to mala poslat ako doporuceny list prvou triedou. Nie ako balik
Existuje aj Expres Kuriér na poštu za 5,50€ s doručením na druhý deň. Pravdou je, že ak nepoznáš všetky služby pošty, mohla si sa predtým opýtať a povedať svoje požiadavky..
200g si mohla poslať aj ako doporučený list 1.triedou. Otázka je, ako si to nazvala - ak si povedala 'balík', poslala ti to ako balík. Myslím však, že aj ona sa mohla opýtať, či chceš 200g obálku poslať naozaj ako balík a ponúknuť ti lacnejšiu alternatívu.
Na foto máš cenník pošty pre zásielku do 500g.
bohuzial, treba si nastudovat vzdy, VZDY, cennik posty a presne si pytat co chces. Lebo mala ta upozornit na cenu a ze balik prva trieda nie je, a ze 200g vec mas poslat doporucene ako listovu zasielku. Ono vela ludi ma za jedno list ,balik, zasielku... a rozdiely su tam v cenach dost vysoke pri nizkych hmotnostiach.
Teraz je to je jedno, islo to kurierom a zajtra im to pride.
@ssimpsonka Pochybila si Ty, nie poštárka. Aj keď, mohla sa opýtať, či to chceš naozaj tak poslať... Lebo 200g zásielka za 7 Eur, fúúú😨 To poštovné sa Ti riadne predražilo. Nabudúce už budeš vedieť, pozri si link nižšie a riaď sa podľa toho.
list 1.tr. do 500g - 1,80 Eur
doporučený list 1.tr. do 500g - 3,10 Eur
balík na poštu (do 2 dní - nedá sa určiť trieda) - 3,90 Eur
expres kuriér na poštu (na ďalší deň) - 5,50 Eur
expres kuriér na adresu (na ďalší deň) - 7 Eur
Tu máš link na webovú stránku SP (pošty) - cenník. Môžeš si tam presne "vyťukať" hmotnosť, akú zásielku chceš poslať (obyčajne, doporučene, kuriér atď), a vyhodí Ti to presnú sumu:
https://cennik.posta.sk/
Keď povieš, že chceš poslat balík prvou triedou, tak proste ti ho dá ako "expres kuriér".
Keď si ho chcela ba postu, mala si to povedať. Posielam dosť často veci poštou, takže skutočne poštárka postupovala, ako mala,podla toho ako si jej povedala
Možno ťa mohla upozorniť, to ano. Lebo fakt 200g zásielka veď to je ako list.
@ssimpsonka
doporučený list 1.tr. do 500g, doručenie nasledujúci deň - 2.70 €
balík na adresu do 500g do 2 dní 4.20 €
expres kurér na poštu, doručenie nasledujúci deň 5.00 €
expres kurér na adresu, doručenie nasledujúci deň 6.50 €
zásielku si treba vopred zapísať na stránke https://eposta.posta.sk a na pošte oznámiš číslo podacieho hárku, vtedy vytlačia naň samoleku
@ssimpsonka bohuzial, chyba na tvojej strane. Mala si to poslat ako doporuceny LIST prvou triedou. Ked si povedala, ze to chces ako balik, tak ti to dala kurierom...
@jaskolka ano o to ide vzdy mi to vsade dali ako list 🙂 preto ma to zmiatlo preco takto a toto s mi stalo prvy krat …
@ssimpsonka No, mohla si sa ozvať, ak Ťa to zmiatlo. Normálne sa opýtať a pani za priehradkou by Ti asi dala vysvetlenie. Však za takú mini zásielku zaplatiť 7 Eur😨, to si asi prerobila. Preštuduj si ten cenník (link), ktorý som Ti poslala vyššie a podľa toho sa riaď. Keď chceš poslať zásielku ako list, musíš povedať LIST, ak balík na poštu alebo na adresu, musíš to presne definovať, tak isto doporučene, obyčajne, 1.tr./2.tr., dobierka, poistiť atď.
@ssimpsonka balik prvou triedou neexistuje. Takze to poslala tak, ako si ty ziadala, kurierom a bude to na druhy den, ak chces na postu, treba to povedat.