Pošta - kuriér

12. dec 2024

Pekny den prajem, aj Vam dorucuje postovy kurier veci tak, ze zavola 2x v priebehu 2 minut a ked mu volate naspat o 10 minut, lebo prave vtedy ste nemali mobil v ruke, tak uz nie je ochotny prist a budete to mat niekde na poste? To je normalny postup toto? Nepouzivam postu, primarne ine kurierske sluzby, ale niektore stranky vyuzivaju postu a fakt som sa dnes vytocila. Rano smska bez casu, len info, ze pride dnes, od rana cakam ako blbec a zakon schvalnosti, riesila som nieco s dietatom, pozriem na mobil, volal pred 10 minutami. Tak volam spat a on uz nepride a este bol neprijemny, ze co si ja myslim, ze ma toho vela.

zuzuliatko18
12. dec 2024

Podla mna to je o cloveku, my mame teraz kuriera, ze ked rano vola a nie som doma, tak pride vecer, dokonca uz mi vec doniesol aj na druhy den. Ale predtym sme Mali vselijakych.

biba_18
12. dec 2024

spísať sťažnosť. a že ako riešenie si želáš doniesť na adresu znova. píš majla hneď teraz…

biba_18
12. dec 2024

alebo keď nie na adresu tak na najbližší poštapoint alebo do boxu…

mondolina
12. dec 2024

za 10 min. už môže byť od teba aj 5 km, to sa má vracať?
ja sa im ani nečudujem.

autor
12. dec 2024

@biba_18 volala som hned ako mi to povedal na kontaktne cislo posty, ze on mi to uz nedonesie, ja som sa slusne opytala, ci mi to teda nevie doniest neskor alebo zajtra a on po mne zjapal, ze on ma rozniest 100 balikov, ze co si o sebe myslim. Zajtra mi to ma dorucit, tak som zvedava, kedze musim ist do prace, tak nemozem cely den cakat na zazrak

biba_18
12. dec 2024

preto by pošta point bolo lepšie riešenie do budúcna…

autor
12. dec 2024

@mondolina roznasa veci v meste, tvrdil mi, ze 15 minut stal dole a nosil baliky do okolitych vchodov, az na to, ze ked som mu volala tak ani 15 minut od jeho volania neubehlo a uz bol prec, takze on stal pod blokom, cakal, ze na to pridem, potom zavolal a odisiel? Proste jeho verzia je uplny nezmysel. A nie, ked ma v meste par ulic, tak urcite sa nevzdialil 5km.

autor
12. dec 2024

@biba_18 ziaden posta point tu nie je, par metrov od bloku mam postu, ale on to chcel odniest na druhu stranu mesta, lebo len tam je posta na baliky

mondolina
12. dec 2024

nerozumiem čo píšeš,
sorry, ale keď si chcela dnes prebrať balík mala si zdvihnúť telefón.
vieš si predstaviť, že má takých klientov ako ty denne možno 10? že mu zavolajú že vráťte sa🙈
určite sa to nejako vyrieši.

januska12323
12. dec 2024

Mohol sa správať slušnejšie ale naozaj toho majú veľa, zišlo by sa pochopenie na obe strany.

januska12323
12. dec 2024

@mondolina presne, oni majú rozvrhnutú celú trasu aj s nachystanými balíkmi a niekto si zrazu zmyslí, že je dôležitý tak ostatní musia čakať kým ten jeho balík nájde lebo nie je nachystaný - zrovna u mňa situácia včera, pán nevedel ani čo je v balíku, spoločnosť, nič, radosť robiť kuriéra.

karamellka1
12. dec 2024

Stačí zavolať alebo napísať na zákaznícky servis a požiadať o opakované doručenie zásielky. Na druhý deň ti ju bude doručovať znova. Oni majú teraz toho veľa a keby sa mali vracať ku všetkým zákazníkom, tak sa aj zbláznia...

biba_18
12. dec 2024

@mondolina myslím že normálne by bolo že keď má k tebe niekto prísť že ti zavolá DOPREDU či si doma a nie až keď stojí pod bránou - zvlášť keď v sms nie je čas kedy príde…

biba_18
12. dec 2024

@mondolina
@januska12323
@karamellka1 a vidím dievčatá že ste nečítali pozorne - pán nie že nebol ochotný - čo sa dá pochopiť vzhľadom k tomu čo píšete - ale problém je inde - že to chcel nechať na pošte na druhom konci mesta!

bloger
12. dec 2024

Môžu byť nervoznejší majú toho pred sviatkami skutočne veľa.

earlgrey
12. dec 2024

Poštový kuriér? jasné čakám celý deň na balík...lebo v aplikácii mi ukazuje, že bude doručený, samozrejme oni sms neposielajú a ani nedajú vedieť orientačný čas...tak sedíš doma na zadku, aby si nezmeškala kuriéra...potom poobede okolo 15tej keď som pozrela do aplikácie, bolo napísané - adresát nezastihnutý, uložené na pošte...idem na poštu, vravím, že kurier mi nevolal, ale balík nechal na pošte...pozerá do systému..hľadá balík....balík tam u nich nie je...že asi to má kuriér 🤷‍♀️ dala číslo na kuriéra...volám mu, tak že on volal a nikto nezdvihal, neviem kde volal, keď som ani zmeškaný hovor nemala...že nechal balík na pošte, vravím, že na pošte nie je, teraz som tam bola...on, že je, že sám ho tam odniesol...ale že tam majú taký bordel, že sa ani nečuduje, že nevedia o balíkoch...idem znova na poštu, ešte vedúca, že už mi povedali, že tam nie je...že ho má kuriér a doručí mi ho zajtra...volám kuriérovi...tak nakoniec on išiel na poštu, vzal balík a dal mi ho...bol na pošte 🤣

autor
12. dec 2024

@earlgrey ano presne toto som uz zazila tiez, a preto sa mi nechce trepat s dietatom cez cele mesto po balik, ktory tam ani nebude

mondolina
12. dec 2024

@biba_18
ja čítam pozorne.
asi to tak majú v podmienkach. kuriér asi nemôže zato, že majú poštu na druhej strane mesta.

autor
12. dec 2024

a primarne som chcela len vediet, ci je toto normalne, ale vidim, ze cakat cely den pride ludom ok a ze potom ak clovek nezareaguje v danej sekunde ak vola, tak ma smolu, tak tiez. Mne to normalne nepride, tyzdenne mi chodi kopec balikov cez rozne kurierske spolocnosti a kazdy jeden vola, ze je blizko, ci som doma a ak ano, tak doruci, ak nedviham zavola o par hodin. Nikdy nie je problem. Ale uz budem vediet, ze posta to ma takto a ludom to pride ok.

biba_18
12. dec 2024

ja som spísala sťažnosť a doposlali mi to… ty si volala … je normálne žiadať služby za ktoré si zaplatila…

diewcatqoo
12. dec 2024

To mas este dobre, ked aspon zavola. Nas kurier z posty sa ani neozve. Len necha listok, ze si mam vyzdvihnut zasielku. Cely den som doma, cakam na balik a nic. A vecer idem vyniest smeti, kuknem schranku a listok tam 🙄

petamich
12. dec 2024

Zijem v BA - bez ohladu na dorucovaciu spolocnost ak nedvihnem telefon a zavolam o par minut, par hodin ani jeden kurier sa uz nevrati. Ma svoju trasu, ma svoje kvoty a nie nebude sa vracat 🙂 a teda neviem v akom idealnom svete by mi este volal o 4 hodiny opat, to akoze by tu trasu absolvoval 2x. Ked mu zavolam naspat vieme sa vzdy dohodnut, ze pride na dalsi den alebo balik necha na poste/v boxe. Predstav si, ze si napr. kadernicka, mas naplanovanych 10 klientov na cely den a polovica by chcela, ze pridu radsej inokedy v ten den, lebo rano nestihali, co by povedala ta kadernicka? Rovnako ta posle...to ze komunikoval arogantne, pripadne negativne v poriadku nie je, to ze sa odmietol vratit alebo ta nekontaktoval v dany den opat, je uplne v poriadku. To, ci jeho spolocnost posiela informaciu vopred alebo ci posiela slot alebo ci ma real time tracking, ten kurier absolutne nevie ovplyvnit.

autor
12. dec 2024

@petamich ja nemam ziaden problem s jeho naplanovanou trasou. Ale ak to ma takto perfektne vypocitane, nech mi pride smska, kurier pride 14:28. A ja nebudem cely den cakat ako blbec doma a o 14:28 ho mile rada pockam aj rovno pod branou. A kadernicka dava termin, o ktorom klient vie. To nie, ze pridte posadte sa a dnes vas vezmem. Velky rozdiel.

petamich
12. dec 2024

Evidendne nema zmysel s tebou diskutovat, prilis jednoducho si to predstavujes a opakujem, kurier nie je zodpovedny za to ci a akym sposobom jeho zamestnavatel informuje klienta o predpokladanom dni a case dorucenia 🙂 ocakavas uroven sluzby, ktoru ti ani jedna dorucovacia spolocnost nie je schopna poskytnut, aj tie najviac advanced posielaju hodinovy predpokladany slot, ktory nie vzdy dodrzia, este aj ten Tesco nakup ti nevie povedat presne a ma radovo menej objednavok denne ich kurier ako kurier dorucovacej sluzby.

minka80
12. dec 2024

Keby sa mal ku kazdemu vracat kedy si kto zmysli, nikdy neskonci.

gubcikova
12. dec 2024

Ja som rada za nášho SPS kuriéra. Aj keď na začiatku bol tak ,že čo balík to mi hodil do balíkova. Tam mali takú blbý otváraciu dobu od 12:30 do 14:30. Tak som potom volala na zákaznícku a sťažovala sa na neho. A bum zase balík v boxe, akurát bol dolu keď som išla aj manželom a už sme ne neho vybehli,že keď si platím kuriéra domov chcem ho domov a nie do boxu. Odvtedy nosí domov. Vždy zavolá čo som doma, ak nie som príde poobede. Alebo občas mu aj ja volám , keď niekam idem a viem že má balík, že kde je prídem pre neho.

minka80
12. dec 2024

Moja zobud sa, ako sa da presne na cas prist podla smsky? Podla trasy mu to hodi nejaky cas, ale ked zacne chodit po ludoch na kazdeho caka kym vyjde von. Niekomu to trva dlhsie niekto je hned vonku. Takze ten cas sa mu posuva.

lenkakravcova
12. dec 2024

Nám volá kuriér zvyčajne 30minut vopred. A tak je to myslím aj správne.
Akože raz jeden prišiel 10minut po tom, čo zavolal - a musel potom na nás čakať. Niesol dvere. Tie len tak nemohol niekde nechať 🤣🤣🤣😃 takže podľa mňa 30 minút volať vopred by mala byť ich psia povinnosť. Však to je jedno či zákazníkovi zavolá skôr - z neho neubudne.

autor
12. dec 2024

@lenkakravcova ano, suhlasim, mal by volat skor ako stoji pod branou, ale vidim, ze vacsine tento system pride ok

oslo1
12. dec 2024

Bud Rada, ze ti zavolal.
U Nas tak akurat sem tam z Amazon zavolaju.

Zbytok facne vedela/za/do modreho kosa(je na Papier).
Teraz som akurat objednala audocitacku aj s knihami a vecami okolo, cez £200 v krabici hodil Ku kosu.
Take, ze kedy pride, aspon den, som mohla snivat.
Takze Ty si Este dobre obisla.