Poškodené sako

ester_k
13. máj 2022

Ahojte poradíte mi prosím, kúpila som sako (použité nemalo štítky). Moja chyba, ani ma len nenapadlo, že môžno nie je vhodné to prať v práčke, keďže ja skoro všetko periem.🙄🤦 Moja otázka znie, vedela by mi krajčírka komplet celé futro v saku vymeniť? A čo by to cca stalo? Či sa to vôbec oplatí, alebo ho hodiť rovno do kosa. Jedna sa o blejzer pod zadok. Ďakujem za odpoveď 🙂

asia83
13. máj 2022

@ester_k Saká bežne periem v práčke, to sa nejakým zázrakom muselo niečo s ním stať. Áno, krajčírka vie vymeniť celé futro, no lacné to nebude.

ester_k
autor
13. máj 2022

@asia83 veď práve, že aj ja, preto som sa nad tým ani nepozastavila. Vrchný materiál je veľmi kvalitný, ale to vnútro som ostala v šoku čo som vytiahla, nie je miesto kde je celé.

asia83
13. máj 2022

@ester_k Nebolo to také aj predtým, iba ste si to nevšimli? Každopádne, dobrá krajčírka to spraví.

moonlight1210
13. máj 2022

@ester_k ak je vrch kvalitny a sako dobre sedi a dobre na tebe vyzera, tak radsej obetovat peniaze a dat dosit vnutro. Urcite ho vynosis a peniaze sa ti takto vratia.

Len novu latku na vnutro pred zanesenim krajcirke oprat a vyzehlit. Aby uz nemala tendenciu sa dalej zrazat po oprani.

A ak sa vnutro nezrazilo, len potrhalo, tak by sa dalo pouzit ako strihovy vzor po vyparani.

monillia
13. máj 2022

Ako krajčirka môžem povedať, že toto by som nerobila za nič. Nie je na to strih podľa zničenej podsivky sa to asi nedá, sako sa párať kvôli strihu nebude . Radšej ušiť dve nové saka ako toto opravovať

ester_k
autor
14. máj 2022

@monillia ďakujem pekne za odpoveď, tak asi najlepšie keď to vyhodím do koša.