Poškodená batožina pri ceste lietadlom - reklamácia

tatmamina
16. aug 2017

Máte niektorá skúsenosť s poškodenou batožinou pri ceste lietadlom???? Poškodili nám 2 kufre. Vie mi niekto poradiť, či je lepšie sa obrátiť na poisťovňu kde sme boli komerčne pripoistení, alebo na leteckú spoločnosť. Ďakujem za všetky rady.

lula313
16. aug 2017

Musíte mat spísaný reklamačný protokol na letisku a následne s tým treba ísť na poisťovňu.

tatmamina
autor
16. aug 2017

Potvrdenie z letiska mám, len neviem, čo bude rýchlejšie a bez väčších problémov, či poisťovňa, alebo letecká spoločnosť.

lula313
16. aug 2017

Závisí aka poisťovňa. My sme mali union a bolo to rýchlo a to sme cenu kufru nedoložili blockom, len cestným prehlasenim o jeho cene.

tatmamina
autor
16. aug 2017

Ja mám generali poisťovňa, a. s. - európska cestovná poisťovňa, ak sa môžem opýtať, mali ste ho veľmi poškodený??? lebo ja mám dieru - zničený celý jeden roh, čo ste potrebovali k doloženiu???

lula313
16. aug 2017

To je tiež v pohode poisťovňa. My sme mali odrazenú celu rúčku, čiže nebolo možné kufor za čo ťahať na kolieckach a aj pooskierane rohy..
len ten papier z letiska, cestné prehlásenie o cene(blocik, ak ho mate), fotky kufru a spíšete papiere na pobočke, to by malo byt všetko. Vyplatili nám skoro celu sumu a krátili ju možno o 10eur, nepamatam si už, či to bola spoluúčasť alebo amortizacia, ale kufor bol už starý, tak sme v konečnom dôsledku "zarobili"

tatmamina
autor
16. aug 2017

ja mam jeden nový kufor kupovaný začiatkom leta, len nemám bloček a druhý má tak 2 roky, tiež nemám bloček, takže som zvedavá, čo poriešim, ale veľmi pekne vám dakujem za rady,

lula313
16. aug 2017

Aj ja som zvedava, môžete dat potom vediet, ako ste dopadli, ale Generali je dobrá poisťovňa.. budem držať palce😉

tatmamina
autor
16. aug 2017

musia byť farebné fotky, alebo môžu byť aj vytlačené z PC čierno-biele???

lula313
16. aug 2017

Ja som tuším dávala farebne, ale môžte dat čiernobiele a napr. Mat tie kufre v kufri auta, ak by ich chceli vidiet..

juliet86
17. aug 2017

Ked cestujete do skanfinavskych krajin mala dom skrabnutie a odchadzala som s krasnym novym kufrom z letiska 😂😂😂

ninah1486
2. apr 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

nam takto znicili nove kufre z najkufry od znacky Aeronautica Militare, zurila som lebo to nie su zrovna lacke kufre a vyhovarali sa strasne, nechceli za ne dat peniaze

beahavala
5. apr 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja tiez nemam dobru skusenost, rozbili nam plastove kufre a nedali za ne ani cent