Prosím vás je možné poslať list a ako odosielateľa uviesť neplnoletú osobu? Chcem starým rodičom poslať list v mene vnúčaťa no neviem či mi to tak na pošte vezmú.
Pravdaže
Super ďakujem 🙂
odkial by na poste vedeli, ci je odosielatel plnolety? tam sa pise meno a adresa, nie rodne cislo 🙂
Pri obycajnej zasielke ani odosielatela neuvadzas, len pri doporucenej.
Na pošte pri podávaní listu nedávaš na kontrolu svoj OP, odosielateľ môže byť aj vymyslená osoba/adresa.
@reanda ja som na pošte posielala veci za celý život asi 3 krát dokopy, raz si pamätám že aj občiansky som dávala tak som sa radšej opýtala 🙂
Občiansky dávaš keď si vyberáš list, alebo keď niekomu posielaš peniaze. Anonymné prevody nemôžu byť.
@maranco Nie nie, ja ani nie som odosielateľ...nikdy nepýtali a posielala som z viacerých miest...jedine pýtali ak suma bola nad 1000€, vtedy ich systém ďalej nepustil a aj tak som nebola odosielateľ, ale predložila som svoj OP...ale bavíme sa o posielaní peňazí šekom...prvou triedou, čo prijímateľ ma do niekoľkých minút..
@tanyag ani neviem že pošta má takú službu posielanie peňazí prvou triedou šekom do niekoľkých minút.
Na stránke majú uvedené Poštový poukaz na účet https://www.posta.sk/sluzby/postovy-poukaz-na-ucet a ten odošlú "najneskôr druhý pracovný deň po dni podania (D+2)"
A ten občiansky je vysvetlený tu, predkladá sa ak je to ePoukaz a nie bežný šek.
https://e.dennikn.sk/269636/platia-na-poste-sek...
Nuž a ja stále vravím, že naše školstvo je na pizdu...presne kvôly takýmto veciam, praktickým veciam...učime sa kvadraticke rovnice a rovnice s dvoma-troma zname/nezname a hyperboly a neviem ake somarinky, co v zivote nevyuzijeme a tu bezna vec, prakticka ako je poslanie listu, poriadne vypisat odosielatela/prijimatela, co tam ma byt a co nema byt a ako sek/balik a tak vseobecny prehlad...to netreba lebo vsak moderna doba.....a potom pride mlada baba na postu a je v pizde zo vsetkeho...chapem, ze sa tieto veci aj menia, ale tak mohol by byt nejaky taky vseobecny prehlad...my sme kedysi mali prakticke vyucovanie, pestovatelske prace...pamatam si, ze sme varili, peikeli a aj seky nam vysvetlovala ucitelka...pan ucitel v dielni to bol doslova Panbozko a majster sveta....neviem, toto by trebalo, nejaky vseobecny prehlad do zivota...
@lubkavargova1 a toto sa teraz na školách neučí? tiež pamätám, že sme vypisovali šeky a rôzne druhy šekov, aj balíky, ako správne napísať adresy atď. už to nie je?
@tanyag teraz len tak filozoficky uvažujem v dobrej nalade, ani neutocim na pani autorku nic, len jednoducho viac do praktickych veci a cim starsie deturence a mladez tym viac im ozrejmovat veci, zavolat niekoho z posty alebo nejakeho advokata, pravnika na hodinu, majstrov....ale ani moja neter co ma 17 rokov nevie sek vypisovat lebo vsak IB a neviem co a ked zlyhava internet tak je hotova....
@lubkavargova1 Veď ja to napr. neberiem ako útok, len normálnu komunikáciu 😉 a hlavne vyjadrenie svojho názoru..no áno, dnešná doba je iná...
Jasne