ahojte, je tu niekto kto posiela listy casto do CR? musim tam nieco poslat na reklamaciu, a obyc. list stoji 1,50€ a doporuceny 4,90€, myslite ze mam risknut obycajne? po Slovensku mam dobru skusenost s posielanim obycajne ale do CR casto neposielam 🤔 ide o to ze ta vec co reklamujem, stala 15€ tak sa mi nechce za postu vycalovat dalsich 4,90€, vdaka za kazdu odpoved !
Ja som posielala pred Vianocami asi 5 malých balíčkov rodine so sušenými hubami do rôznych oblastí ČR. Pošta mi to všetko vzala ako list (malý rozmer a váha), šlo to obyčajne bez sprievodného dokladu a mali to doručené všetci v poriadku a aj celkom rýchlo, myslím, že do 3-4 pracovných dní. Na internetovej stránke pošty sa dá sledovať aj pohyb zásielky podľa jej čísla, od podania až po doručenie, len neviem, či to ide aj pri obyčajnom liste.
@cdcd praveze obycajny nie je dohladatelny cislom, cislo ma len doporuceny … no neviem ale kazdopadne obom dakujem za odpovede 🙂
Ak ide o reklamaciu, asi by som chcela doklad o odoslani, co pri obycajnom liste nedostanes.