Ahojte chcem si dat poslat zn. Veci z usa,ktore mi posle kamoska ktora tam žije. Mate skusenosti z balikmi ci je lepsie poslat cez usps alebo poliakov.Zaujima ma ci je pravda ze cez poliakov sa zasielky neotvaraju takze sa ani neplati clo. Prosim o skusenosti a rady. Dakujem
Prosim ta a davas balik poistit ? Ak ano na aku cenu . Pises ze je to gift ? Na ich stranke www doma... mi prepocita stale inu cenu naposledy za balik 15 kg nejakych 149$ loďou.
http://www.polonezparcelservice.com/en/calculator mas s cennikom. Poistuju automaticky za nejakych $12-$15 cely balik. potom sa pocita na pounds asi $2 za kazdy plus nejaky $10 poplatok, ale kazdopadne je lacnejsie ako cez postu. asi sa pise gift, ked sa vobec pise, obycajne kazu len mena, adresu, a telefonne cisla odosielatela a prijemcu. tu je druha firma http://polamerusa.com/NMGPages/Biura.aspx
@ivana531 pouzivam Polonez agency na baliky. Maju vela miest po usa odkial sa daju poslat cez nich baliky, pozri na ich stranke http://www.polonezparcelservice.com/en/locations
Super,dufam ze su aj v NJ lebo odtiaľ sa bude podavat balik. Rano na to mrknem. Dakujem 🙂)
Ja som si dala poslat veci z Victoria Secret v USA a clo som dodatocne potom musela zaplatit
@ivana531 ano aj v NJ maju vela miest odkial sa da poslat. Balik povedz treba napchat, nie aby mal 20 cm volneho hore, musi prelozit do mensiej krabice, proste aby v krabici nebol volny priestor. Ludia to posielaju aj v platiskych boxoch alebov novej plasticke kanve ako na odpad, hociako sa da. @oladuna poslala som ja, rodina a kamarati xxx balikov, ani raz som nepocula aby niekto platiall clo, alebo balik sa stratil ,,, poliaci nakladaju na lode, potom kaminom vozia do Pl, odtial dodavkov na Sk, ziadne clo, hranice to obchadza. 🙂 preto si u nich mozes vytvorit konto a ked objednavas nieco z usa stranky,amazon, tak to poslu k nim, oni ti to preposlu cez nich na sk bez cla ale oplati sa vacsie mnozstvo lebo je tam za to nejaky poplatok.
Ja som zila dlho v usa a vzdy som posielala klasicky cez usps a najdlhsie trvalo 10 pracovnych dni kym bol doma na svk, najrychlejsie prisiel v piatok a posielala som v pondelok na obed. Zvycajne to boli vacsie krabice - large size, postovne vyslo medzi 120 a 170 usd, podla vahy veci vnutri (iba oblecenie alebo aj sklenene dozy 🙂 Bez pripoistenia, v postovnom je zakladne poistenie. Dolezite je uviest, ze je to "GIFT" a zoznam veci zdoraznit, ze ide o stare a nosene veci, cize worn underwear, old purses, worn women pants ... etc. Pozor aby nebola pouzita krabica s logom napr. Amazon, lebo to nasi colnici poznaju 🙂 Cez poliakov som neposielala nikdy, vraj to velmi dlho trva. Oplati sa skor pri velmi velkych zasielkach - cely kontajner. Nikto ti nemoze zarucit ze clo platit nebudes, pri cca 30 ks balikov, ktore som posielala v priebehu 7 rokkv, bolo 15 zadrzanych na colnici, kde som musela zdovodnovat, kto posiela balik, komu, preco a co tam je a za kolko. Clo som neplatila, naozaj islo o nosene veci (ak tam budu nove, pozor na cenovky).
Tiež som posielala sestre a sestra mne cez poliakov. Bez problémov a čakacie lehoty nás netrápili. 😀
Cca raz do roka urobim vacsi nakup v USA, ktory mi preposle znama cez poliakov. Robim to uz asi 5 rokov a nikdy som neplatila clo.. Ale vzdy tam bolo napisane gift alebo used clothes. Delivery trvala vzdy 6-8 tyzdnov, ale skor tych 8. Treba im vzdy dat aj mobil adresata, velakrat sa mi stalo, ze ho nemali a teda som ich necakala doma, balik mi potom doniesli o 1-2 tyzdne neskor.
Prvy krat som posielala balik cez poliakov v 2006 v linden a bolo to perfektne 1$ za 1 kg ziadne poplatky. V 2008 uz bol poplatok za cely balik 10 alebo 15$ plus 1$ za kilo 🙂 . Isiel lodou cca 2 mesiace . Teraz mi posielala kamoska z usa balik na svk - trojkolku 4v1 cez poliakov a so vsetkym nas to vyslo 26 eur . Co si myslim je fajn. Isla tiez zhruba 2 m
Dakujem Vam za info pomohli a poradili ste mi 🙂
ano, zijem dlho v usa, baliky posielam aj vsetci slovaci naokolo cez poliakov, ani raz neprisiel balik na sk otvoreny alebo sa platilo clo. servis je z dveri do dveri, poliaci su slusni, volaju den voprd ked maju prist doniest. vopred daju vedet kedy asi dojde balik, daju aj tel. cislo kde sa da informovat kde balik je.