Pôrod na sukromnej klinike v BA okrem Kocha

st_277
10. jan 2021

Ahojte, vedeli by ste mi prosím odporučit, nejakú súkromnú kliniku na pôrod v BA okrem Kocha ?
Prípadne aj štátnu nemocnicu, v ktorej majú dosť nadštandardných izieb a zaručene sa mi nestane, že zostanem na izbe s viacerými ženami so spoločnou hnilou kúpelňou. Viem, že na týchto lepších izbách má povolené prespať aj partner, len väčšinou sú obsadené ženami, ktoré rodia cisárskym a sú objednané na sekciu na konkrétny dátum.

loginexistuje
10. jan 2021

@st_277 ina nie je

deedol
10. jan 2021

pokial viem, v BA je iba koch (rodila som tam v 2018). baby chodia este do hainburgu a do ceska, ale v momentalnej situacii asi tazko.
nadstandardov je malo vo vsetkych troch BA nemocniciach, takze sa neda spoliehat, ze sa ti ujde. mozno ano, mozno nie.

elizabet173
10. jan 2021

@st_277 obavam sa, ze v sucasnej situacii ti to nezaruci asi nikto

petulik1991
10. jan 2021

@st_277 tak v štátnej ale zabudni na ľudský prístup a starostlivosť na oddelení 600nedelia ako majú v Kochu. Ja som v Kochu rodila 2x a aj ked vždy skončil pôrod akutnou sekciou, prístup a ta starostlivost je nezabudnuteľná 🙂 ja ti Koch odporúčam. Prečo hľadáš inú kliniku? Tuším v BA a blízkom okolí ani ina nie je, čo sa týka Slovenska

queen_mary
10. jan 2021

@petulik1991 je to skusenost od skusenosti. Ja som rodila v ruzinove, lebo ma rodil moj gynekolog, kamoska v kochu, lebo ju rodila dr. Sebikova. Prerevali sme to obidve, obidve sme mali hroznu skusenost.

queen_mary
10. jan 2021

@st_277 jedina dobra v blizkosti BA je v Hainburgu. Odporucaju ju sestricky z ruzinova ( konkr. shantala baby spa a porodna asistentka ), aj sestricky z kocha.

deedol
10. jan 2021

@queen_mary myslim, ze @petulik1991 nepisala o porode ako takom, to sa neda moc ovplyvnit (ja som tiez nemala ukazovy), ale o naslednej starostlivosti. ci kamoska mala zlu skusenost v kochu po porode?

queen_mary
10. jan 2021

@deedol ano, mudr sebikova je uzasna, ale sestonedelie bolo peklo. Rodila v piatok a vikendy tam nie je laktacna poradkyna (oktober 2019), neprijemne sestricky, nechutilo jej jedlo

deedol
10. jan 2021

@queen_mary fiha, tak to ja som mala uplne opacnu (tj dobru) skusenost. ano, laktacna tam cez vikendy nie je, ale radili mi aj novorodenecke sestry a dokonca aj lekar 🙂 inak boli ochotne, aj ked som ich zobudila o polnoci dvakrat po sebe, lebo maly sa komplet pogrcal. ale teda mozno mala tvoja kamoska proste smolu :-/ co sa tyka jedla, mne chutilo, ale samozrejme to je dost individualne, kazdemu chuti nieco ine.

qetka
10. jan 2021

@st_277 v Ba mas smolu. Momentalne su info, ze v aj v Kochu je plnka, kedze sa ludia boja, ze sa nakazia. Tazke su aj dvojpostelove izby obsadene dvomi mamickami. V statnych nemocniciach je to na stasti, ci sa vobec podari chytit nadstandard - a aj to tazko sama, kedze su to dvojpostelove izby. Skus Vieden, alebo hladaj nieco mimo Ba 🤷‍♀️

zojkaaa
10. jan 2021

No radsej v Kochu aj so 4 zenami na izbe (chapte ako vtip, viem ze su max 2izbove) ako v statnej hoc aj na samotke...

petulik1991
11. jan 2021

@queen_mary tak to by som ju chcela vidieť co by povedala na jedlo v štátnej nemocnici 🙂 lebo ja som jedlo mala perfektne a 5x do dna. Dokonca aj na noc nám dávali niečo pod zub. Ja som bola po sekcii 2x a 2x sa o mňa uzasne starali

petulik1991
11. jan 2021

Inak ja som prvý raz mala izbu sama, vymenili sa u mňa iba 2 jednodňovky, tj prišli, zoperovali, prebrali sa, odišli. Tentoraz som bola s mamičkou tiež po sekcii v rovnaký deň robene a super to bolo, frflali sme spolu na bolesti, vymieňali skúsenosti, skamaratili sme sa a aj sme si babatka po strážili, ak jedna z nás isla do sprchy alebo po kavu 🙂 ale hold, niekomu proste nevyhovie lebo si myslí, že na sukromnej klinike ho budú na striebornom podnose nosit

petulik1991
11. jan 2021

@zojkaaa tak niekto si možno myslí, že na sukromnej klinike ho budú obskakovat na pisknutie :D inak neviem, v čom by mohol byť problém. Ja som tam tiez s jednou sestričkou nebola úplne ôk, ale to je všade tak a úplne individuálne, je to o osobnosti, nie všetko a každý ti musí sadnúť. Tiez mi vadili sanitary, tie boli múdre jak rádio niektoré :D ale ležala som posledný rok 3x v statnej nemocnici a znechutená som bola zakaždým, či už z vybavenia nemocnice, zariadenie izieb, jedlo, prístup personálu, atď. Antolská je úplný bod mrazu u mňa, detské oddelenie na Kramároch sa ako tak prežiť dá 🙂 A porodiť v štátnej si rozhodne neviem anilen predstaviť. A ani nechcem :D

queen_mary
11. jan 2021

@petulik1991 no ja som lezalq v ruzinove a to som si povedala ze uz nikdy viac. A potom kamoska.toto o kochu. Ale mozno keby si to odlezala najprv v ruzinove alebo na antloskej, tak by inak hovorila. Ze ju sestricky ignorovali ked potrebovala pomoct s kojenim (doma potom mala este asi mesiac laktacnu poradkynu, neslo jej to), dieta stale plakalo od hladu a nepomohli jej/nechceli dat malemu umele mlieko (toto je pre niekoho plus, pre niekoho minus). A ze boli niektore vyslovene neprijemne. Ale bohvie ako by to porovnala, keby lezi najorv v statnej.

zojkaaa
11. jan 2021

@queen_mary ja som rodila december 2019, jedlo bolo 👌👌👌 ovocie, kolace (boli Vianoce) porcie velke, aj tanier som vylizala 🙊😁
Co sa tyka nutrilonu, sama som videla ako cez striekacku a prst davali (aby nezabudlo dieta sat) mne odporucali kvoli zltacke, dat MM a potom nutrilon bo UM stahuje zltacku
Neviem co povedat na toto mozno ,,rozmaznanie,,? 🤔🤷 Lebo aj ja som zazila jednu neprijemnu sesteu v Kochu, ale zazila som aj Nr (2krat) a teda to je iny level, odtial by asi s placom utekala....

petulik1991
11. jan 2021

@queen_mary
@zojkaaa to teda by určite utekala. Ak sa jej v Kochu nepáčilo, ušla by z hocakej štátnej pôrodnice. Inak ja som tiez musela dokrmovat moje obe baby, pýtala som si cievku a dávala som jej ju pri kojeni do pusinky a tak som kojila, ze som jej davala cievkou um popritom 🙂 bohužiaľ mne sa kojenie ani jeden raz nerozbehlo úplne, pri prvej dcerke som kojila len 4 mesiace a teraz ledva mesiac,co mi je veľmi ľúto, ale nezruti sa predsa svet 😊

ladyinblack86
14. feb 2022

Ja som rodila v Kochu v decembri 2021 a veru nič moc za tie peniaze. Bola som sama na izbe, to bolo fajn, izba bola pekna no pristup vizitujucich lekarov a tiez sestier otras...moja doktorka ku ktorej patrim bola jediny svetly bod, samotny porod bol super, 4kg babula bez nastrihu, no problem nastal ked sa zistilo ze mam zelenu plodovu vodu a to som rodila skoro tyzden pred terminom, takze zle stanoveny termin porodu aj ked sa z toho vykrucali ze to sa deje...pediatricka mi vysvetlila ze to sa nedeje...proste to pokaslali, dalsia neprijemnost ze po porode ma zavreli na postel s tym ze nemozem nikam ist, tak ked mi bolo treba na malú, zavolala som sestre nech mi donesie misu, tú sice doniesla no potom som v tom sedela asi 20 minut pretoze sa nikomu neuracilo prist mi to vziat. Potom mi opat bolo po chvili treba na malú tak som ich znova poprosila, na co som dostala odpoved ze sa menia sluzby a mam pockat, po 15 minutach som to uz nezvladla a vycikala som sa v posteli na nepremok. Potom asi po desiatich minutach prisla sestra ktora ma sprdla ako male soplave decko ze co som si to dovolila a bola extremne drza a neprijemna. Potom som mala ako prvorodicka problem so zapalenou bradavkou a nik mi na to nic nedal, odbili ma tym ze mam kojit a ze to prejde...plakala som este 2 tyzdne od bolesti, potom to vyvrcholilo horuckou 39 ktoru som mala dva dni a znenavidela som kojenie a tym padom ze som z toho prsnika kvoli bolesti nedokazala kojit mi aj odislo mlieko. Dalsia vec bola strava, kedy ma zasa ina sestricka sprdla, ked som to po hodine nemala zjedene, ze ak to na druhykrat nezjem tak mi to zoberie co mi prislo zasa nenormalne kedze len pol hodinu som kojila malú a potom som sla s nou hned na novorodenecke. A pri odchode mi nejaka sestra doniesla akoze tasku s nejakymi vecami pre dietatko co ma byt akoze pozornost nemocnice, no doniesla mi to do izby, nepovedala nic a polozila to nabok cize som ani nevedela ci to tam zabudla alebo je to moje...Takze tolko moja skusenost s Kochom a keby sa este rozhodnem mat dieta, urcite by som tam uz nesla!