Porcelánové zuby. Máte ich niekto? Koľko by to vyšlo?

nikinkaz
7. sep 2010

ahojte baby chcemm sa spytat ci ma niektora z vas take krasne zubky urobene a kolko by to vyslo a ci to boli proste vsetko co sa toho tyka dakujem

latvia
7. sep 2010

@nikinkaz myslis tie co maju hviezdy svetoveho formatu?navrtane vsetky do kosti?

nikinkaz
autor
8. sep 2010

hej take navrtane do kosti...nevies nahodou kolko by to vsetko stalo?alebo su aj nejake ine sposoby?

veverina
20. sep 2010

ahoj,ja mam jeden zub na boku tmavsi a strasne ma to stve,lebo si na nich dost zakladam a chcela som si dat namiesto neho porcelanovy..bolo to par rokov dozadu,myslim ze vtedy by ma vysiel okolo 7 tisic..ked ti to robia pod umrtvenim tak by to nemalo boliet,ale ked injekcia vyprcha,tak to musi byt riadna bolest..predsa len je to cudzie teleso,ktore sa ti musi v dasnach ujat...

nikika33
20. sep 2010

navrtanie do kosti, čiže implantát ťa vyjde draho cca od 600 - 1000 eur jeden zub

marianka79
20. sep 2010

@nikika33 tak tejto teme si dala riadnu bodku 😀

suezana
20. sep 2010

@veverina daj si ten zub vybieliť. Ja mám prednú 1 mrtvu a ohnedla, tak mi môj zubár navrhol vybieliť zvnútra, bolo to asi pred 7 rokmi (ani sa mi to nezdá 🙂 ) platila som tisícku, ale on je súkromník, nespolupracuje s poisťovňami a doteraz je biely. Vyplnil ho nejakou plastelínou bielou čo mal v chladničke, asi trikrát som tam bola.
nikinkaz, sestra si dávala robiť 3 predné, u súkromníka ju to stálo asi 16 tisíc (5 rokov dozadu 😅 ) ale ona hovorila, že to dosť bolelo. Korene jej nechal, zuby išli preč a do koreňov jej ich nastrelil (ona tomu hovorila betónovanie), asi to opracovávanie bolí, lebo ona hovorila, že jej tiekla aj krv...aj slzy... no ale má to pekné...

cicimotinka
20. sep 2010

cca 2 mesiace dozadu dal manžel za 1 korunku typu "do koreňa čap a naň nalepiť zub) cca 185e. Dvojka - takže malý zub. Za stoličku (tak isto robenú) dal pred cca 3-mi rokmi 4500,-Sk. Pokiaľ robia korunku na vlastný koreň, musia ho obrúsiť aj pod ďasnom, aby to vyzeralo prirodzene, keď sa korunka nasunie na čap a kúsok zasunie po ďasno. Bez injekcie nedoporučujem. 🤐 Liezla som nohami napred, pred pár rokmi neboli injekcie úplne bežné. 😅

veverina
21. sep 2010

@suezana Dakujem..ja mam vybielene vsetky 😀 ,ale ten jeden zub mam preto taky tmavy,lebo som zanedbala kaz a bol uz tak hlboky ze mi zo zuba ostala len stvrtka a moja zubarka mi tam bachla namiesto bielej tmavu blombu 😠
ona vlastne presvita..cize to je nadherneee... zubar povedal bud porcelanovy zub,alebo v buducnosti mostik ☹
Tak len pekne chodte k zubarovi na cas aby sa vam nestalo to co mne...papa

veverina
21. sep 2010

@nikika33 Co?! to za tie roky tak zdrazelo? katastrofa

nikika33
21. sep 2010

@veverina neviem koľko to stálo predtým, teraz mi to vravel zubár ... ale to je tá najdrahšia alternatíva, ked sa ti zub nedá zachrániť, ani obrusiť, aby sa na to dala korunka. porcelánový zubok ( nie implantát ) na obruseený vlastný zub ta vyjde cca 185 - 200 eur

veverina
21. sep 2010

@nikika33 dakujem 🙂

4ewusa4
19. feb 2013

Zdravim chcela by som si dat porcelavove zuby,absolutne nemam prehlad o cene a dlzky trvania toho zakroku ... Byvam v Kosiciach ak by ste niekto vedeli o niejakom dobrom zubarovi ,tak prosim poradte mi !!! Chcem si dat 10 zubov hornych ,co by to asi stalo ??? Dakujem

jazminn
19. feb 2013

ja som si dávala teraz robiť 10 zubov porcelánových horné /myslím korunky/ a zaplatila som 700 eur. Každý mi hovorí, že veľmi málo... Ja som veľmi spokojná, veľmi pekne to vyzerá a aj otlačky boli zrejmä dobre spravené, lebo zuby mi sadli ako uliaté.
Ale to všetko závisí od toho, aký je drahý zubár a laborant. Mne zubárka ponúkla: alebo živicove za 500e, alebo porcelánové za 700e, tak som volila tie porcelánové. Poznám aj ľudí, čo majú 10 zubov za 1000 aj 1200 e. Ja som z východu, ale čím pôjdeš ďalej na západ, tak cena bude vyššia...

4ewusa4
19. feb 2013

@jazminn ... a nahodou kontakt mi nemozes dat ??? ja by som si rada dala .. len som potrebovala od niekoho pocut ze je to v pohode .. neviem nazbierat odvahu .Trochu sa bojim ze to aj boli .. ale dufam ze to bude stat za to .. 🙂

jazminn
19. feb 2013

ale, čo myslíš, že bolí? obrúsenie zubov,,,alebo čo?Veď to zubár ti obrúsi zuby na ktoré upevní korunky a to ti dá injekciu pri brúsení, takže máš to umrtvené, potom zoberie otlačky a hotovo...
a nechceš ty si dávať tie zubné implantaty náhodou?

4ewusa4
19. feb 2013

@jazminn .. implantaty nie ..a myslela som to ked zuby budu zbrusene .. len musim najst dobru zubarku a uz nech to mam za sebou

jazminn
20. feb 2013

veď v KE je isto spústa dobrých zubárov...

evita023
21. máj 2013

Ahoj vie mi niekto poradiť,kde sa robia najlacnejšie porcelánové zuby?Myslím tie do kosti,chcela by som všetky🙂Dakujem za info a aj za postup ak to niekto absolvoval,budem vám veľmi vďačná a aj cena by mi pomohla.pa

kajka36
17. sep 2013

@jazminn Ahoj, mozes mi dat meno zubara čo Ti korunky robil, pripadne kontakt? Vdaka. Aj ja ich surne potrebujem, po tomto Tehotenstve sa mi rozpadavaju zuby...

kajka36
17. sep 2013

@jazminn ja som od presova, do bardejova by nebol problem dojst...

jazminn
18. sep 2013

@kajka36 nájdi si kontakt v googli: MUDr. Janka Ďurčáková

domca1828
26. nov 2013

jazminn ... to si teda mala veľmi dobrú cenu ... nevieš či aj predné zuby stoja rovnako ako korunky ?🙂

rebeca11
16. mar 2014

Implantaty do kosti v mladom veku? baby neblaznite!! Dajte si svajciarsky porcelan,mam 24 rokov, mala som krive zuby a jeden tmavy odumrety, nikdy som nemala pekne zuby, navstivila som Mudr.Deglovicovu v BA, sukr..klinika Sydent a ta mi urobila take zuby ze odvtedy sa len usmievam!! Krasne biele rovne bezchybne zuby!Mam 8 porc. zubov, nemam ziadne problemy a stalo ma to okolo 4000 eur! Nelutujem lebo som rozdala uz 10 vizitiek pani doktorky ... kazdy chvali...

filipal
16. mar 2014

@rebeca11 cize 500 € jedna korunka? to je teda velmi drahe! lebo v Ba ti urobia kvalitne porcelanove korunky od 250-300 € za jednu. samorejme, hlavne, ze si spokojna. 🙂

rebeca11
16. mar 2014

no s bielenim ostatnych zubov +hygiena + vymena vsetkych vyplni za nove a biele🙂 myslim ze super za vsetko...

janusik615
28. máj 2014

caute koceny ja mam od vcera konecne pekne spravene porcelanove zubky hore🙂)) a cele🙂)) je to super pocit konecne🙂))) no moj zubar mi to robil vcetsko spolu aj s hojenim trhanim brusenim asi 2 mesiace kedze je u nas novy a ma plno a vela ludi.ale som spokojna az na tu cenu ktora je podla mna dost velka.ale co uz za krasu sa plati🙂))) vyslo ma to nejakých 2200eur cely horny chrup

lorela
28. máj 2014

@janusik615 Ahoj, mohla by si mi, prosím ťa, opísať, ako to prebieha?
Píšeš, že máš celý horný chrup porcelánové zuby, čiže všetko tvoje ti vytrhali? Čo ďalej? 🙂

janusik615
28. máj 2014

ahoj ked ti robi zubar vsetky horne zuby ako mne nemoze ti vsetky vytrhat tie lepsie ti opravy uroby na ne korenovu vypln aby sa ti uz pod mostikom nekazili.mne takto nechal asi 6 zubov aby to malo nacom drzat.ako mi on povedal. popri korenovych vyplniach mi zuby ostatne vytrhaval.kazdy krat na navsteve u neho mi nejake zuby vytrhol a na ine urobil vypln korenovu aby sa to stihalo hojit. ked bolo vsetko ok bez zapalu a komplikacii tak mi minuly tyzden v pondelok vsetky horne zubky ktore ostali obrusil aby sedeli do budúceho porcelánového mostika. a porom ma poslal k zenskej ktora robi tieto zubne nahrady profesionalne aj s otlackami.ona sa mi s tym vyhrala bola som asi 2 krat na skuske kde som si vybrala aj farbu podla mojich spodnych zubov a aj to ci chcem porcelanove cele alebo len z jednej prednesj strany.samozrejme ze cele🙂)))) bola som spokojna nadmieru v piatok som bola pri nej v utorok mi voallaa doladili sme co sme mali a sla som k zubarovi na nasadenie.

vlasko0903
16. jún 2014

@janusik615 ahoj. Prosím ťa chcela som sa spýtať ako si chodila tie dva mesiace ked si mala obrusené a vytrhane zuby. Ja si idem dať totiž robit 4 predne zubky, ale chodím aj do práce ( tým nemyslím, že ty nie ) a neviem ako človek vyzerá v procese hojenia. Dakujem

janusik615
16. jún 2014

je to hrozne a citila som sa nie vo svojej kozi.nebudem ti klamat nieje to ruzove ale potom ked budu spravene budes urcite vacsia kocka🙂))) inac ja som na materskej a snazila som sa trosku pomenej chodit medzi ludi🙂