Po príchode z dovolenky sme si všimli u nášho psíka ranu pri uchu. Vyzerá to ako rozškriabaná rana. Mysleli sme si, že ju niečo poštípalo alebo tam mala kliešťa a vyškriabala si to. Dávali sme jej na to repík aj dezinfikovali. Po pár dňoch sa to zväčšilo, ale je možné, že sa to zväčšuje neustálym škrabaním.
Má niekto takú skúsenosť. Prosím, poraďte mi, čo mám robiť. Bojím sa, že to môže byť rakovina.
Granule skoro vôbec nezje, často leží pod stromami, ale to môže byť aj tými horúčavami? Inak vrtí chvostom, nie je vôbec sklesnutá, ale keď jej dáme klobásku alebo šunku, tak to zje....
Ďakujem za každú odpoveď 🙂
už dávno by som s nim navštívila veterinára .
Smer veterina
@mynona111 dávať klobásku a šunku psíkovi🤦♀️ nezobrať ho hneď po nájdení rany k veterinárovi🤦♀️ vy by ste psíka ani nemali mať…
@mynona111 stuodvana osoba s praxou VETERINAR?????????????????????????Ludia prepina vam uz???????????
Veterinár, okamžite. Mojej mami psík mal tiež najprv malú ranu, mysleli si že sa len poškriabal o plot.
Bola z toho rakovina kože a kým sa na to prišlo psík veľmi trpel. Veterinár bol tiež asi mimo, lebo namiesto vyšetrení len predpísal maste a lieky na ukludnenie 🤦♀️ nakoniec to došlo do takého štádia že ho museli uspať.
Kto sa vám staral o psíka keď ste boli na dovolenke ? Mal pravidelnú návštevu, stravu ? Lebo "to najmenej" čo to môže byť je že si to psík rozškriabal zo stresu že ostal sám z ničoho nič.
@mynona111 teraz sa ale uz rodina nestara, ste uz doma a miesto toho aby ste sli k veterinarovi, pytate rady na fore... Nechcem vyzniet zle, ale prosto prosim nerieste to tu dalej a dvihnite telefon a objednajte sa. Nechapem preco by to mala byt hned rakovina 🙄 pravdepodobne uz pojde o infikovanu ranu, co bol prvotny spustat je uz uplne jedno.
@mynona111 ahoj, ak to mokva a zvacsuje sa, moze to by “hotspot” infekcia koze. Ma to aj taky specificky zapach. Miesto treba vyholit a vetrat. V tomto stadiu uz len veterinar. Doma sa to da poliecit iba v skorom stadiu.
@colsami samozrejme to nemusí byť hneď rakovina, napísala som našu skúsenosť s dôrazom na to že treba navštíviť veterinára, lebo laik doma naozaj nemôže vedieť čo to je a psík môže trpieť. Môže to byť úplná banalita, ale aj nemusí. Vždy je lepšie problém chytiť hneď, ako vyčkávať 🙂
Veterinár vás nenapadol??
Ďakujem za všetky odpovede. Avšak niektoré negatívne komentáre ste si mohli odpustiť. Určite ešte dnes pôjdeme k veterinárovi. Tu na fóre som len chcela zistiť, či niekto nemá podobnú skúsenosť, aby som zbytočne nemyslela na najhoršie scenáre.
@mynona111 si čakala len pozitívne? Hm
@mynona111 pochváliš sa ako dávaš psíkovi jedlá, ktoré ho zabíjajú, niekoľko dní ho necháš sa trápiť, čo čakáš? Ospevovanie a potlapkanie po pleci?
@mynona111 veterinár?