Ahojte. Vcera som si omylom zaskrabla znamienko. Tvar ma taky isty, nemeni sa no akurat som v strede v nom spozorovala nejaku tmavu bodku. Co to moze byt? Velmi sa stresujem co sa takychto veci tyka. Mimochodom to znamienko ma priemer 1mm.
Priatel si tak poranil znamienko, ale nemu aj trochu krvacalo a museli mu ho potom vyberat.
@keremiova pockaj 2-3 tyzdne a zajdi za dermatologom, on odborne stav znamienka zhodnoti. Vseobecne plati, ze skor ako o 2- 3 tyzdne po poraneni nema zmysel chodit na kozne, znamienko potrebuje cas na zahojenie, pripadne odpadnutie chrasticky. Neboj, nie je to nic hrozne, no pre pokoj v dusi si ho nechaj skontrolovat.
Mne sa podarilo úplne strhnut materské veľké znamienko gombičkou z košele🤷... strašne mi to krvácalo. Po čase ztmavlo zmenilo tvar a muselo ísť nakoniec von.
Maminky poradte dnes pri obliekani som si nechtom skrabla do vycnievajuceho maleho znamienka a ostalo len na kusku.Ostalo na mieste trochu krvacalo.Zalepila som to.Velmi sa bojim.Chodim do prece a az v utorom mozem ku koznemu.Moze sa mi daco stat?Mam normalbe depku z toho.Kazdy vravi ze zbytocne saliem ale tam ked viem ze znamienko sa nema chytat ani nic.Nahodou som on zavadila :(((
Ajoj teda ani som nebola..bola dom len u obvodnej a ta mi vravela nech sledujem.Ak byde fialoviet mam okamzite hladat kozneho.Avsak urobila sa mi chrasta a ta odpadla a vsetko sa zahojilo.Ako by mi znamienko odstranili Terazto budem len sledovat...ale ma to vystrasilo teda
@katkabg to verim. ja som dnes zistila ze nejaky cas si skriabem znamienko v zadu na krku. Mam tam exem nejaky a nevedela som ze tam mam znamienko. Aj spongiou si tam drhnem tou hrubou stranou. Tak som trochu spanikarila...necham ho ukludnit, je okolo troska zapalene ale toho je tam viac zapaleneho.- A potom sa objednam na kontrolu znamienok.
Ale ano teda bud uschne ako moje alebo sa zregeneruje a akoby ozije 😊 fuh ani nevrav to moje som normalne vydlabla nechtom a ostalo len na vlasku a tak som ho pricapila spat a niekolko dni lepila.Ale nakobuec uschlo akoby chrasta a ani neviem ako to odpadlo..ale mala som depky ti poviem lebo znamienok mam vela a teda nebi sranda
Nerobte paniku baby. Obcas sledujte a az ked sa zmení = farba tvar veľkosť zajdite ku kožnej.
Pracujem na onko a riesila som podobny problém a spolupracujem sluzobne aj s koznou onko lekarkou
@cacianka môžeš mi prosím ta poradiť toto bude asi vyrástok, pred dvoma týždňami zrejme frkol olej. Horuci naň počas varenia, mala som tam chrastu ktorá odpadla ale nebolelo to, a od včera ma na dotyk boli, išla som ku kožnej ale ta ma objednala 12 máj skôr nie,, nemám mislet na zlé nemôžem dostať do vtedy tu skaredu chorobu boh chráň keď ma na dotik boli ja mam strach zo všetkeho a všetko googlim
@sana611 na fotke sa ti nedá dobre rozoznať, mám podobné a veľmi veľa,a kožná dr.povedala že sú ok.
12.5. je o chvíľu, vôbec sa neboj dovtedy, takéto znamienka sa nezvrhu ani za rok. Dr to musí pozrieť špeciálnou lupou, a povie ti. Záleží na akom mieste to máš, moooozno odporučí vybrať iba preto že je to na namahanom mieste. Nepanikar hlavne.
@cacianka ďakujem to som si už odstránila, len dnes som mala mat aj preventívnu, a pitaka som sa ešte na jedno znamienko úplne je odlišné ako keby chrasta neviem bud si to namiskam alebo ja už neviem ona mi ani tou lupou nepozrela len ze to. IC poriadku a my tmavé znamienka neostanujeme to bola preventívna bojím sa co si misllite o tomto??
@sana611 že je to obyčajné drobné znamienko.
Keby si videla moju kožu, aká som bodkovaná, tak skončíš na Cajle alebo Hronovce.
Takže kľud a neser sa s 1 bodkou. MUDr ti povedala že sú ok tak sú ok.iba keby sa radikálne zmenili za krátku dobu, potom rieš.
Hlavne si vyčisti hlavu od strachu, to máš horšie ako bežné znamienko, tie vekom pribúdajú v desiatkach kusov.
@keremiova nic to nieje neboj sa