Dobrý deň, chcem si kúpiť celoročne pneumatiky viete mi odporučiť kontaktnú značku ? Ďakujem pekne
Celoročky mi v servise neodporúčali a neodporúča ich väčšina odborných článkov, ktoré som za posledné roky prečítala. Tak či onak, nezabudnúť na nové povinnosti týkajúce sa celoročiek.
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/704375-vo...
Ja by som sa celorociek u bezne (nie velmi vela a nie velmi razantne) jazdiacich vodicov, nechatarov, nelyziarov, a najma z juznejsej casti Slovenska, nebal. Ale kupil by som nieco z prvej tretiny kvalitativneho spektra (vo viacerych testoch).
ja osobne celorocky pouzivam, lenze zijem v oblasti, kde teploty pod nulu nejdu ani nahodou a ak ano, tak mozno 1-2 dni za rok a vtedy necham auto doma. Inak by som do nich urcite nesla
poslednym generaciam celorocnych pneu sa celkom dari v testoch. Ak nebyvas v horach, tak uplne v pohode. Ak je na ceste sneh, asi by som ale auto nechal doma. Ja mam na obytnom aute, ktore v zime menej casto vyuzivame Goodyear. Lacnym (aj tzv. strednej triede) by som sa asi vyhol. Osobak, ktorym ale jazdim denne ma zimne obutie.
@melanta @madeincssr Mám celoročné pneu a nikdy žiadny problém nebol. Ani v zime v Dolomitoch, Alpách či Tatrách alebo v lete v Taliansku či Chorvatsku. Sú to plnohodnotné pneumatiky na sneh, do blata, silný lejak alebo na letné diaľnice. A čo je najlepšie, že ich nemusím každú sezónu prezúvať. Fakt si to s nimi užívam. 😉
Vyvazene vysledky mavaju v testoch celorocne napr. Goodyear. Ale pre konkretnejsie rady treba uviest presne rozmery pozadovanych pneu (idealne aj zatazovy a rychlostny index z TP, kedze sa na nich bude jazdit aj leto). A uplne najlepsie je pisat neanonymne, aby sa dala poslat aj sukromna sprava.