Ahojte,
planuje kupit vstavanu umyvacku riadu, 60cm, tichsiu a s kratkym programom v strednej cenovej triede. Vedeli by ste nejaku spolahlivu poradit? Zaujima ma najma ten kratky program, lebo vela je vraj takych, co ho nemaju a umyvaju aj 2 hodiny. To sa mi zda vela - hlavne ak riad nie je az tak spinavy, resp. nie je ho tam vela. Co ine si mam pri vybere vsimat a na co dat pozor? DAKUJEM za rady.
@janickacrazy Aha, dakujem. Takze radsej ist do kamenneho obchodu, ako nakupovat cez internet?
@dellpo My sme boli v kamennej predajni, milý a ochotný predavač, pekne nám porovnal rozne druhy, vysvetlil všetko, takže sme ju tam aj kúpili, boli sme spokojní a sme s nou aj nadalej spokojní. 🙂
@dellpo ja by som vseobecne odporucila AEG alebo ELECTROLUX.
Ja neviem ako ini, ale ja napr. kratke programy nepouzivam vobec, mam na umyvacke niekolko programov a pouzivam jediny - vola sa AUTO, je o tom, ze umyvacka inteligentne rozpozna kolko a akou teplotou ma umyvat. Trva okolo 2 h, ale riad je vzdy dobre umyty. Pri kratsich programoch sa mi stavalo, ze sa nestihla rozpustit tableta, co som vyriesila gelovym umyvacim prostriedkom. Na tejto mojej sa u vacsiny programov da zvolit aj jeho kratsia verzia, ale nevyuzila som to este. Ja nikdy nemam riad, ze iba trochu spinavy, vzdy sa mi tam dostane aj hrniec, alebo pekac, proste podla toho co varim, tak naplnim umyvacku + taniere, pribory, pohare.
umývačku riadu sme si kúpili až teraz. A lutujem že sme si ju nekupili už xy rokov dozadu. je to asi najužasnejšia vec fakt :P
Máme vstavanú BOSCH SMV53L50EU vhodná pre 3 člennú domácnosť. Takto keď sme dvaja tak ju zaplníme tak každý tretí den cca. AJ košíki sú dobre usporiadané tuto na druhom obrázku to pekne vidieť.
http://vaserecenzie.eu/elektronika/umyvacky-riadu/940/umyvacka-riadu-bosch-smv53l50eu-recenzia
+ dostali sme aj tabletky zdarma takže spokojnosť.
@dellpo Vieš, tak ani nejde o to, ako dlho tá umývačka umýva, ale koľko energie a vody pri tom spotrebuje. Ja používam program EKO, ktorý trvá 3 hodiny, ale spotrebuje sa pri nom menej energie a vody ako pri tom "krátkom" programe. Skúšala som aj ten krátky, ale bolo to o ničom, riad nebol úplne super umytý a spotreba vačšia. My sme kúpili drahšiu umývačku, ktorá má nižšiu spotrebu energie, viac sa to oplatí ako tie lacnejšie. Ale všetko nám vysvetlili v predajni.