Ahoj baby, nie som zrovna technický typ, ale ide o to, ze mam zaplnený telefón fotkami/videa a potrebovala by som ich niekam bezpečne uložiť.
Začala som pred mesiacmi základom - ukladaním na USB ale trvá to strašne dlho a teraz urgentne potrebujem všetko niekam nahodiť...najlepšie bez káblov, notebooku atď.... Nejaký tip?
Ja som mala nastavené zálohovanie na google, nenapadne mi ako sa to volá. Ale mne to bolo málo miesta :D
Pripinam sa, moj gugel je uz plny 😀
pises ze nie si zrovna technicky typ a zaroven to chces ukladat najlepsie bez kablov, notebooku 😁 no je taka moznost - externe ulozisko, NAS.. je to cele online a fotky sa zalohuju cez wifi automaticky, ale je to technicky aj financne narocnejsie
jedina moznost mi napada - predplatit si vacsi iCloud, ak mas iphone
Ukladaj na NASko
Najlacnejsie a najbezpecnejsie - cez USB cez laptop fotky "stiahnut" na externy disk a ulozit v skrini. Vyhody? Nikto ti ich nemoze "hacknut" a ukradnut. Nevyhody - manualna robota a keby ti niekto ukradne / stratis mobil, tak prides o vsetko od poslednej zalohy.
Najpohodlnejsie riesenie ktore nie je zadarmo - cloud. Apple ma iCloud, Google ma Google Photos cloud. Vyhody - okamzita zaloha, "nekonecno" miesta. Nevyhody - mesacne za to platis poplatok, ze tam mas ulozene fotky.
@zuzuliennka1 tak zase dementna nie som 😂 mam VŠ a v práci robím so SAP a iymi programami, len som na MD a nejak nesledujem novinky v tejto oblasti resp. Ak je niečo rýchlejšie, rada vyskúšam a uľahčím si život ... Mam otrasný NB a už sa mi nakopilo roboty s tým. 😪
@cubo2 ďakujem pekne za tipy. Kuknem ten Cloud, ale chcem fotky malého dieťaťa zálohovať, takže asi sa vrátim k istote, k ext. disku.
Napadlo mi to skrz toho, že keď som pár rokov dozadu kupovala nový telefón, netrebalo nič prehadzovat len cez appku Phone Clone prešli údaje....
ja už roky všetko zálohujem všetko z mobilu na iCloud... teda, zálohuje sa mi to automaticky, nastavila som si to.