Ahojte,byvame v 2izbovej tehlovej bytovke,mame 6 rocneho syna,ktory nam ide do skoly..mame zufalo malu kuchynu a zufalo velku kupelnu,prosim kto by poradil ako zmenit dispoziciu bytu tak aby sme zvacsili kuchynu a uplne zmensili kupelnu? Chceli by sme murovany sprchovaci kut,miesto na pracku a zachod..nakres napravo nie je cely,je tam identicka izba ako vlavo,teda kuchyna je len taky priechodny "rezanec"..cela ta priecka medzi kupelnou a kuchynou je sadrokarton..ev.bolo by mozne zburat aj tu stenu medzi kupelnou a izbou napravo a otvorit tu kuchynu? Dakujem za vase nazory...
@keju
Ja by som asi zamurovala vchod z kuchyne do izby naľavo, a radsej ho preburala z chodby, potom by som vyhodila ten sádrokartón medzi kuchyňou a kúpeľnou a posunula ho podla toho ako by som chcela. Kuchyňu by som si spravila od okna, pozdĺž steny kde boli dvere do izby a pokračovala by na stene oddeľujúcej kuchyňu a kúpeľnu, takze by vytvárala "u", vchod do tej izby napravo by som mozno rozšírila, ale nie je nutne.
Uplne easy, uz som tento typ bytu videl prerobeny.
Od vchodu nalavo vyburat dvere do spalne. Zachodove dvere samostatne z chodby, zahod posunut k dveram o meter aspon.
Kupelna: cele posunut smerom k vchodu, dvere mierne dolava a vojde sa za nich pracka.
Kuchyna: posunies priecku smer kupelna a zvacsis priestor. Dvere do spalne sa samozrejme zamuruju a pride tam riadne linka, chladnicka alebo potravinova skrina. Mala nevyhoda je, ze roh k kuchyni je zabity, lebo je tam stupacka. Dizajnovo to vies skryt.
Priecka medzi kuchynou a obyvackou prec. Na jej miesto vies dat pokracovanie kuchynskej linky ako mensi jedalensky stol.
V izbe napravo vies v rohu na tvojom obrazku napravo dole urobit mini pracovnu/miesto na ucenie oddelene aspon opticky.
PS: ste rodina, dve izby su sakra malo uz teraz a budu sakra malo aj o 5 rokov. Pouvazuj pred totalnou prerabkou najprv nad vymenou bytu 😉
Mala by si to riešiť aj so statikom/nie tu
my ti veru asi neporadime :(
Toto skor na modrej streche poriesis ako tu